reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Przeczytałam prawie 20 stron postów i już nic nie pamiętam także przepraszam za pominięcie wątków albo odpisywanie na niektóre po kilku dniach.

Lilith - gratuluje tego domku, ale napisz jeszcze na jakiej zasadzie "dostaliście" w sensie, że pod wynajem czy na własność i jakiś kredyt ?? Jak to wygląda bo ja teraz ogólnie gorzej ogarniam cokolwiek :)

Ola W. - piszesz o tych wynikach z moczu - naprawdę mi szkoda, że ciągle Cię męczą jakieś infekcje, ale chciałam tylko przypomnieć i napomknąć czy pobierasz na pewno prawidłowo mocz?? Np. podmywasz się przed każdym pobraniem moczu i pobierasz tzw. środkowy strumień ?? Pytam bo jedna koleżanka podbierała owszem środkowy strumień moczu, ale bez podmycia i ciągle miała bardzo złe wyniki, a czuła się ogólnie świetnie, we krwi też nic i jak się zaczęła podmywać to jak ręką odjął złe wyniki.....

Emol - miałam ostatnio takie samo odczucie jak Ty... zupełnie nie wiedziałam jak się dziecko przemieściło bo w przedziwnych miejscach wyczuwałam czkawkę a tam gdzie powinnam najbardziej czuć praktycznie nic nie czułam... Odnośnie prania i tej wody ... nastresujesz się i to pewnie jeszcze nie jeden raz. Właściciel już chyba o Was zapomniał.... :(

Ja dzisiaj dzień relaksacyjny bez dodatkowych obowiązków także zamierzam się lenić. Pozdrawiam :D

reklama
Paalinaa Tymuniek oby wasze dzieci jeszcze chchwilkę w brzuszkach posiedziały :) trzymajcie się :)

trochę zamilkłam bo ostatni czas był trochę cięzki dla mnie :( ale was czytałam :) chciałam się pochwalić że dziś był mój ostatni dzień w pracy :) od jutra odpoczynek :) tzn praca w domu ;) mam tyle do zrobienia :) plany mam duże zobaczymy co z tego wyjdzie ;) od środy mam gości :) moja bratowa z baratanicą :) właśnie jej się kończy macierzyński i chce troche u nas posiedzieć :) cieszę się :)
a na jutro zaplanowałam sobie wizyte po l4 i pedicure :) trzeba jakoś rozpocząć to wolne :D

Hehe, ja mam dokładnie to samo. Czytam wszystko co piszecie, ale jak mam odpisywać to nic nie pamiętam... ;)

Emol, współczuję problemów z wodą..

Abed, to powodzenia na l4, odpoczywaj. Chociaż podobno na zwolnieniu człowiek bardziej się męczy niż w pracy ;)

Ja zaraz śmigam na szkole rodzenia. Dziś o połogu i pielęgnacji bobasa [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Przeczytałam prawie 20 stron postów i już nic nie pamiętam także przepraszam za pominięcie wątków albo odpisywanie na niektóre po kilku dniach.

Lilith - gratuluje tego domku, ale napisz jeszcze na jakiej zasadzie "dostaliście" w sensie, że pod wynajem czy na własność i jakiś kredyt ?? Jak to wygląda bo ja teraz ogólnie gorzej ogarniam cokolwiek :)

Ola W. - piszesz o tych wynikach z moczu - naprawdę mi szkoda, że ciągle Cię męczą jakieś infekcje, ale chciałam tylko przypomnieć i napomknąć czy pobierasz na pewno prawidłowo mocz?? Np. podmywasz się przed każdym pobraniem moczu i pobierasz tzw. środkowy strumień ?? Pytam bo jedna koleżanka podbierała owszem środkowy strumień moczu, ale bez podmycia i ciągle miała bardzo złe wyniki, a czuła się ogólnie świetnie, we krwi też nic i jak się zaczęła podmywać to jak ręką odjął złe wyniki.....

