reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Zastanawiam się czy pakietu rodzinnego w Lux medzie nie kupić. 125 zł na miesiac, z pediatra i tymi wszystkimi usg. Bo i tak z małym trzeba będzie chodzic, tyle się słyszy ze ludzie nie wyrabiaja się aby zrobić usg bioderek a i tak muszą iść prywatnie. A ja też z chęcią profilaktycznie usg żył bym zrobiła. Choć juz dzisiaj ręka mnie nie boli, ale z jakiegoś powodu musiala. Opłaca się wykupić taki pakiet?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol, ja też zaczynam się rozglądać za jakimś pakietem medycznym. Bardziej o dziecku myśląc, bo my i tak rzadko chorujemy i rzadko do lekarzy chodzimy. Ale dla małego muszę coś mieć. [emoji4]

Ja też w Warszawy, chętnie się spotkam, ale ja to nie dość że jeszcze pracuję, to chwilowo jestem wyjechana.. także na razie bez szans.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli jitro, to mi pasuje i przed 13 i po 13 ;) Takze dajcie znac- co do jutra dostosuje sie w 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha tak jak pisałam do ok 13 jestem zajęta, a potem mogę się spotkać. Mi to obojętnie gdzie, tylko muszę brać poprawkę na to że na stadion jadę samochodem. A potem dopiero poruszam się komunikacja.

Linoone właśnie zapytałam się konsultanta czy muszę brać rodzinny czy mogę partnerski ( ja + dziecko) bo mój mąż to już w ogóle nie lubi chodzić do szpitala i się badać. A wtedy za ok 100 jest ten pakiet. To już kolejna co w tym tygodniu nie może. To może na następny tydzień jakoś się uda?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaaa chodzące inkubatory, proszę na siebie uważać :D Powolutku :)

Z tym twardnieniem brzucha to ja też się zastanawiałam czy to mały się tak bardzo rozpycha, czy to macica, no cóż,to nie on :p Teraz już rozróżniam właśnie macica przy skurczu robi się twarda od góry i rozchodzi się do dołu i wtedy uczucie jakby to mały się tak rozepchał i przesuwał w dół ;) a tak naprawdę jak się dzidzia rozpycha to tylko miejscowe napinanie skóry jest.

Co do specjalistów tutaj , no cóż, ciężko :/ Od grudnia córka ma jakies krostki, wyskakuja nowe , takie jakby pęcherzyki z woda,ale twarde. Na czole, pod nosem, na tułowiu. Bylam w grudniu u rodzinnego - same zniknął, poszłam z nią 2 tygodnie temu znowu, bo za chwile komunia, lato, a ona dalej to ma, to zaś - same mają zniknąć -.- to na czole jej zamroził,ale mówil,zeby nie mrozić bo blizny będą bo to nie kurzajka. A córka, jak to dziewczynka w wieku 8 lat niepocieszona,że ma coś na buzi :/
Ja byłam tutaj u specjalisty i byłam poniekąd zadowolona. Jedno co, to wkurzyło mnie,że chcieli mi robić zastrzyki sterydowe w nadgarstki bez potwierdzenia zespołu cieśni nadgarstka, ale ostatecznie neurolog zrozumiał moje NIE, skierował mnie na dodatkowe badania (prądem , usg nadgarstków i na koniec nawet rezonans magnetyczny głowy i szyi). Okazało się,że nic nie potwierdza zespolu cieśni nadgarstka,więc dobrze,że się nie zgodziłam na zastrzyki,ale i nie znalezli powodu dolegliwości ;) Ale chociaż badania porobili,bo już podejrzewał nawet uszkodzenie układu nerwowego. I tak jak Alex napisała, zaraz przyszło eigen risco do zapłaty , ponad 300e, a nic z tego leczenia nie wynikło ;)

Alex, a to Twoja druga ciąża, to się pewnie orientujesz. Przez ciąże, poród, te wszystkie wizyty, czeka mnie z tej okazji ryzyko ? Czy w przypadku ciąży nie? Bo z powodów innych niż ciąża do lekarza nie chodzę ;)

Do góry