reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

To ciekawe kiedy teraz urodzisz. Ja córcię urodziłam 3 dni przed terminem :)
Są dziewczyny które miały już dwa porody? To prawda że drugie dziecko przed terminem się rodzi? Sprawdziło to się uwas? Jak tak to ile przed terminem?

witam się :) my niedawno wrócili z grila od teściów, dzieci smacznie śpią..
Ja córkę rodziłam w 41tc,synek był drugi i urodziłam w 38tc.. jutro mam wizytę to dowiem czy dzidziusiowi się śpieszy.. ale niech poczeka do 26czerwca :) a termin mam na 17lipca..

reklama
ja bym się nie odważyła jechać. tzn. jeszcze nigdy nie rodziłam, ale wyobrażam sobie, że w takiej sytuacji to nie jest bezpieczne chyba?

no ja tez nie wiem jaki to bol :-) ale np. jak same wody odejda nie bede miala skorczy to chyba moge jechac :p , jezdze automatem wiec to jest wygodniejsze niz zmienianie biegów

Olga nie zapomnij zablokować mnie też tutaj ;)
Chciała bym żebyś wiedziała, iż dorosły odpowiedzialny człowiek, który coś sobą reprezentuje nie zachowuje się tak jak Ty. To że podważyłam kolejną bzdurę jaką napisałaś (na forum fejsa dla nie wtajemniczonych) i po prosiłam byś napisała komu ubliżam, bo takie oskarżenie padło z Twojej strony, nie musiało skończyć się tak dziecinną reakcją, serio można użyć czegoś takiego jak "dialog" na pewno znajdziesz definicję w książce zwanej słownik. Dalej czekam aż podejmiesz dyskusję tylko na jakimś poziomie nie takim "podwórkowym" jak na fejsie.

Dla wtajemniczenia:

Na fejsie rozpoczęła się dyskusja dot. ubranek w szpitalu. Rzecz jasna co szpital to inne podejście, mój szpital po porodzie pierwsze ubranko zapewnił wg Olgi ŻADEN szpital nie zapewnia ubranek. Od słowa do słowa wyszła afera i szczerze z ręką na sercu napisałam że dla mnie wszechmądrością na tym forum zawsze jest Olga wszystkie jej książki są mądrzejsze od doświadczenia i że dla mnie zawsze psuje atmosferę jej wymądrzanie się na każdy temat a gdy się ktoś nie zgadza to musi byś jakiś nie douczony. Tak więc Olga zarzuciła mi że to ja jestem aferzystka i że ubliżam i to nie pierwszej osobię. No więc tu moja prośba do was:
PROSZĘ BY NAPISAŁY OSOBY KTÓRE W JAKI KOLWIEK SPOSÓB OBRAZIŁAM I PRZEDE WSZYSTKIM TE OSOBY KTÓRYM NA UBLIŻAŁAM WŁĄCZAJĄC TEŻ RZECZ JASNA SŁOWA JAKICH UŻYŁAM chciała bym od razu wyjaśnić tą kwestię i wasze odczucia. Nie boję się przyznać do błędu jeśli takowy uczyniłam.
Wiem że z jednym tematem się nie zgodziłyśmy i to dotyczyło tajnej grupy ale czy tam wam na ubliżałam lub którejś z was? Jak tak to też proszę o takowe info.

Hmmm... tam gdzie ja rodzilam tez zapewniali ubranka i wrecz byl zakaz posiadania swoich ze wzgledu na ich ewentualna niesterylnosc.

nie będę w chodzić w głupie dyskusje. nie napisałam, że żaden szpital nie zapewnia ubranek - napisałam, że teraz wszystkie (co potem poprawiłam, bo faktycznie nie wiem, czy wszystkie) proszą o przyniesienie własnych ubranek. to zdecydowana różnica. wystarczy wejść na stronę szpitala św. Zofii czy Bródnowskiego, gdzie można o tym przeczytać. także nie wiem czemu się upierasz, że napisałam bzdurę i "wprowadzam w błąd". tym bardziej, że kilka dziewczyn poparło to, o czym JA pisałam, nie Ty.

zapomniałaś za to dodać, jak mi na facebooku zaczęłaś mi rzucać personalne obelgi, ale jakoś mnie to nie dziwi.

dla mnie EOT i nie wiem, po co siejesz ferment dodatkowo na forum.

Angi-Wawa to ja sie wypowiem jako pierwsza mimo iż nie udzielam sie zbyt czesto na forum, ale czytam na bierzaco. Nigdy nie czułam sie przez Ciebie obrażona w jakikolwiek sposob:) nigdy mi nie ublizylas:) a to ze Olga wszystko wie najlepiej to chyba większość wie....

