reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Zastanawiam się czy pakietu rodzinnego w Lux medzie nie kupić. 125 zł na miesiac, z pediatra i tymi wszystkimi usg. Bo i tak z małym trzeba będzie chodzic, tyle się słyszy ze ludzie nie wyrabiaja się aby zrobić usg bioderek a i tak muszą iść prywatnie. A ja też z chęcią profilaktycznie usg żył bym zrobiła. Choć juz dzisiaj ręka mnie nie boli, ale z jakiegoś powodu musiala. Opłaca się wykupić taki pakiet?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol, ja też zaczynam się rozglądać za jakimś pakietem medycznym. Bardziej o dziecku myśląc, bo my i tak rzadko chorujemy i rzadko do lekarzy chodzimy. Ale dla małego muszę coś mieć. [emoji4]

Ja też w Warszawy, chętnie się spotkam, ale ja to nie dość że jeszcze pracuję, to chwilowo jestem wyjechana.. także na razie bez szans.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli jitro, to mi pasuje i przed 13 i po 13 ;) Takze dajcie znac- co do jutra dostosuje sie w 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha tak jak pisałam do ok 13 jestem zajęta, a potem mogę się spotkać. Mi to obojętnie gdzie, tylko muszę brać poprawkę na to że na stadion jadę samochodem. A potem dopiero poruszam się komunikacja.

Linoone właśnie zapytałam się konsultanta czy muszę brać rodzinny czy mogę partnerski ( ja + dziecko) bo mój mąż to już w ogóle nie lubi chodzić do szpitala i się badać. A wtedy za ok 100 jest ten pakiet. To już kolejna co w tym tygodniu nie może. To może na następny tydzień jakoś się uda?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaaa chodzące inkubatory, proszę na siebie uważać :D Powolutku :)

Z tym twardnieniem brzucha to ja też się zastanawiałam czy to mały się tak bardzo rozpycha, czy to macica, no cóż,to nie on :p Teraz już rozróżniam właśnie macica przy skurczu robi się twarda od góry i rozchodzi się do dołu i wtedy uczucie jakby to mały się tak rozepchał i przesuwał w dół ;) a tak naprawdę jak się dzidzia rozpycha to tylko miejscowe napinanie skóry jest.

Co do specjalistów tutaj , no cóż, ciężko :/ Od grudnia córka ma jakies krostki, wyskakuja nowe , takie jakby pęcherzyki z woda,ale twarde. Na czole, pod nosem, na tułowiu. Bylam w grudniu u rodzinnego - same zniknął, poszłam z nią 2 tygodnie temu znowu, bo za chwile komunia, lato, a ona dalej to ma, to zaś - same mają zniknąć -.- to na czole jej zamroził,ale mówil,zeby nie mrozić bo blizny będą bo to nie kurzajka. A córka, jak to dziewczynka w wieku 8 lat niepocieszona,że ma coś na buzi :/
Ja byłam tutaj u specjalisty i byłam poniekąd zadowolona. Jedno co, to wkurzyło mnie,że chcieli mi robić zastrzyki sterydowe w nadgarstki bez potwierdzenia zespołu cieśni nadgarstka, ale ostatecznie neurolog zrozumiał moje NIE, skierował mnie na dodatkowe badania (prądem , usg nadgarstków i na koniec nawet rezonans magnetyczny głowy i szyi). Okazało się,że nic nie potwierdza zespolu cieśni nadgarstka,więc dobrze,że się nie zgodziłam na zastrzyki,ale i nie znalezli powodu dolegliwości ;) Ale chociaż badania porobili,bo już podejrzewał nawet uszkodzenie układu nerwowego. I tak jak Alex napisała, zaraz przyszło eigen risco do zapłaty , ponad 300e, a nic z tego leczenia nie wynikło ;)

Alex, a to Twoja druga ciąża, to się pewnie orientujesz. Przez ciąże, poród, te wszystkie wizyty, czeka mnie z tej okazji ryzyko ? Czy w przypadku ciąży nie? Bo z powodów innych niż ciąża do lekarza nie chodzę ;)

Do góry