reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Przeczytałam prawie 20 stron postów i już nic nie pamiętam także przepraszam za pominięcie wątków albo odpisywanie na niektóre po kilku dniach.

Lilith - gratuluje tego domku, ale napisz jeszcze na jakiej zasadzie "dostaliście" w sensie, że pod wynajem czy na własność i jakiś kredyt ?? Jak to wygląda bo ja teraz ogólnie gorzej ogarniam cokolwiek :)

Ola W. - piszesz o tych wynikach z moczu - naprawdę mi szkoda, że ciągle Cię męczą jakieś infekcje, ale chciałam tylko przypomnieć i napomknąć czy pobierasz na pewno prawidłowo mocz?? Np. podmywasz się przed każdym pobraniem moczu i pobierasz tzw. środkowy strumień ?? Pytam bo jedna koleżanka podbierała owszem środkowy strumień moczu, ale bez podmycia i ciągle miała bardzo złe wyniki, a czuła się ogólnie świetnie, we krwi też nic i jak się zaczęła podmywać to jak ręką odjął złe wyniki.....

Emol - miałam ostatnio takie samo odczucie jak Ty... zupełnie nie wiedziałam jak się dziecko przemieściło bo w przedziwnych miejscach wyczuwałam czkawkę a tam gdzie powinnam najbardziej czuć praktycznie nic nie czułam... Odnośnie prania i tej wody ... nastresujesz się i to pewnie jeszcze nie jeden raz. Właściciel już chyba o Was zapomniał.... :(

Ja dzisiaj dzień relaksacyjny bez dodatkowych obowiązków także zamierzam się lenić. Pozdrawiam :D

reklama
Paalinaa Tymuniek oby wasze dzieci jeszcze chchwilkę w brzuszkach posiedziały :) trzymajcie się :)

trochę zamilkłam bo ostatni czas był trochę cięzki dla mnie :( ale was czytałam :) chciałam się pochwalić że dziś był mój ostatni dzień w pracy :) od jutra odpoczynek :) tzn praca w domu ;) mam tyle do zrobienia :) plany mam duże zobaczymy co z tego wyjdzie ;) od środy mam gości :) moja bratowa z baratanicą :) właśnie jej się kończy macierzyński i chce troche u nas posiedzieć :) cieszę się :)
a na jutro zaplanowałam sobie wizyte po l4 i pedicure :) trzeba jakoś rozpocząć to wolne :D

Hehe, ja mam dokładnie to samo. Czytam wszystko co piszecie, ale jak mam odpisywać to nic nie pamiętam... ;)

Emol, współczuję problemów z wodą..

Abed, to powodzenia na l4, odpoczywaj. Chociaż podobno na zwolnieniu człowiek bardziej się męczy niż w pracy ;)

Ja zaraz śmigam na szkole rodzenia. Dziś o połogu i pielęgnacji bobasa [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Przeczytałam prawie 20 stron postów i już nic nie pamiętam także przepraszam za pominięcie wątków albo odpisywanie na niektóre po kilku dniach.

Lilith - gratuluje tego domku, ale napisz jeszcze na jakiej zasadzie "dostaliście" w sensie, że pod wynajem czy na własność i jakiś kredyt ?? Jak to wygląda bo ja teraz ogólnie gorzej ogarniam cokolwiek :)

Ola W. - piszesz o tych wynikach z moczu - naprawdę mi szkoda, że ciągle Cię męczą jakieś infekcje, ale chciałam tylko przypomnieć i napomknąć czy pobierasz na pewno prawidłowo mocz?? Np. podmywasz się przed każdym pobraniem moczu i pobierasz tzw. środkowy strumień ?? Pytam bo jedna koleżanka podbierała owszem środkowy strumień moczu, ale bez podmycia i ciągle miała bardzo złe wyniki, a czuła się ogólnie świetnie, we krwi też nic i jak się zaczęła podmywać to jak ręką odjął złe wyniki.....

