reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Tak mnie wczoraj przekonałyście do picia, że do 23ej obróciłam całe 1,5 litra :)
Co do golenia to niestety.... ja też jade po omacku, już niedługo i wszystko wróci do normy :)

reklama
Dziewczyny dobrze, że mówicie z tym piciem bo samej też mi się zdarzyło powstrzymywać przed piciem bo.. siku. Ale teraz już nie będę, Co do golenia u mnie też cięzko, ale siadam na wannie na przeciwko mnie lusterko i jakoś pomału do celu .. szczerze to mało się tym przejmuje czy jestem idealnie gładkaa czy są tam jakieś pozostałości bo wydaje mi się, że większość ciężarnych ma takich problem i dla Pani doktor to nic nowego:-)

Ale powiem wam, że wczoraj po wizycie nie chciałam się odzywać bo jakoś mnie wszystko przytłoczyło. Nie dość, że ta sytuacja z mamą to jeszcze ta wizyta. Ona była już inna niż wszystkie. Wcześniej to była abstrakcja, przychodziłam oglądałam dzidzie i szłam do domu a teraz już tak wszystko pod poród. I w sumie dopiero teraz pomału do mojego mózgu dociera to, że to już zaraz... i jestem przerażona. Na samą myśl chce mi się płakać, przeraża mnie wszystko - jak to będzie wyglądać, co będę czuć, czy Tomek będzie mnie wspierał, jak będzie bolało, ile będzie trwało, czy lekarze będą mili, czy nie będą się smiać i mówić np głupich komentarzy na temat rozstępów miedzy nogami, co będzie po jak urodze, co jak zostane sama w szpitalu, no i jak zmieni się moje życie w domu :-( Wszystkiego się boje, a myślałam, że podejde do tego bardziej ' co ma być to będzie ' ale chyba jednak nie, .
Jestem już po śniadaniu, zaraz ruszam na rynek po truskawki a potem w domu trzeba posprzątać w koncu, zrobić obiad i zacząć pakować rzeczy bo w czwartek nad ranem wyjeżdzamy do tego Kołobrzegu.

Martyska, doskonale Cię rozumiem, bo mnie też takie myśli nachodzą - i myślę, że w sumie każdą ciężarną, bez względu na to jak dobra sytuację ma w domu, z mężem, z rodzicami itd. wszystko siedzi w głowie.

a golenie to masakra, ale dziś po raz pierwszy przetestuję depilator q; zamówiłam w końcu po długich rozmyślaniach :D

Ja juz po wizycie u ginekologa . Pobral mi Gbs nosilam juz do mikrobiologii ...szyjka w porzadku ...Ale mowil zebym zaczela.plamiv czy krwawic to odrazu IP .. Ale tak niw bedzie ...to z powodu mego lozyska teraZ jest na dobrym miejscu ale one wedruje i mowil sie oszczedzac

dzień dobry w ten piękny poranek :-) zaprowadziłam synka do p-la w ważnym dniu - dzis jadą na pierwszą wycieczkę i przejęty był od wczoraj ;-) a na dworze piękna pogoda aż chce się żyć szkoda, ze katar nie odpuszcza...
piję kawkę, potem ide ogarnąć kuchnie bo od niedzieli ją zapuściłam i jakieś pranie wstawić.
Byliśmy wczoraj po wizycie w galerii i kupiłam sobie klapki i sandałki w ccc a małemu sandałki i jestem mega zadowolona :-D
do tego dostałam info że w przyszłym tygodniu mam juz mieć moje autko zrobione :-):-):-) jupi!!!!!

Acha zrobiłam zakupy w rossmanie i dostałam za 1 grosz krem z Bielendy Sexy Mum z wyciągiem z kasztanowca - a przecież z tego co mi wiadomo to kasztanowiec zakazany w ciąży!

