reklama
Eva87 ja też mam leukocyty podwyższone. Obecnie nieco ponad 12 tys/mikrolitr. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Taki wynik jest w normie dla ciężarnych. Dla kontroli można zrobić CRP, który świadczy o ew. zakażeniu w organizmie. Norma do 5, ja mam 12 i to też w ciąży jest ok. Dla porównania jak wylądowałam kilka lat temu w szpitali ze świńską grypą to CRP miałam ponad 120.
Ewczis współczuję leżenia, ale jak mus to nie ma wyboru. Ja przeleżałam pierwsze 3 miesiące, więc wiem co czujesz. Masz ogródek/taras? Bo jak będzie łądnie to chociaż będziesz mogła sobie na leżaku na dworze poleżeć (taka namiastka spaceru)
Ja po wizycie. Potwierdził się drugi synuś. Wszystkie parametry ok, więc dzisiaj dobry piątek 13tgo.
Ewczis współczuję leżenia, ale jak mus to nie ma wyboru. Ja przeleżałam pierwsze 3 miesiące, więc wiem co czujesz. Masz ogródek/taras? Bo jak będzie łądnie to chociaż będziesz mogła sobie na leżaku na dworze poleżeć (taka namiastka spaceru)
Ja po wizycie. Potwierdził się drugi synuś. Wszystkie parametry ok, więc dzisiaj dobry piątek 13tgo.
gratuluje synusia gurek!
ewcis współczuję ci ale i troche zazdroszczę też bym sobie troche poleżała i odpoczeła od wszystkich obowiązków..
ja musze pozmywać po obiedzie i zrobić polewe czekoladową na placek ale średnio już mi się chce..
ewcis współczuję ci ale i troche zazdroszczę też bym sobie troche poleżała i odpoczeła od wszystkich obowiązków..
ja musze pozmywać po obiedzie i zrobić polewe czekoladową na placek ale średnio już mi się chce..
karolina859
Fanka BB :)
Witam się i ja po przerwie .
U nas w domu choróbsko pełną parą .. dzieciaczki nadal na antybiotykach .. Teraz mnie rozłożyło .. gardło , zatkany nos , głowa...
Oj też bym sobie poleżała ale nic z tego od rana na nogach sprzątanie , pranie , zmywanie , zakupy , gotowanie ... inaczej nie umiem ... leżenie plackiem to nie dla mnie ...
U nas w domu choróbsko pełną parą .. dzieciaczki nadal na antybiotykach .. Teraz mnie rozłożyło .. gardło , zatkany nos , głowa...
Oj też bym sobie poleżała ale nic z tego od rana na nogach sprzątanie , pranie , zmywanie , zakupy , gotowanie ... inaczej nie umiem ... leżenie plackiem to nie dla mnie ...
karolina859
A ja kilka minut temu zjadłam pół tabliczki czekolady a teraz wcinam ogórki małosolne pychotka .
kornelia1802
Karolina zdrówka! Ja miałam przedwczoraj taki nalot, że na kolację zjadłam kanapki z ogórkiem kiszonym, zapiłam ciepłym mlekiem i poszłam spać bez ciąży pewnie pół nocy bym w toalecie spędziła
angi-wawa1988
Rozmawiałam z sisą Ł. ona napisała ze to chodzi o te pod grupy co napisała Kornelia i ze tego niby nie da się wykryć w czasie ciąży. Młody miał ostrą żółtaczkę i podobno spadek bilurbiny mógł zakończyć się przetaczaniem krwi ale coś więcej nie potrafiła napisać więc dopytam chociażby z ciekawości doktorka
Gratulacje udanych wizyt, poznanych i potwierdzonych płci
Ja też miałam bezsenną noc mało tego rośnie mi jakiś bokser albo jakiś ekspert od muai tai bo już główką do dołu jest i kopał mnie tak w żołądek że mnie zgagi męczyły ehhh
Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/
Może to zależy od tego dodatkowego oznaczenia? Bo ja mam np. 0 Rh+ dodatnie ale może być też ujemne, jakoś tak.... No i grupa A to też jest A1, A2 i inne...
kati83 ja robiłam już to badanie na konflikt płytkowy. Na wynik z laboratorium czeka się ok. 6 tyg (jeszcze nie mam), ale jak poda się maila to wynik dostaje się po tygodniu z kliniki hematologii. U mnie nie ma ryzyka konfliktu.
angi-wawa a może chodzi o konflikt płytkowy (kati dawała linka do badań) a nie serologiczny? U dzieci objawia się często słabymi przyrostami i niedokrwistością.
Gratulacje udanych wizyt, poznanych i potwierdzonych płci
Ja też miałam bezsenną noc mało tego rośnie mi jakiś bokser albo jakiś ekspert od muai tai bo już główką do dołu jest i kopał mnie tak w żołądek że mnie zgagi męczyły ehhh
Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/
michasia30
Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/[/QUOTE]
Ja też czuje tak nisko,martwilo mnie to ale chyba nie ma nic wspolnego z szyjka...Byłam sprawdzić.Moja była w stanie idealnym,4cm...
Ja też czuje tak nisko,martwilo mnie to ale chyba nie ma nic wspolnego z szyjka...Byłam sprawdzić.Moja była w stanie idealnym,4cm...
reklama
kornelia1802
Mnie wczoraj maleństwo też na żołądek uciskalo... a wieczorem takie słabości mnie ogarnęły i zawroty głowy, że nie miałam siły ustać na nogach :-( dziś już trochę lepiej, nawet śniadanie do łóżka dostałam ;-) ;-) ;-)