Emol - miałam ostatnio takie samo odczucie jak Ty... zupełnie nie wiedziałam jak się dziecko przemieściło bo w przedziwnych miejscach wyczuwałam czkawkę a tam gdzie powinnam najbardziej czuć praktycznie nic nie czułam... Odnośnie prania i tej wody ... nastresujesz się i to pewnie jeszcze nie jeden raz. Właściciel już chyba o Was zapomniał.... :(

Ja dzisiaj dzień relaksacyjny bez dodatkowych obowiązków także zamierzam się lenić. Pozdrawiam :D

Mamusia Muminka taaaak. Wszystko robie tak jak powinno byc. Co prawda teraz wpadło mi tam troche śluzu. Mam go duzo rano... i zauważyłam dopiero po zakręceniu słoiczka. I mowilam
O tym ginc ale ona powiedziala, ze wyszły mi tez jakies erytrocyty, wiec wyglada na to, ze cos sie jednak dzieje.
Dlatego na razie mam brać zurawit i jutro zrobic posiew.

No a z krwi tez mam niektóre parametry podwyższone. Niedużo, bo np o 0,6, ale jednak

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dziś jakoś pod górkę, wszystko mnie wkurza :p Moja córka ma taką bardzo drażniącą mnie koleżankę i szła z nami ze szkoły, doszłam do domu z bólem żołądka z nerwów, tak mnie irytuje to dziewczę ;) aż mi się płakać chciało dlatego,że akurat ona musi koło nas mieszkać i że akurat moja Maja musiała ją polubić :p

Poza tym pogoda dopisuje :) jest bardzo ciepło i być może w tym tygodniu już rozłożymy basen, bo duży, długo się będzie woda nagrzewała, a mają być temp. w okolicy 30'C, a idzie długi weekend.

Ja od dziś już jestem na macierzyńskim, bo będąc na chorobowym urlop zaczyna się na 6 tygodni przed wyznaczoną datą porodu.

My chodzimy ostatnio codziennie na spacery. Pogoda dopisuje, a póki nie jestem oficjalnie uziemiona to chcę wykorzystać. Dzisiaj już byłam po córkę w szkole, ale wieczorem może jeszcze gdzieś moje eMki wyciągnę :)

ewella ja też marudziłam ale teraz to mi go szkoda bo biedny zajechany już :D jutro przychodzą koledzy to będzie szybciej :D znalazłaś jakieś spodenki?

Maziajka niezłe pranie :D może być popołudniu ale tak wcześniej - muszę iść do dwóch mam swoich z okazji święta :D jaka godzina by Ci pasowała?

Emol to fajny pakiet :)

abed gratuluję wolnego! jakże zasłużonego :) czuję się podle nie pracując od 6 miesięcy ..

Linoone udanych zajęć!

wróciłam przed chwilą ze spaceru z mężem i uciekam zaraz na spacer z przyjaciółką :) korzystamy z pogody i z tego że mam paznokcie u stóp zrobione i mogę założyć sandałki które z niemałym wysiłkiem zapięłam :D

Mumusia muminka mieszka wejście obok, widzi nas właściciel codziennie, wiec na pewno nie zapomniał. Z Kuba ustaliliśmy, że nie zapłacimy mu dopóki nie zrobi wody, czyli jak będzie zwlekal to i za te miesiące nie będzie miał zapłacone. Nie mamy umowy pisemnej wiec jak on z nami pogrywa to i my z nim zaczniemy.
Pumelova fajny ale muszę być pewna aby potem nie żałować.

Właśnie wróciłam z Ikea, wanienka, kapcie I ramka na zdjęcie brzuszkowe kupione. Już teraz czekać na Artura zostało. ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie. Jestem dzisiaj jakaś senna. Nie mam siły na nic...

Wizyta ok. Igorek ma już 1800. Ułożony główką w dół.

Mąż mnie denerwuje i już 2 kłótnie z nim dzisiaj zaliczyłam. Oczywiście beczalam i mnie przepraszał a to ja prowokowalam ☺

Podjechaliśmy jeszcze do mamy pożegnać się bo jutro wyjeżdża do pracy na 2 miesiące. Dałam jej drobny prezent na Dzień Matki.

Buziaki dla Was.

Do góry