reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Klaudia a to mój pokrowiec :)

Piękny pokrowiec :))) aż musze zobaczyć co ma ciekawego ta Mia JG

Noo ja to tez zawsze robie dzień przed albo nawet w dzień samej wizyty, ja dzisiaj obudziłam się z mega twardym brzuchem, jak kamień :o
Po wczorajszych spacerach nogi spuchniete, poduszki z pod spodu bolą, jakieś buty wygodne by się przydały może dostane gdzieś jakieś trampki

Polecam japonki :D nie trzeba się schylać by wsunąc na nogę he he :)

hej mamuski! :) zagladnelam tu do was na samym poczatku ciazy i zniknelam.. ale czas biegnie tak szybko, to juz koncowka , nie wiem kiedy to zlecialo :) przygarniecie mnie jeszcze ?:)

Witamy i zapraszamy :) Napisz mi pw z terminem porodu lub ewentualnym terminem cc, co nosisz pod serduszkiem i jeśli już macie to imię dzidziusia :) Przy okazji skąd jesteś?

Bylam wczoraj na wizycie z położną w centrum narodzin i czekajac obserwowałam sobie Tatusia latającego że sklepu z kosmetycznymi rzeczami,położne latające z recznikami i pieluchami i myślę oho coś jest na rzeczy-wlasnie przyszedł na świat mały człowiek!!! Szybko wyprowadzilam się z błędu kiedy przechodząc koło okna usłyszałam wrzask tej kobiety. To się dopiero zaczynało!!!
Boję się,naprawdę! Uświadomiłam sobie ze to juz tak blisko i tez mnie to czeka!!! Cały czas przygotowuje się na ból,ale ten ból to pikuś przy martwieniu się czy dzidzia będzie zdrowa,czy przyjdzie na świat bez komplikacji!! Dziewczyny to już tak blisko!!!
A z drugiej strony dobrze mi w ciazy i jak to się skończy będę czuła żal... Ale będę tulic mojego skarba!!! Wszystkie będziemy ;-)
Miłego dnia kochane :-*

Ja miałam tak z córką, jak widziałam ciężarną to teskniłam za kopniaczkami :) Teraz już tak nie mam :) może też dlatego ze ta ciąża dała mi trochę bradziej w kość niż pierwsza ;)

A ja przesyłam wam trochę morza :)

OMG zazdraszczam chodź w sumie wolała bym jakieś jeziorko ;)

dziewczyny czy wy wszystkie będziecie robić badanie w kierunku gbs ?

Na 90% nie ale w środę mam wizytę i zapytam. U nas jak u Ciebie cc więc nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik

Dziewczyny a ja mam pytanie co do puchniecia stop.. nie wiem czy mam siać panikę czy nie ale ta stopa na którą wtedy upadlam mocno mi spuchla, druga tez jest spuchnieta ale nie aż tak.. siostra mówi ze mam jechać na pogotowie bo to nie jest normalne że jedna stopa tylko puchnie i nie wiem co robić.. ona oczywiście czarne wizję jakieś zatory i inne i teraz się stresuje no bo w sumie jak ruszam palcami to boli mnie ta opuchlizna..

Obłóż lodem i sprawdź czy cokolwiek schodzi opuchlizna jak nie to chyba lepiej podjechać chodź obawiam się że i tak żadnego prześwietlenia chyba nie zrobią :( A zanim teraz spuchła bolała jeszcze?

A ja wylądowałam na patologii i to w rocznicę ślubu, która mieliśmy spędzić zupełnie inaczej ;(

Mam obserwację w związku z tym, że brzuszek małej wyszedł dziś 3 tygodnie za maly ;( nie wiem ile będą mnie tu trzymać.

O fuck :/ no ale lepiej że cię obserwują, może faktycznie taka uroda małej i tyle. Trzymam kciuki aby jak najszybciej wypuścili, ale tylko z pewnością że wszystko ok :) I też pon mam dostawę z Gemini ;)

Dzień dobry

Uuuups, a ja mam termin na ten sam dzień co Ty, chyba sobie naprawde musze naszykować niektóre rzeczy... na przykład poprać majtki z siatki. We wtorek ide planowo do szpitala na kilka dni, tez sterydy dostanę i konsultacje anestezjologiczną odbędę, juz się zamartwiam co bedzie ze starszym synkiem bo mąż pracuje w te dni... Dziadek niezbyt się nadaje do opieki przez cały dzień, muszę poprosić innych członków rodziny żeby nie tylko wpadali na chwilę, ale siedzieli po pół dnia

Czemu dadzą steryd? Pierwsza ciąza nie donoszona była?

