reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziecko nie jest aż tak duże żeby było w stanie wypiąć się na całą macicę równomiernie-więc jeżeli coś czuję to macam cały brzuch-jeżeli cały jest twardy to znaczy że to macica się napięła, jeżeli tylko jakiś fragment jest twardy to znaczy że to dziecko się wypięło tam :) także ja to po prostu rozróżniam dotykając całego brzucha :)

reklama
Katja jak twardnieje brzuszek to idzie jak skurcz od gory po dol jest twardy. Zaczyna sie od góry i twardenieje calosc. Robi sie kamien. Dziecko to punkty ;) gulki reszta miękka

Ola, Aha, Emol i ja z Wawy. Nie dam rady przed poludniem bo z Wami posiedzialabym 30sek a pozniej musialabym biec za synem. Mi najwczesniej godz 18 pasuje i piatek :)
W czwartek mam wizyte u lekarza w szpitalu, wiec pol dnia maz bedzie musial byc w domu, a pozniej to odpracowac wiec bedzie dopiero ok 20. O to bedzie widze ze mna ciezko. To moze uda mi sie dolaczyc juz z Zosia do Was
Emol ja tez w srode mam USG

Paulina faktycznie niepokojace... a idz na ip niech mysla co chca, lepiej o raz za duzo - nim zatrzyma sie akcja, niz za malo ;). Bo skurcze mozna zatrzymac, a jak juz sie rozkreci to nie ma sil. Ty nie mysl jak bedzie na Ip tylko probuj, moze trafisz na inne zestawy lekarsko-poloznicze. Na prawde za duze ryzyko na myslenie co bedzie

Inka powodzenia

Oo, ja też w weekend grillowałam. :D Byłam na działce i trochę poleżałam na słoneczku. Nawet się przyznam, że trochę się spaliłam na ramionach. Potem zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle można się opalać w ciąży.. no ale trudno, ten jeden raz chyba nie zaszkodził. W ogóle spałam tam bez poduchy między nogami i na innej poduszce i powiem wam, że pary razy w nocy się obudziłam bo mnie miednica bolała raz z jednej raz z drugiej strony! Nie mówiąc już o szyi, przez inną poduszkę.. To pierwsze takie bóle, byłam w szoku ;) Ale przynajmniej nawdychałam się świeżego powietrza.

Mi też się czasem napina macica, ale tak raczej bezboleśnie. Po prostu czuję że coś się dzieje i tyle. A jak mały się wypina, to widać różnicę, bo wtedy tylko widać dupkę albo stopę :D

Uważajcie na siebie dziewczyny.. Chociaż ja też jestem mądra, bo co chwilę się potykam, albo wczoraj strzepywałam pranie i uderzyłam się dość mocno bluzką w brzuch, że aż podskoczyłam! Nie spodziewałam się brzucha tak blisko. ;)

Remontującym, życzę cierpliwości i powodzenia! :)

Jejku, ja już w 34 tygodniu.. jak ten czas leci. Za jakieś 3,5 tygodnia będę miała donoszoną ciążę. Aaaa to tak blisko już. :D

Witajcie :)

U nas tez wczoraj był grill i powiem wam szczerze że się jakoś naochocilam nim już..W tej ciąży nieprzepadam za mięsem..Za to codziennie muszą być takie twardawe śliwki..(ostatnio ciężko takie znaleźć), marchewki..i co jakiś czas ananas..mmm ;)

Dziewczyny Katja i Aga współczuję upadków..uważajcie na siebie..

Ewella ale zazdroszczę skonczonego już remontu..U nas może w kolejny weekend będzie koniec..oby :)

Mnie też się stawia macica..i brzuch twardnieje..a wtedy czuje takie ciągnięcie w dół..zazwyczaj muszę sobie albo usiąść albo pochylić się..wtedy czuje się nieco lepiej..

Emol co do służby zdrowia w Holandii to nie są wcale małe..Ubezpieczenie jest obowiązkowe, płaci się co miesiąc w okolicy 120/140€ a jeszcze za "dodatkowe" leczenia, wizyty u specjalistów czy nietylko..Płaci się jeden raz do roku 380€ eigen risico..Także kwoty nie są małe a mimo to czesto tak olewac zo podchodzą do człowieka..
W Polsce nie wszędzie ale znajdzie się lekarz z powołania..tu ja takiego jeszcze niespotkałam..Pewnie typowe specjaliści sporo różnią się od lekarza "domowego" , każdy tu takiego ma..a oni są od wszystkiego a tak na prawdę od niczego..aby trafić do specjalisty musi o tym domowy lekarz zdecydować..nim się tak stanie leczy cie metoda prób i błędów..Ja chodzę do lekarza tu, na prawdę już z konieczności..bo to i tak większego sensu nie ma..Dlatego rozumie te obawy od Paalinaa..

Dziewczyny po ile sztuk macie ubranek danego rozm i co, dla swoich bobasow..W sensie ile body na rozm 56 ile tego czy tamtego..Ja tym razem nie mam za wiele i się zastanawiam czy nie za mało..

Miłego dnia wszystkim zycze :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm to chyba nie uda nam sie zgrac. Jutro żadnej nie pasuje?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tymuniek wow to już prawie za chwilę zobaczysz swoje maleństwo!

Liluli za 2h jedziemy po farbe haha challenge accepted
oo grill - widocznie kiełbaski są na dobry sen haha :D

Inka wow ile pierogów! kciuki za wizytę :)

misia bidulko dobrze że pojechalaś na IP. Cieszę się że wszystko w porządku z dzidziem. Nie widziałam nigdy takich plamek ale to pewnie coś z krążeniem. Oby się nie powtórzyło żebyś nie musiała zostać!

