Witam się poweekendowo. Byliśmy pod namiotami,pierwszą noc spało się cudownie a drugą koszmar mała tak się wierciła,że mam wrażenie,że siedzi w mojej nodze
Wracając naszła mnie pewna myśl a raczej pytanie,jak będziemy jeździć po porodzie. Tzn Lila jeździ teraz z tyłu,jak była maciupka jeździłam z nią,ale polubiłam jazdę autem i szybko wróciłam na swoje miejsce,ogólnie to nie lubię jeździć z tyłu. A teraz nie wiem,czy zostawić Linkę na swoim miejscu i pchać się z nosidełka do tyłu,dać Lilke do przodu i siedzieć z maluszkiem z tyłu,czy zostawić obie z tyłu,bo Lilka na tyle duża,że smoka jej da
jak to będzie u Was?
Ja będę wozić z przodu jak będę jeździć sama z dziećmi a jak z Ł. to pewnie lusterko i młody z tyłu.
Warto pamiętać że z przodu trzeba wyłączyć poduszkę jeśli chce się tak przewozić malucha który jeździ tyłem do kierunku jazdy
a Ty swoje z wprowadzaniem w błąd, mimo że podałam argumenty... a Ty jedyne, co robisz, to obrażasz, bo masz taki kaprys. żenada.
serio, nie wiem jakim cudem informacje zebrane ze strony szpitala są dla Ciebie "magazynową wiedzą" i co tu do rzeczy mają "odczucia", oraz w jaki sposób przytoczenie informacji z tejże strony jest "narzucaniem". dokładnie właśnie prezentujesz postawę "jestem najmądrzejsza, a Ty nie umiesz mi przyznać racji", czyli to, co zarzucasz mi. jesteś naprawdę śmieszna (;
Prawda jest taka, że napisałam, iż po porodzie (NIE POBYCIE) nie są potrzebne ubranka a Ty się na fukałaś że podważyłam Twoje zdanie i to co przeczytałaś na jakiejś stronie jakiegoś szpitala. Uprzedzam argument typu: bo w moim szpitalu na stronce www jest tak i tak napisane, możesz odpuścić bo właśnie w moim szpitalu po cc (które było planowane i ubranka ze sobą miałam) ubrali dziecko w szpitalne rzezy i dopiero po dobie ja je zmieniłam na swoje kiedy zeszłam z pooperacyjnej. Może oni tak robią, a może tak wygląda procedura po cc kiedy 12 h jesteś przykuty do łóżka a pierwsze lepsze ruchy wychodzą po dobie.
Acha nie rozumiem miałaś być obrażona księżniczka na amen i się nie odzywać do mnie więc nie wiem kto tu jest śmieszny.
Zdecyduj się na coś konkretnego :/
hej dziewczyny
widzę że trochę się tu działo.. mam nadzieję że już sytuacja jest opanowana
Ja byłam dzisiaj na wizycie i jestem troche zaskoczona.. więc maluszek waży 2300g i lekarz stwierdził że mały będzie, i pytał czy małe dzieci rodziłam.. a córka miała 3240g a synek 3450g wiec mam nadzieje że do porodu do 3kg dojdzie..
Kagusia to dobra waga na 34 tc po za tym w ciągu 2 tyg i 0,5kg może pójść w górę
Mój artysta w ciągu 3 tyg poszedł 1 kg
gdzie w 31 tc był mniejszy od córki
Wiecie co, napisalam rano tego posta ze mialam nawal pokarmu przy pierwszym dziecku i od tej pory juz raz musialam zmienic stanik bo mi na tyle wycieklo mleka przedporodowego że sie pobrudził
Teraz mam świeży a cały czas czuje zapach mleka
Ech te hormony....
No u mnie sama siara jak na razie :/
ola dzięki ze wstawiłas tą listę myśle że jest tak uniwersalna że przyda się prawie każdej z nas :-)
ja dziś byłam na ktg wyszło bardzo dobre teraz mam w czwartek jak też będzie dobre to już tak często nie będę chodzić .......
zapytałam gina o to GBS no i dał mi tą próbówkę na wymaz ale na skierowaniu zaznaczył badanie bakteriologiczne- posiew z pochwy nie napisał że to na te paciorkowce to ja już głupia jestem ..........
a piszecie niektóre że pokarm wam się pojawiła dopiero w domu to czym karmiłyście maluszki trzeba kupić jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek i zabrać do szpitala czy w szpitalu mają i podają maluszkom???
Mój pokarm pojawił się w 4 dobie (siara) więc po 24 h mała dostała mleko w szpitalu.
A wymaz z pochwy i zlecenie posiewu z pochwy to nie jest właśnie GBS ? Myślałam że lekarz pobiera próbkę, dobrze rozumiem że sama musisz pobrać?
Dziękuje dziewczyny za odpowiedź. Owszem pewnie by się kłótnia tu nie przeniosła gdyby nie to ze Olga napisała iż ubliżam innym ale komu i jak już nie odpowiedziała tylko zablokowała. Mogłam napisać pw ale trochę za daleko zaszła ta wymiana jak dla mnie i chciałam to wyjaśnić.
Dla mnie temat jest zamknięty i wyjaśniony. Spamować już nie zamierzam. Dziękuje.
Przyszła moja paczka z gemini
jest w aucie podobno waży 21 kg (?) coś chyba przesadzili Ł. ma ją wnieść ale dzisiaj już w niej grzebać nie będę
Jak wasze zgagi i opuszczanie brzucha?
Ja miałam spokój z zgagą chyba własnie przez zjad brzucha ale dziś znowu zaczęła mnie męczyć ehhh