Jeju upał że siemasz aż nic się nie chce, do południa zero padaka ze mnie była że ho ho potem nawrót wicia gniazda, łazienka umyta wysprzątana, po prasowane wszystko wczoraj okna pomyłam szał Ł. po odkurzał i na koniec wyprawa do auchan :/ głupi pomysł po paru krokach kamień nie brzuch ehhh.

Nam w sumie brakuje na dziś wózka i fotelika tak już wszystko tz paczka przychodzi z gemini w pon i w pon/wt pakuje torbę, wszystko po prane po prasowane, trzeba dostawkę przywieźć i wyszykować, wanienkę przywieźć z stelażem i finish ;) kosmetyki, pieluchy ubranka, piżamy po prostu szał ;)

Młoda dzisiaj z tatusiem poszła na dwór o 19 zrobiła podobno od groma km na rowerku a za tydzień 13-tego robię jej 3-cie urodziny, wcześniej bo 5 tego już pewnie mały bedzie i będzie za mały na tłum ludzi :D

reklama
Hej dzisiaj upał odpuścił i w końcu jest czym oddychać. Wczorajszy dzień tragedia, mam nadzieję że prognoza sie nie sprawdzi i od czwartku znowu nie powrócą upały. Thriade trzymam kciuki!!!

:* u nas upal jeszcze gorszy. Klima nie działa, na szczęście można na patio wyjść. Ale jak o 15 kazali na ktg siedzieć w sali to myślałam, że umrę. Sale mamy jakoś pd-zach i najgorzej grzeje. Dziś był obchod - z tego co wiem wszystkie badania ok, oprócz standardowego ktg juz żadnych badań mam nie mieć robionych, żadnych leków oprócz magnezu nie będą mi dawać, więc jutro mam coś wiedzieć i marzę, że mnie wypisza.

Fakt upał dziś nie rozpieszcza. Najważniejsze że zrobili Ci badania u jest wszystko ok. Nie do końca się znam w temacie ale nam lekarz mówił ze pomiary po 32 tyg nie są już bardzo dokładne i należy się najbardziej przejmować wynikami polowkowego usg. Przecież każde dziecko rośnie inaczej, podejrzewam ze Twoja mała będzie długa a chuda :) trzymam kciuki!

U mnie też upał, a ja się rozplywam normalnie, muszę siedzieć przy kompie i się uczyć więc jeszcze gorzej.... dobrze, ze wodą w jeziorach jeszcze zimna to tak nie kusi. Ale za tydzień sobie wyskoczymy pewnie nad jeziorko chociaż nogi pomoczyc:p. Bo w bikini nie wskoczę z takim brzucholem :p

ja bym jeszcze chciała do mamy skoczyć na Mazury, ale to najwcześniej za 2 tygodnie i nie wiem, czy nie za późno...
dziś zaczynam pakować torbę, w poniedziałek domawiam resztę pierdół dla siebie i małego, dopakowuję się i jestem gotowa (;
tylko fotelik trzeba dobrać do auta, ale to jak wróci z warsztatu.

thriade to dobrze ze badania ok pewnie jutro wyjdziesz :)

u nas dziś grzeje niemiłosiernie wiatru parwie zero dobrze że jestem w domu bo naprawdę w szpitalu takich zaduch że szok ale jutro muszę jechać na ktg ...........

wiecie co mnie w tych szpitalach to rozbrajają we wtorek robiłam badanie moczu wyszło bdb w srodę w szpitalu kazali mi na szybko nasikać do ponownego badania no i wiadomo ani to na czczo nie było ani nie zdążyłam się umyć i pewnie wyszły jakieś bakterie bo dali mi furagine 4xdziennie bez sensu...........

a jeszcze dziś może podjedziemy nad bug posiedzieć nad rzeką póki dobrze się czuje bo mamy w sumie nie daleko jakieś 20km

reklama
Do góry