reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej :)
Nareszcie ciepło...
Katja kilka lat temu załapałam grzybice dużych palców u stóp właśnie będąc nad morzem.Ale ja postanowiłam nie iść do dermatologa bo się naczytałam że to i tak samo zejdzie, po kilku miesiącach zeszły mi paznokcie te grzybiczne ale na ich miejsce w między czasie wrastały nowe.Od tych 3 lat problem się nie powtórzył.Jedyne czym smarowałam to kupiłam maść propolisowa i galaretka aloesowa bo mają działanie przeciwgrzybiczne.
Dziś czeka mnie układanie rzeczy małej.Kupiliśmy takie wiszące organizery do szafy także cieszę się, że wogóle wpadłam na taki pomysł bo zaczynałam się martwić jak się pomieścimy.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej babeczki widzę że grilujecie remontujecie super macie zazdroszczę :)
Miałam wizyte antybiotyk ma iść jeszcze długo coś mam tam w kanale szyjki macicy to mnie boli już dobre 2 mc jak bym miała arbuza urodzić:( także leżę:(:( jutro minie Tydzień jak tu jestem zdeka można dostać kota :( Może jakoś to wytrzymam:(

Kasiu wlasnie pokazalam smsowo zdjecia mojej kochanej Pani pediatrze. Jej zdaniem to nie grzybica- to powiklanie po wirusie ktory synek mial 1 miesiac temu ( swoja droga szukajac co to jest czesto natrafialam
Na takie opinie, ze to po popularnej ostatnio wsrod przedszkolakow chorobie bostonskiej- bostonce. Maly mial cos ala to ale wzielismy to za wirusowe zapalenie gardla). Mamy smarowac tylko mascia z witamina a. Mamy super pediatre/ leczyla jeszcze mnie. Powoli wybiera sie niestety na emetyrurke, mam nadzieje ze prywatnie bedzie nas nadal przyjmowala ;)
Z tym twardnieniem brzuszka - mysle ze jesyesmy juz wszystkie po 30 tc i to chyba normalny objaw ze w taki czy inny sposob te brzuchole twardnieja. Czy to maluch czy macica sie cwiczy- poki nie boli mocno, nie ma krwawien to chyba wszystko ok. No i kontrola szyjki u gina, sie wie :)
Swoja droga bierzecie dha witaminki !? :) ja biore, wiec przypominam. Usciski z slonecznej upalnej plazy Dziewczeta !! Dzis w koszulce i leginsach - nie chce znowu sie przypiec boląco :( :)

Ps tymiulek dla Ciebie szczegolne pozdrowionka, w pierwszej ciazy przelezalam 4 dni na patologi z powodu zastoju w nerce i wiem jak pragnelam byc w domku.

Tymuniek, dasz radę, a niedługo wszystko dobrze się skończy ! Ja w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu 2 tygodnie , 36-38 tydzień z powodu ciśnienia, a na ginekologii przy okazji wszystkie ciężarne zaraziły się jakąś bakterią i wszystkie miałyśmy antybiotyk dożylnie. Płakałam chyba codziennie przez ten szpital :/ do tego miałam KTG 3x dziennie po 45 minut na twardej i zimnej leżance, bleee... Ostatecznie urodziłam zdrową Maję 4 dni po terminie :) Musisz patrzeć przyszłościowo, nie jesteś tam po nic,ani za karę, na koniec nagroda w postaci zdrowego dzidziusia ! I chociaż dostęp do neta masz, ja nie miałam te 8 lat temu :p a leżałam końcówka sierpnia-początek września,więc omijało mnie całe ciepło...

Kurczę dziewczyny piszecie o tych skurczach, a ja nic takiego nie mam. Nie mam nawet przepowiadajacych. Troszkę wczoraj podolewalo mnie w dole brzucha ale to po spacerze wiec mały chyba glowa naciskał na szyjke.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek ty jesteś kobietą to dasz radę:* Lepiej teraz poleżeć niż np po porodzie.Moja koleżanka była z dzieckiem po porodzie jeszcze 3 tyg bo podczas cesarki mała została zarażona gronkowcem.Serce się krajało jak ten wenflon z kroplówką miała wbity w główkę:( Moja koleżanka już nerwowo nie.mogła wytrzymać.Jeszcze w dodatku nikt ich nie mógł odwiedzać przez te 3 tyg :/ Wszystko będzie dobrze, dobrze że nie.musi się leżeć całą ciążę bo faktycznie możnaby było sfiksowac.Trzymaj się!
Katja to super że to nie grzybica.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Witam i ja słonecznie!

Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujace!
Kasiulka tak jak Ty też mam w czwartek (2tyg temu nie miałam tak więc zaczynam się trochę stresować co po miesiącu mi powie) a dziś po poludniu jadę na prenatalne.

Mamuśki uważajcie na siebie i swoje brzuszki (w weekend też się podknelam ale na szczęście nie upadlam)!

Gratuluję końców remontów i troszkę zazdroszczę- lubię takie zmiany i pomieszczenia odświeżone.

Tymuniek trzymaj się ciepło i myśl pozytywnie-to wszystko dla dzidziusia robisz, a że już końcówka ciąży tym większe pocieszczenie-pomysl jakbyś miała 3 miesiące albo dłużej lezec- a tak jeszcze troszkę i maleństwo będzie z Tobą!

Katja udanego wypoczynku- super ze masz taką pogode-z córką bylysmy w sobotę w Międzyzdrojach (turniej taneczny) i strasznie wiało czasami słoneczko się pokazało a jak wyjezdzalismy koło 17.00 to już pięknie świeciło!

Idę pranie wieszać i po małą do szkoły...

Miłego słonecznego dnia wszystkim życzę!

Ola W też fakt :D:D

Katja też mam dosyć spania na boku ;) uwielbiam na plecach, wydaje mi się że po porodzie będę spała tylko na plecach :D
wiesz co byl tu temat bostonki i chyba któraś pisała że paznokcie schodzą???

Emol zobacz co konkretnie jest w tym pakiecie:) gdybym nie miala z pracy to bym na pewno cos wykupila bo nie mam zamiaru chodzic z nfz - strasznie mnie stresują te kolejki okienka terminy. ostatni raz z nfz byłam na wizycie 3 lata temu u chirurga szczękowego i 8h siedziałam w poczekalni. oczywiście poza rodzinnym ;)

ej śląsk, robimy swój wątek? :D

Kasia831 czyli zakupy w ikea udane :)) ja też będę układać! już w tym tygodniu! <3

Tymuniek jakąś książke masz? :)
współczuję Ci, ja leżałam 2 tyg w 3 miesiącu ale miałam fajne laseczki na sali więc gadałyśmy 12h dziennie

Anita kciuczki za wizytę!

Aniek jak tam komunia?????

reklama
Pumelova ja to tez cały czas marudzilam żeby jak najszybciej skończyć remont, wiadomo później z 2-3dni sprzątania będzie ale już będzie gotowe :D

Ja też się nie mieszcze jak mój mi auto zaparkuje tak blisko drugiego i nie pamięta, że się nie przecisne, później mu mowie żeby mi tak nie parkowal to mówi "no ale co dałaś radę przecież " :p

Tymuniek trzymaj się dzielnie :)

U nas tez słońce, zaraz pojadę do pepco może jakieś spodenki będą :) i na spacer :) Obiad mam z wczoraj :D

Miłego dnia :)

Do góry