reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

o może tez wypróbuje jak mi to szelazo nie pomoże mąż kupił mi też sok z pokrzywy ale nie dobre to fe...leukocyty też mam powyżej normy dr google straszył a lekarz uspokaja:-Dwolę się jego słuchać.

reklama
Eva87 ja też mam leukocyty podwyższone. Obecnie nieco ponad 12 tys/mikrolitr. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Taki wynik jest w normie dla ciężarnych. Dla kontroli można zrobić CRP, który świadczy o ew. zakażeniu w organizmie. Norma do 5, ja mam 12 i to też w ciąży jest ok. Dla porównania jak wylądowałam kilka lat temu w szpitali ze świńską grypą to CRP miałam ponad 120.

Ewczis współczuję leżenia, ale jak mus to nie ma wyboru. Ja przeleżałam pierwsze 3 miesiące, więc wiem co czujesz. Masz ogródek/taras? Bo jak będzie łądnie to chociaż będziesz mogła sobie na leżaku na dworze poleżeć (taka namiastka spaceru) :)

Ja po wizycie. Potwierdził się drugi synuś. Wszystkie parametry ok, więc dzisiaj dobry piątek 13tgo.

gratuluje synusia gurek!
ewcis współczuję ci ale i troche zazdroszczę :) też bym sobie troche poleżała i odpoczeła od wszystkich obowiązków..
ja musze pozmywać po obiedzie i zrobić polewe czekoladową na placek ale średnio już mi się chce..

Witam się i ja po przerwie .
U nas w domu choróbsko pełną parą .. dzieciaczki nadal na antybiotykach .. Teraz mnie rozłożyło .. gardło , zatkany nos , głowa...
Oj też bym sobie poleżała ale nic z tego od rana na nogach sprzątanie , pranie , zmywanie , zakupy , gotowanie ... inaczej nie umiem ... leżenie plackiem to nie dla mnie ...

Karolina zdrówka! Ja miałam przedwczoraj taki nalot, że na kolację zjadłam kanapki z ogórkiem kiszonym, zapiłam ciepłym mlekiem i poszłam spać :-D bez ciąży pewnie pół nocy bym w toalecie spędziła :-D

Rozmawiałam z sisą Ł. ona napisała ze to chodzi o te pod grupy co napisała Kornelia i ze tego niby nie da się wykryć w czasie ciąży. Młody miał ostrą żółtaczkę i podobno spadek bilurbiny mógł zakończyć się przetaczaniem krwi ale coś więcej nie potrafiła napisać więc dopytam chociażby z ciekawości doktorka ;)

Może to zależy od tego dodatkowego oznaczenia? Bo ja mam np. 0 Rh+ dodatnie ale może być też ujemne, jakoś tak.... No i grupa A to też jest A1, A2 i inne...

kati83 ja robiłam już to badanie na konflikt płytkowy. Na wynik z laboratorium czeka się ok. 6 tyg (jeszcze nie mam), ale jak poda się maila to wynik dostaje się po tygodniu z kliniki hematologii. U mnie nie ma ryzyka konfliktu.

angi-wawa a może chodzi o konflikt płytkowy (kati dawała linka do badań) a nie serologiczny? U dzieci objawia się często słabymi przyrostami i niedokrwistością.

Gratulacje udanych wizyt, poznanych i potwierdzonych płci :)

Ja też miałam bezsenną noc :( mało tego rośnie mi jakiś bokser albo jakiś ekspert od muai tai bo już główką do dołu jest i kopał mnie tak w żołądek że mnie zgagi męczyły ehhh

Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/

Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/[/QUOTE]

Ja też czuje tak nisko,martwilo mnie to ale chyba nie ma nic wspolnego z szyjka...Byłam sprawdzić.Moja była w stanie idealnym,4cm...

reklama
Mnie wczoraj maleństwo też na żołądek uciskalo... a wieczorem takie słabości mnie ogarnęły i zawroty głowy, że nie miałam siły ustać na nogach :-( dziś już trochę lepiej, nawet śniadanie do łóżka dostałam ;-) ;-) ;-)

Do góry