Ewczis ja golę się po omacku delikatni, sprawdzam z lusterkiem póki co ale następny golenie należy do męża ;-) a mam dodatkową trudność bo wyskoczyły mi żylaki sromowe i od razu można sie zaciać i mocno krew leci...
Avalka ja dzis biore się za picie :-D ło matko jak to brzmi :-D:-D:-D wody mineralnej of corse!!!!!
Martyska masz naturalne normalne obawy kobitko :tak:wiadomo teraz jeszcze te upały nie pomogą będziemy osowiałe, niezdarne i całkowicie rozbite ale wierz mi to wszystko wróci do normy. Po porodzie mimo bólu (jeśli będzie) to dostaniesz takiego powera przy maluszku, ze nie będziesz myśleć o takich sprawach wszystko pójdzie szybko.
Powiem Ci, ze ja byłam w 1 ciąży przygotowana (tak myślałam) a jak mnie poród zaskoczył 3 tyg wcześniej to dostałam baby blusa na kilka dni po porodzie o co bym sie nigdy nie podejrzewała, do tego nie pomagało że mały ciągle chciał pić (przecież wszyscy wszędzie pisali i mówili, ze bedzie duzo spał i pił co ok 3 godz!) nie miałam przygotowanych wygodnych rzeczy do karmienia - bo przecież był czas- teraz za niedługo zrobie sobie taką sterte bluzek wygodnych itp.
Ale po co masz nas - właśnie żeby sie wygadać :-) każda ma jakieś obawy. Ja mimo tego że niby wiem czego sie spodziewać też mam obawy - bo jak to będzie z dwójką, Mati póki co jest bardzo absorbujący i strasznie za mną, jak sobie dam rade jak M. pójdzie do pracy a ja będę od wrzesnia musiała z maluszkiem zaprowadzać starszaka do p-kola itp.
No i włącza mi sie fobia CC - strasznie jej nie chcę - niby mi nie grozi a jednak nigdy nie wiadomo, ale przyznalam sie jedynie mojej przyjaciółce i Wam
Olga a jaką golarke kupiłaś? bo też sie zastanawiam od jakiegoś czasu? chciałabym z depilatorem ale mam obawy...

ja najbardziej obawiam się kąpania maluszka, zostanę sama z trójką dzieci, i mam nadzieję że maluszek będzie koloację jadł po 9 bym mogła go kąpać jak dzieci będą w łóżkach i nie będą mi pomagały..:-) ale to tylko moje życzenie.. :-) ja też będe dzieci musiała porozwozić do przedszkola i szkoły i sobie tego niewyobrażam przedszkole mam 4km od domu a szkołe 500m od domu i każde w innym kierunku..

Witajcie ja mialam kolejna bezssena noc od 12-3 nie moglam zasnąć, na szczescie mnie nic narazie nie boli. Zaraz musze jechac do centrum zawiesc w koncu l4. Co do tego jak to bedzie po porodzie to tez sie boje ale staram sie nie myslec jeszcze na ten temat tym bardziej ze mieszkam w domu moj czesto wyjezdza w delegacje i bede sama z maluszkien i psami :( moja mama nawet nie dojedzie do mnie bo mieszka 50 km odemnie niby nie duzo tylko nie ma samochodu a tytaj niestety autobusy nie dojezdzaja....wiec bede sama na siebie zdana

Olga depilatorem chcesz bikini depilować? Ja swojego czasu robiłam pachy woskiem i przed każda wizyta u kosmetyczki dostawałam dreszczy, ale mam koleżankę która jedzie depilatorem wszedzie od paru lat i twierdzi ze sie przyzwyczaiła.
Dziewczyny nasze obawy sa jak najbardziej na miejscu i normalne. Wiadomo cieżko bedzie na początku, ale wszystko da sie ogarnac:) tez sie boje bo moja córka dopiero 13 mies ma i nie jest samodzielna, ale jestem dobrej myśli ze jakos dam rade:)

Hej dziewczynki. Ja od kilku nocy odpukać śpię dobrze i wstaje tylko raz na siku. Co do golenia to chyba wszystkie mamy ten sam problem, ostatnio zciełam sobie pół paznokcia przez to że nic nie widziałam ból jak cholera. Obiecalam sobie że na wiosnę przysponsoruje sobie laserową depilacje i spokój na 5 lat.

Martyska będzie dobrze damy radę wszystko przychodzi intuicyjnie. Nie martw się na zapas.

Też muszę się zacząć szykować nad morze. Nie wiem jak mam to ogarnąć bo jedziemy w czwartek nad ranem wracamy w niedzielę wieczorem , muszę wszystko wyprac i spakować syna bo w poniedziałek o 02:30 wyjeżdża z klasą nad morze na tydzień. Będzie urwanie głowy:confused:

reklama
Do góry