Blacksilk mi nie zlecał dodatkowo ani w pierwszej ciazy ani teraz Mimo ze glukoza po 2h była za niska. Uczestniczę w takim programie dla ciężarnych z cukrzyca w szpitalu na karowej i mam po prostu kontrolować poziom cukru.

reklama
nie będę w chodzić w głupie dyskusje. nie napisałam, że żaden szpital nie zapewnia ubranek - napisałam, że teraz wszystkie (co potem poprawiłam, bo faktycznie nie wiem, czy wszystkie) proszą o przyniesienie własnych ubranek. to zdecydowana różnica. wystarczy wejść na stronę szpitala św. Zofii czy Bródnowskiego, gdzie można o tym przeczytać. także nie wiem czemu się upierasz, że napisałam bzdurę i "wprowadzam w błąd". tym bardziej, że kilka dziewczyn poparło to, o czym JA pisałam, nie Ty.

zapomniałaś za to dodać, jak mi na facebooku zaczęłaś mi rzucać personalne obelgi, ale jakoś mnie to nie dziwi.

dla mnie EOT i nie wiem, po co siejesz ferment dodatkowo na forum.

Racja skróciłam to na swoją korzyść oto moje wpisy z fb mam nadzieję że widoczne, niestety Olga zablokowała mnie i jej odpowiedzi niemogę wkleić. Rozmowę wklejam od momentu kiedy się już kłótnia zaczęła, wcześniej to przepychanki odnośnie posiadania ubranka PO PORODZIE napisałam też że później się przebiera dziecko w swoje i o to cała kłótnia. Bo podważyłam Twoje zdanie. Tak przenoszę kłótnie ja nie uciekam ja wyjaśniam sytuację.

• Ja z 5 biore jak zabraknie mam rzut beretem, ubranka tez szykuje bo
    PO CC UBIORA ALE NIE OZNACZA ZE JA NIE PRZEBIORE W SWOJE Emotikon smile wiec na caly pobyt miec bede ale po SAMYM PORODZIE u nas nie sa potrzebne o tak dla zrozumienia jesli cos nie jasno napisalam dla.po niektorych Emotikon wink

1 godz. · Lubię to!

• Angelika Mii A pieluch jednorazowych tak z 20

• 1 godz. · Lubię to!

• Angelika Mii Bródnowski

1 godz. · Lubię to!

• 1 godz. · Lubię to!

• Angelika Mii No i tak bym nie poleciła tego szpitala rodzę tu bo lekarza mam i też planowane cc więc i rzut beretem do domu Emotikon smile (wcięło mi post :/)

1 godz. · Edytowany · Lubię to!

• Angelika Mii Olga po co i tak zrozumiałaś Emotikon smile Dumna jestem z Ciebie Emotikon wink

1 godz. · Lubię to!

• Angelika Mii Jeju czy ty oprócz czytania nauczyłaś się czytać ze zrozumieniem? Traktuje Cię tak jak sobie zasługujesz, pępkiem świata nie jesteś a wprowadzasz w błąd i to nie pierwszy raz. Swoje mądrości zostaw dla swojego partnera Emotikon wink PS Koleżanki z podwórka mają więcej w moich oczach niż Ty i Twoja śmieszna magazynowa wiedza Emotikon wink a i napiszę UBRANKA SĄ POTRZEBNE A ROZCHODZIŁO SIĘ O TE PO URODZENIU A NIE NA CZAS POBYTU

1 godz. · Lubię to!

• 1 godz. · Lubię to! · 1

• Angelika Mii M dla mnie Olga xxx tą atmosferę bardzo dawno temu popsuła swoim podejściem i komentarzami Jej nie można nigdy nic zarzucić że jest w błędzie, bo taki o to efekt wszyscy głupi ona najmądrzejsza to mocno psuje radość z pisania na forum serio.

1 godz. · Lubię to!

• Angelika Mii Wiesz Olga powiem tak: zastanów się nad swoim zachowaniem... i to poważnie się nad nim zastanów. Tylko i wyłącznie z Tobą się kłócę i jeden jedyny raz miałam żal o tajną grupę dla wybranych osób z którą się totalnie nie zgadzam od co. Za to Ty jedziesz za każdym razem bo w książce jest tak i tak. Gdyby w książce napisali że chłopców w sukienki należy ubierać mogę się założyć że Twój syn był by cudną prima baleriną a Ci co powiedzieli by ze to bzdura to w Twoich oczach byli by jak ludzie z trzeciego świata. Jeśli szczerość nazywasz brakiem kultury to i tak oznacza że jestem lepiej wychowana od Ciebie A i proszę przytocz mi kogo i jak wyzwałam bo chyba coś mi umknęło.

54 min · Lubię to!

• Angelika Mii Mogła bym Cię zablokować ale ile osób zdążyła byś wprowadzić w błąd to aż strach pomyśleć Emotikon wink

54 min · Lubię to!

Od co ja się Olga z Tobą nie będę zgadzać to jest pewne na 100% ale nie pozwolę sobie na pomówienia że ja ubliżam Owszem Twoje zachowanie nazywam po imieniu ale to dlatego że inaczej do Ciebie nie dociera.

Do góry