Paalinaa masakra z tymi skurczami :/ mam nadzieję że z powodu tej super opieki nie urodzisz w domu jak Cię będą tak olewać :/ trzymam kciuki żeby do środy wszystko było w porządku :*

tea też mam mega apetyt! bardzo wspólczuję Ci tej diety..

Katja ojojoj a zająca złapałaś? ;) p.s. co do grzybicy mój mąż miał na paznokciu dużym na stopie - cały czas mu schodził paznokieć i był taki brzydki po bokach więc go wysłałam do dermatologa i się okazało że to grzybica. brał jakieś leki (ale pewnie Twój 3latek by ich nie dostał bo jakieś silne były), czymś smarował a dodatkowo musiał wszystkie buty zdezynfekować formaliną. Ale nie wróciła już :))

Jenny zakupy na pewno poprawią Ci humor! :)

aga km ZWOLNIJ! :*

Ola W, aha83 dobrze że w jednej klatce nie mieszkacie hahah

Paninka to trzeba było powiedzieć żeby Was na obiad gdzieś zabrał to byś miała czas no i nie musiałabyś gotować :)

ewella cudownie że remont szybciutko idzie :)) ja mojemu tak marudzę że powiedział że do środy ma zamiar skończyć! Pokój Agatki już pomalowany i posprzątany, już ustaliliśmy jak poustawiamy wszystko :)) i też będę prała niedługo :D

Linoone to ja mam czasem tak że przechodzę gdzieś i okazuje się że się nie mieszczę haha zawsze mnie to zaskakuje :D
i też śpię w czasie remontu bez rogala bo śpimy w innym mieszkaniu na małym łóżku i mój rogal się już nie mieści haha - bolą mnie biodra (ale to pewnie z kształtu łóżka) i kręgosłup :( ale jeszcze 2/3 noce i wracam do siebie :)

Słoneczko wróciło! dziś jadę z moim po farbę po łóżeczka i do jego pracy na chwilę (więc o 9 rano muszę być na bóstwo bo nie znam jeszcze jego szefa :D) a o 14 mam w końcu paznokcie u stóp <3 i mogę pomykać w sandałkach. miłego dnia!

Ja na takiej kartce z jednego sklepu z wyprawką miałam że min 8 kompletów rzeczy na 56 i 8 na 62 się powinno mieć. A ile mam to nie wiem, bo rozmiar rozmiarowi nie równy i muszę dopiero ogarnąć ułożyć to i zobaczyć co mam "małego" a co "większego"

Dziewczyny dziekuje, zajaca chyba nie dalam rady zlapac hihi. Mialam niby adidasy, jakos wykrecila mi sie noga. Mala jest aktywna , brzuch nie boli czyli z nią ok :) a że ja pokuleje.. no cóż. Mial byc wypoczynek a ciagle cos zaprzata mi glowe. Teraz te paznokcie synka, ale dopiero i tak po powrocie u siebie jakis dermatolog. Teraz mu smaruje clotrimazolem troszke na noc i octeniseptem, nic innego nie wpada mi do glowy.

Co do twardnienia brzucha... hm.... dzieki za opisy ale... nadal niewiem czy to grozne twardnienie hihihihi. Za tydzien we wtorek pogadam o tym z ginem. Tu na wakacjach biore sobie no spe raz dziennie tak profilaktycznie bo troche spacerujemy i czuje ten brzuchol. No spa nie zaszkodzi a z w polaczeniu magnezem moze troche wstrzyma ewentualne zachciałki na skurcze.

Ktoras pytala ile mam ubranek na 56 ile na 62... ja mam sporo po synku wiec nie bedzie adekwatne ile mam. Pokupilam nowe i do tego stare wiec jest tego duzo.

Milego dnia dziewczynki, gdybym miala taka moc to przeslalabym kazdej troche jodu :)
Ps Wy tez juz tak zle spicie ? Nie lubie spac na boku. Mimo poduchy ciazowej.
Sciskam slonecznie z Kolobrzegu.

reklama
Kasiulka :) to będziemy miały co porównać, jeśli mi zrobi mierzenie malucha. A jak u Ciebie wygląda przyszły tydzień?
Linoone też ostatnio myślałam że dopiero co zaszlam w ciążę, jedne święta, drugie i majówka tak szybko zlecialy że za 3 tygodnie donoszona ciąża o_O

Alex słyszałam ze czy Holandia czy Anglia to właśnie aby mieć wizytę u specjalisty to często graniczy z cudem, bo nie chętnie położne czy lekarze ogolni się na to zgadzają. Cieszmy się ze w Polsce chociaż to nieco lepiej wygląda. Ale i tak aby się na NFZ zapisać to też wizyta za rok jak nie dłużej :/
Ola W mi pasuje ale po 13bo muszę z rana iść na morfologie a potem papiery zawieźć do nowej szkoły która zacznę od pazdziernika. Wszystko mam na woli. Więc i tak będę nie daleko.

Po południu jadę do notariusza po kopię ukończenia szkoły a potem do Ikea po wanienke. I już z tych potrzebnych rzeczy mam wszystko ;) zostanie mi tylko jakieś zabawki i nalepki na ścianę zamiast obrazków kupić ;) nie mogę się doczekać jak już będzie taki na 100% zrobiony i tylko czekać zostanie

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry