reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ola dzięki ze wstawiłas tą listę myśle że jest tak uniwersalna że przyda się prawie każdej z nas :-)

ja dziś byłam na ktg wyszło bardzo dobre teraz mam w czwartek jak też będzie dobre to już tak często nie będę chodzić .......

zapytałam gina o to GBS no i dał mi tą próbówkę na wymaz ale na skierowaniu zaznaczył badanie bakteriologiczne- posiew z pochwy nie napisał że to na te paciorkowce to ja już głupia jestem ..........

a piszecie niektóre że pokarm wam się pojawiła dopiero w domu to czym karmiłyście maluszki trzeba kupić jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek i zabrać do szpitala czy w szpitalu mają i podają maluszkom???

reklama
Madziula żadnego mleka nie bierzesz do szpitala, bo tam maja w razie czego. Poza tym maluszek na samym początku nie potrzebuje aż tak bardzo jeść bo ma zapasy z brzuszka. Jedynie jak za bardzo spada z wagi to każą dokarmic

Nie ma za co:) W sumie nie wiem jak jest w innych miastach niz Warszawa, ale z tego co słyszałam od znajomych, koleżanek to wszedzie w szpitalach maja mleko:)

ech ...wkurzona na maksa jestem ....a w zasadzie zrezygnowana ....znowu beznadziejne wyniki badań, o ile krwi jeszcze w miarę to moczu porazka ...zwłaszcza jeśli chodzi o bakterie ...norma do 130 ja mam 733....
już mam dosyć
i tym opytmistycznym akcentem na dziś skończę ....

ps.Thriade -trzymam kciuki ,żebys szybko wyszła

ola dzięki ze wstawiłas tą listę myśle że jest tak uniwersalna że przyda się prawie każdej z nas :-)

ja dziś byłam na ktg wyszło bardzo dobre teraz mam w czwartek jak też będzie dobre to już tak często nie będę chodzić .......

zapytałam gina o to GBS no i dał mi tą próbówkę na wymaz ale na skierowaniu zaznaczył badanie bakteriologiczne- posiew z pochwy nie napisał że to na te paciorkowce to ja już głupia jestem ..........

a piszecie niektóre że pokarm wam się pojawiła dopiero w domu to czym karmiłyście maluszki trzeba kupić jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek i zabrać do szpitala czy w szpitalu mają i podają maluszkom???
madziuula noworodek ma żołądek jak twój paznokiec na kciuku takiej wielkosci, więc jednorazowo wypija ok 5-10 ml ;-) a i czytała i położna mi mówiła, ze w chyba 2 pierwszych dobach niektóre dzieci nie muszą jeść :eek: tylko ssają dla ssania i kilku kropel siary!

ech ...wkurzona na maksa jestem ....a w zasadzie zrezygnowana ....znowu beznadziejne wyniki badań, o ile krwi jeszcze w miarę to moczu porazka ...zwłaszcza jeśli chodzi o bakterie ...norma do 130 ja mam 733....
już mam dosyć
i tym opytmistycznym akcentem na dziś skończę ....

ps.Thriade -trzymam kciuki ,żebys szybko wyszła
klara pij duuuużo wody ja wypłukałam masakryczne ilosci bakterii z moczu tylko wodą pijac dziennie ok 4-5 l wody ( w 1 ciaży) btw. i co z tobą zrobił gin? dał antybiotyk?
Dziękuję za kciuki! Podziałało i jutro wychodzę, chyba że rano coś by było nie tak na ktg.

to super wiadomość :-), powiedzieli co było nie tak?

Kati chyba po prostu źle się ułożyła w pt na usg. Bo wyszło wtedy źle na dwóch różnych aparatach, u dwóch różnych lekarzy, a dziś jest ok. Lekarka powiedziała, że urosnąć tak nagle by nie mogła w 3 dni.

reklama
klara pij duuuużo wody ja wypłukałam masakryczne ilosci bakterii z moczu tylko wodą pijac dziennie ok 4-5 l wody ( w 1 ciaży) btw. i co z tobą zrobił gin? dał antybiotyk?

Kati -jutro ide na kolejne usg pomiarowe i do ginki -zobaczymy co powie ....ale generalnie mam dosyć ,bo co chwile coś.....
rano przed wizytą chyba polecę na posiew -tak w razie wszelkiego czegunku.....

Thriade -ja jestem czarownica....moje kciuki działają ;)

Do góry