reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Cześć dziewczyny,
ja od wielu lat jade depilatorem, tylko teraz po omacku;p efekt jest na dłużej ale faktycznie w ciąży skóra jest delikatniejsza, także ostrzegam;)
Gosiaczek dasz sobie radę, mnie właśnie mąż zostawił bo dostał pracę 200 km od domu, także końcówka ciąży a ja jestem kilka dni i nocy w tygodniu sama;/
Strach jest że to już coraz bliżej, ale my kobiety jesteśmy silne z natury, tylko chyba chodzi o samo wsparcie, żeby je mieć...
Jak już pojawią się maluchy to mam nadzieję żę pojawi się też motywacja i ten power o którym piszecie;)

Ostatnia edycja:
O tak, każda ma obawy, u mnie np córcia jest na tyle duża że nie ma z nią kłopotów. W ogole ona od maleńkości była cudownie grzeczna i obawiam sie jak będzie jeśli teraz mi sie łobuziara trafi. Do tego znów te spacery z wózkiem z 4 pietra itd. Nie wiem czy po roku do pracy ale pewnie tak, a wtedy to już w ogole nie wiem jak znajde miejsce w złobku. To graniczy z cudem u nas.

A depilator polecam, właśnie wczoraj wieczór poszedł w ruch:) Włosków jest mniej o wiele i prawie ich nie widać. Może i boli, ale bez przesady.... Bikini jednak nie odważyłabym sie nim potraktować.

Mnie dziś też dół dopadł ...dół tego,że nie mam się w co ubrać,że wyglądam jak rasowy słonik,że coraz ciężej,że każdy najmniejszy wysiłek i brzuch się stawia ,że nie mogę na siebie patrzeć ,że jestem beznadziejna ,bo nic mi się nie podoba ( zresztą wczoraj wytknął mi to najstarszy syn),że chyba mnie pogięło -mam duże dzieci i wracam do pieluch i ciągłej zależności,że jak sobie dam radę -M pracuje ,a ja ogarniam wszystko ,lekarzy,wywiadówki,spory,zakupy,lekcje ,Nikt nigdy mi nie pomagał i nawet chyba nikomu do głowy by nie przyszło ,że ja tej pomocy mogłabym potrzebować ........
mam nadzieje ,że to minie -bo nie zazdroszczę samej sobie ze mną ..

hey dziewczynki :-) widzę ze klub narzekających się powiększa ale się nie dziwię też zaczynam mieć dość wszyscy mówią ze nie mam ogromnego brzucha ale i tak już czuje się jak kaleka a jeszcze te upały nic tylko leżeć z nogami do góry;-)

jutro na 13 mam pierwsze ktg i wizytę u gina od razu upomnę się o to badanie na te paciorkowce......

kumpela ma termin na 11 czerwca i już lata na ktg co 2 dni no i też się stresuje tak jak my ;-)

co do golenia to daje rade jeszcze sama z lusterkiem gorzej z malowaniem paznokci u stóp to dopiero hardcore:-D

reklama
Hej ho. Ruszyłam dziś z dalszym malowaniem drzwi z czego bardzo się cieszę:) Młodszy też już zakatarzony i właśnie z nim leżę, bo inaczej kaszel go budzi, a tak śpi, a ja mam wymuszony odpoczynek:) Tylko ten w brzuchu jakieś dzikie harce urządza. Niedługo ruszam na wizytę do mojej endo, a potem na Dzień Dziecka do rodziców:)))

Ja mam depilator laserowy, super sprawa:) Ale w ciąży nie powinno się go stosować, więc poszedł w odstawkę. Mam Silk'n flash & go. Słyszałam, że w ciąży nie powinno się rozpoczynać zwykłej depilacji, bo to jednak szok dla organizmu.

Do góry