reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Cześć dziewczyny,
ja od wielu lat jade depilatorem, tylko teraz po omacku;p efekt jest na dłużej ale faktycznie w ciąży skóra jest delikatniejsza, także ostrzegam;)
Gosiaczek dasz sobie radę, mnie właśnie mąż zostawił bo dostał pracę 200 km od domu, także końcówka ciąży a ja jestem kilka dni i nocy w tygodniu sama;/
Strach jest że to już coraz bliżej, ale my kobiety jesteśmy silne z natury, tylko chyba chodzi o samo wsparcie, żeby je mieć...
Jak już pojawią się maluchy to mam nadzieję żę pojawi się też motywacja i ten power o którym piszecie;)

Ostatnia edycja:
O tak, każda ma obawy, u mnie np córcia jest na tyle duża że nie ma z nią kłopotów. W ogole ona od maleńkości była cudownie grzeczna i obawiam sie jak będzie jeśli teraz mi sie łobuziara trafi. Do tego znów te spacery z wózkiem z 4 pietra itd. Nie wiem czy po roku do pracy ale pewnie tak, a wtedy to już w ogole nie wiem jak znajde miejsce w złobku. To graniczy z cudem u nas.

A depilator polecam, właśnie wczoraj wieczór poszedł w ruch:) Włosków jest mniej o wiele i prawie ich nie widać. Może i boli, ale bez przesady.... Bikini jednak nie odważyłabym sie nim potraktować.

Mnie dziś też dół dopadł ...dół tego,że nie mam się w co ubrać,że wyglądam jak rasowy słonik,że coraz ciężej,że każdy najmniejszy wysiłek i brzuch się stawia ,że nie mogę na siebie patrzeć ,że jestem beznadziejna ,bo nic mi się nie podoba ( zresztą wczoraj wytknął mi to najstarszy syn),że chyba mnie pogięło -mam duże dzieci i wracam do pieluch i ciągłej zależności,że jak sobie dam radę -M pracuje ,a ja ogarniam wszystko ,lekarzy,wywiadówki,spory,zakupy,lekcje ,Nikt nigdy mi nie pomagał i nawet chyba nikomu do głowy by nie przyszło ,że ja tej pomocy mogłabym potrzebować ........
mam nadzieje ,że to minie -bo nie zazdroszczę samej sobie ze mną ..

hey dziewczynki :-) widzę ze klub narzekających się powiększa ale się nie dziwię też zaczynam mieć dość wszyscy mówią ze nie mam ogromnego brzucha ale i tak już czuje się jak kaleka a jeszcze te upały nic tylko leżeć z nogami do góry;-)

jutro na 13 mam pierwsze ktg i wizytę u gina od razu upomnę się o to badanie na te paciorkowce......

kumpela ma termin na 11 czerwca i już lata na ktg co 2 dni no i też się stresuje tak jak my ;-)

co do golenia to daje rade jeszcze sama z lusterkiem gorzej z malowaniem paznokci u stóp to dopiero hardcore:-D

reklama
Hej ho. Ruszyłam dziś z dalszym malowaniem drzwi z czego bardzo się cieszę:) Młodszy też już zakatarzony i właśnie z nim leżę, bo inaczej kaszel go budzi, a tak śpi, a ja mam wymuszony odpoczynek:) Tylko ten w brzuchu jakieś dzikie harce urządza. Niedługo ruszam na wizytę do mojej endo, a potem na Dzień Dziecka do rodziców:)))

Ja mam depilator laserowy, super sprawa:) Ale w ciąży nie powinno się go stosować, więc poszedł w odstawkę. Mam Silk'n flash & go. Słyszałam, że w ciąży nie powinno się rozpoczynać zwykłej depilacji, bo to jednak szok dla organizmu.

Do góry