reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

To nieźle Gurek. Ja w poprzednich ciążach prowadzonych państwowo też miałam wizyty co 4 tygodnie do końca i takie są właśnie zalecenia NFZ.

reklama
Ewcia ja na NFZ caly czas mam wizyty co 2-3 tyg....teraz też powinam jiść w pon ale poniewaz jade z chlopakami do Katowic do lekarza to ide w piatek...

Dzis mam prawie wolny dzień bo wieczorem tylko musze odwiez chlopakow na karate a tak to luz

dzień dobry
Ja już przy kawie bo leje u mnie masakrycznie :szok: poszłam spacerkiem do p-kola bo przestało i zdążyłam wrócić przed kolejną dawką ulewy, i tak bardzo ciemno i dołująco buuuuuuu i głowa mnie boli..........
Wczoraj w końcu puściłam 1 pranie- pieluchy tetrowe co leżały no ok 3 lata w worku, dałam na gotowanie z niektórymi ciuszkami, jeny jakie to malutkie w porównaniu do ciuszków Mateusza!:-D:szok:
No i wczoraj miałam meeega głoda, normalnie burczało mi w brzuchu co 1,5 - 2 godziny chyba maluch bardzo rośnie, pewnie waga podskoczy o 1 kg, bo na razie + 5kg a w poniedziałek wizyta i by się 1 kg przydał wiecej ;-)

Olga ja bym też sobie darowała, my chyba pójdziemy ne te wesele ale jest to od domu jakieś 30 km od szpitala jakieś 25 km i jest to 4 tygodnie przed terminem bo 26.06 a ja mam termin 24.07, a ostateczną decyzję podejmiemy na początku czerwca.
Klara właśnie słyszałam o tym majeranku muszę wypróbować przy najbliższej okazji, no i kasza jaglana - właśnie!!! :-) Ja ją jem ciągle więc zapominam że ona ma też właściwości odglutowujące ;)
Erzsebeth a ja sie zastanawiałam gdzie Ty jesteś :-) mam nadzieję, ze wszystko ok?
Angi ja buraka myję, obieram i trzę na tarce o dużych oczkach do słoika, dodaje albo cukru (ja używam brązowego) albo miodu i czekam ok 12 h aż puści sok w temp. pokojowej - potem piję 1 łyżkę 3-5 razy na dzień, nawet małemu daję tylko mniejszą dawke. Mleko nie jest dobre przy kaszlu :no: przy ogólnym przeziębieniu tak, ale na kaszel działa odwrotnie

Kati łączę się w bólu, u mnie też pada i ciemno, najchętniej bym z łóżka dziś nie wychodziła :p ale trzeba zakupy zrobić, posprzątać po malowaniu i wiele innych :p

Dzień dobry. Nie żebym sie chwalila ale u mnie nad ranem tak lalo ze zastanawiałam sie czy Ponton nadmuchac żeby sie jakoś do pracy dostac a teraz Piekne slonce I świeże powietrze... Przesyłam wam troche ;-)

Ostatnia edycja:
u mnie nie inaczej, niż u was, leje niemiłosiernie... śniadanie się właśnie robi, potem obejrzę sobie dwa seriale i do sprzątania...
ale po zakupy to tylko do osiedlówki skoczę, bo nie chce mi się nigdzie w taką pogodę maszerować.

U mnie również szaro i deszczowo. Raczej nie zapowiada się by przestało padać. Dziś ostatnio zajęcia w szkole rodzenia.
Kurcze, mam coraz większą zagwozdkę jeśli chodzi o zakup kołyski czy łóżeczka. Musimy zmieścić się w 10 metrowej sypialni i kołyska wydaje się dobrym rozwiązaniem ze względu na miejsce i też na to, że niemowlaki dobrze czują się w czymś mniejszym. Z drugiej strony po 5-6 miesiącach i tak trzeba będzie zmieścić łóżeczko. Na kołysce też nie podstawię przewijaka, z przybornikiem też może być kiepsko.

U mnie duchota. Juz bym chciała żeby zaczęło lać bo się tak kisi niemiłosiernie. Nie ma czym oddychać.

reklama
To u nas pogoda fajna, nie pada, upału też nie ma Rzesko.. Rano byłam na targu i kupiłam sobie koszule do karmienia, szlafrok i kapcie.. Zawsze coś.. :-) zaraz śmigam zawiez podanie do szkoly wiktori i po drodze ja odbiorę.

Do góry