Emol - miałam ostatnio takie samo odczucie jak Ty... zupełnie nie wiedziałam jak się dziecko przemieściło bo w przedziwnych miejscach wyczuwałam czkawkę a tam gdzie powinnam najbardziej czuć praktycznie nic nie czułam... Odnośnie prania i tej wody ... nastresujesz się i to pewnie jeszcze nie jeden raz. Właściciel już chyba o Was zapomniał.... :(

Ja dzisiaj dzień relaksacyjny bez dodatkowych obowiązków także zamierzam się lenić. Pozdrawiam :D

Mamusia Muminka taaaak. Wszystko robie tak jak powinno byc. Co prawda teraz wpadło mi tam troche śluzu. Mam go duzo rano... i zauważyłam dopiero po zakręceniu słoiczka. I mowilam
O tym ginc ale ona powiedziala, ze wyszły mi tez jakies erytrocyty, wiec wyglada na to, ze cos sie jednak dzieje.
Dlatego na razie mam brać zurawit i jutro zrobic posiew.

No a z krwi tez mam niektóre parametry podwyższone. Niedużo, bo np o 0,6, ale jednak

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dziś jakoś pod górkę, wszystko mnie wkurza :p Moja córka ma taką bardzo drażniącą mnie koleżankę i szła z nami ze szkoły, doszłam do domu z bólem żołądka z nerwów, tak mnie irytuje to dziewczę ;) aż mi się płakać chciało dlatego,że akurat ona musi koło nas mieszkać i że akurat moja Maja musiała ją polubić :p

Poza tym pogoda dopisuje :) jest bardzo ciepło i być może w tym tygodniu już rozłożymy basen, bo duży, długo się będzie woda nagrzewała, a mają być temp. w okolicy 30'C, a idzie długi weekend.

Ja od dziś już jestem na macierzyńskim, bo będąc na chorobowym urlop zaczyna się na 6 tygodni przed wyznaczoną datą porodu.

My chodzimy ostatnio codziennie na spacery. Pogoda dopisuje, a póki nie jestem oficjalnie uziemiona to chcę wykorzystać. Dzisiaj już byłam po córkę w szkole, ale wieczorem może jeszcze gdzieś moje eMki wyciągnę :)

ewella ja też marudziłam ale teraz to mi go szkoda bo biedny zajechany już :D jutro przychodzą koledzy to będzie szybciej :D znalazłaś jakieś spodenki?

Maziajka niezłe pranie :D może być popołudniu ale tak wcześniej - muszę iść do dwóch mam swoich z okazji święta :D jaka godzina by Ci pasowała?

Emol to fajny pakiet :)

abed gratuluję wolnego! jakże zasłużonego :) czuję się podle nie pracując od 6 miesięcy ..

Linoone udanych zajęć!

wróciłam przed chwilą ze spaceru z mężem i uciekam zaraz na spacer z przyjaciółką :) korzystamy z pogody i z tego że mam paznokcie u stóp zrobione i mogę założyć sandałki które z niemałym wysiłkiem zapięłam :D

Mumusia muminka mieszka wejście obok, widzi nas właściciel codziennie, wiec na pewno nie zapomniał. Z Kuba ustaliliśmy, że nie zapłacimy mu dopóki nie zrobi wody, czyli jak będzie zwlekal to i za te miesiące nie będzie miał zapłacone. Nie mamy umowy pisemnej wiec jak on z nami pogrywa to i my z nim zaczniemy.
Pumelova fajny ale muszę być pewna aby potem nie żałować.

Właśnie wróciłam z Ikea, wanienka, kapcie I ramka na zdjęcie brzuszkowe kupione. Już teraz czekać na Artura zostało. ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie. Jestem dzisiaj jakaś senna. Nie mam siły na nic...

Wizyta ok. Igorek ma już 1800. Ułożony główką w dół.

Mąż mnie denerwuje i już 2 kłótnie z nim dzisiaj zaliczyłam. Oczywiście beczalam i mnie przepraszał a to ja prowokowalam ☺

Podjechaliśmy jeszcze do mamy pożegnać się bo jutro wyjeżdża do pracy na 2 miesiące. Dałam jej drobny prezent na Dzień Matki.

Buziaki dla Was.

Do góry