reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzięki dziewczyny! Dostałam sterydy, dwa razy ktg - wyszlo ok, pobrali jakieś badania (nie wiem jakie w sumie), zrobili usg (i brzuszek znów za maly wyszedł), ale kurde weekend to beznadzieja bo pewnie nic nie będą robić takiego ani żadnych decyzji podejmować. Dwa tygodnie temu jeszcze wymiary były ok. Mam nadzieje ze to tylko kwestia ułożenia podczas badania czy coś i ze nie tu nie będą trzymać dłużej niż kilka dni. Mają być upały a klima ofkors nie działa :/

Fakt termin na szpital mało fajny, nie ma lekarzy! Ale przynajmniej wszystko sprawdza. Sterydy na rozwój płuc chyba zawsze podają. I gdzie wyladowalas? Może to Ci rozjaśni gdzie rodzic jak się teraz rozeznasz.

reklama
po przegladnieciu paru watkow jestem pod wrazeniem jak bardzo jestescie kuz zaawansowane w przygotowaniach na wasze maluszki:) mi zostalo 6 tyg i w zasadzoie nie mam nic.. poza ciuszkami, choc pewnie nie wszystkimi i wanienka :) chyba musze przyspoeszyc w tym miesiacu :)

witam się z rana!:-)
Thriade trzymaj się weekend szybko minie i będziesz więcej wiedziała..
Ale dzisiaj upał się szykuje, ciekawe jak go przetrwam..:szok: póki co nie męczą mnie już tak bole pachwin i krocza jak wczoraj więc może nie będzie tak źle.. Niedługo szykuje się na zakupy bo muszę jakąś kolacje przyszykować.. Tylko ciekawi mnie czy małżonek będzie pamiętał o naszej rocznicy..

Dzień dobry:)
Już otwarte okna niewiele dają, więc zaraz je zamykam na cały dzień, wtedy w mieszkaniu zostaje przyjemny chłodek w porównaniu do tego co na dworze:)

Mieszkanie posprzątane, zaraz wpada szwagier na wywiad (uff na szczęście się uda), a na 15 piknik wieczorkowy jego narzeczonej.

Dzień dobry
A ja wylądowałam na patologii i to w rocznicę ślubu, która mieliśmy spędzić zupełnie inaczej ;(

Mam obserwację w związku z tym, że brzuszek małej wyszedł dziś 3 tygodnie za maly ;( nie wiem ile będą mnie tu trzymać.

Uuuups, a ja mam termin na ten sam dzień co Ty, chyba sobie naprawde musze naszykować niektóre rzeczy... na przykład poprać majtki z siatki. We wtorek ide planowo do szpitala na kilka dni, tez sterydy dostanę i konsultacje anestezjologiczną odbędę, juz się zamartwiam co bedzie ze starszym synkiem bo mąż pracuje w te dni... Dziadek niezbyt się nadaje do opieki przez cały dzień, muszę poprosić innych członków rodziny żeby nie tylko wpadali na chwilę, ale siedzieli po pół dnia

Hej,ja
zaraz jadę na zakupy - w centrum handlowym chłodniej będzie :D Muszę dokończyć zakupy bo jestem w lesie... a się jakoś przestraszyłam gdy wczoraj koleżanka, z którą mam ten sam termin porodu powidziała, że szyjka u niej skrócona, 1 cm rozwarcia, więc w przeciągu 2 tyg urodzi....
Łaaaaa.......

a po południu na działę do znajomych, odpocząć troszkę :)

Wczoraj byłam w zoo.... 3 h chodzenia... myślałam, że umrę wieczorem...

Thriade jak u Ciebie??? coś nowego????

No ja w miarę wyprawkę mam oprócz wózka i fotelika, oraz komody z przewijakiem. W poniedziałek mam dostać paczkę z Gemini - tylko nie wiem kto ją odbierze :/

U mnie nic nowego, jakieś badania robili z krwi - wszystko ok. Ale widać, że w weekend nic się nie dowiem.

thriade trzymajcie się obydwie:) wiem co czujesz szpital nie jest przyjemnym miejscem ale jak mus to mus no i faktycznie w swieta i weekendy to raczej sie lezy bo sie lezy jesli nie pilna sprawa to dopiero w poniedzialek pewnie dowiesz sie na czym stoisz;)

ja juz w domku wszytskie zapisy ktg w szpitalu wyszly ok usg tez wiec nie trzymali mnie dluzej kazali tylko liczyc ruchy co najmniej 2/3na godzine i co 3 dni mam teraz na ktg chodzić......

troche mnie nastraszyli bo zdalam sobie sprawe ze jak by co to ja kompletnie nie przygotowana dlatego dzis pranie i pakowanie walizki zeby juz wszytsko stalo i czekało;)

reklama
Do góry