reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

A1990 - Mój wynik TSH był taki - 3,560 min 0,350 max 4,940
Cieszyłam się, że zmieściłam się w normie bo pół roku wcześniej moje wyniki były poza max a ja glupia nic z tym nie zrobiłam. Ale niestety moj lekarz powiedział, że tsh kobiet w ciąży powinno wynosić 2,5 i teraz codziennie rano czeka mnie branie tabletek chyba o nazwie Euthyrox (?) cięzko się rozczytac :D i po msc musze gnac na kolejne pobranie krwi w celu sprawdzenia czy coś się polepszyło bo jak nie to trzeba będzie odwiedzić endokrynologa.. -,-'

reklama
A1990 - Mój wynik TSH był taki - 3,560 min 0,350 max 4,940
Cieszyłam się, że zmieściłam się w normie bo pół roku wcześniej moje wyniki były poza max a ja glupia nic z tym nie zrobiłam. Ale niestety moj lekarz powiedział, że tsh kobiet w ciąży powinno wynosić 2,5 i teraz codziennie rano czeka mnie branie tabletek chyba o nazwie Euthyrox (?) cięzko się rozczytac :D i po msc musze gnac na kolejne pobranie krwi w celu sprawdzenia czy coś się polepszyło bo jak nie to trzeba będzie odwiedzić endokrynologa.. -,-'

kurde;/ no wlasnie bo moje tsh wynosi 3,680;/ i wlasnie zastanawiam sie co mi lekarka powie czy zleci proszki czy bede musiala szukac endo;/ masakra no;/ dzieki za odp:)

Noo, kurde jeszcze sie naczytałam, że jak są problemy z tarczycą to płód... ble ble ble. Juz lepiej nie będę mówić. Mam nadzieje, że tabletki pomogą. Kurde, może to przez to te problemy z wypróznianiem, senność i bardzo szybkie tycie.. hm.

Co jak co, ale ja mam nadzieje że po tych lekach jeszcze bardziej nie spuchne!!:-)

Noo, kurde jeszcze sie naczytałam, że jak są problemy z tarczycą to płód... ble ble ble. Juz lepiej nie będę mówić. Mam nadzieje, że tabletki pomogą. Kurde, może to przez to te problemy z wypróznianiem, senność i bardzo szybkie tycie.. hm.

Co jak co, ale ja mam nadzieje że po tych lekach jeszcze bardziej nie spuchne!!:-)
ja tez sie naczytalam:( dlatego boje sie czy aby wszystko ok.. ja no wlasnie umnie jedynie zawsze mi zimno a tak to jestem szczupla nigdy nie mialam problemu z waga wiec no ale coz mam nadzieje ze lekarz troche uspokoi i mam nadzieje ze malenstwo jest zdrowe...
a co do lekow to wiesz leki maja pomoc wiec raczej od nich nie spuchniesz;)

Cześć,gratuluje uspokojonym dziewczyną już po wizytach i oczywiście kciuki zaciśnięte za kolejne!Dołączam do nie wysypiających się,czyżby już przygotowanie do permanentnego niewyspania po narodzinach dzieci??!!szok a powinno być tak pięknie,przecież jeszcze brzuch nie przeszkadza,dzieci nie kopią ech życie...
Kagusia OLEJ ludzie zawsze chętniej komentują innych niż siebie,a to twoje życie:tak:

witam wszystkich:) i ja dołączam do was, też jestem niewyspana, rano byłam na badaniach, mąż mnie zawiózł i od razu zakupy zrobiliśmy bo w sobote wyprawiamy imieniny i urodziny synka bo wczoraj skończył 2 lata:)

ninex dzięki ale w małej wiosce pełnej wścibskich ludzi łatwo nie jest:) czekam aż się wybudujemy i wtedy zaczną nas traktować z szacunkiem.. wiem że nie każdy od razu dorabia się własnego kąta ale my marzymy o dużym domu więc musimy czekać:) mam nadzieje że te 2 lata to max.. :) po prostu pogadają i znajdą lepszy temat.. mam taką nadzieje:) wkońcu ja nie mam 20 lat i 3 dziecko..

cześć dziewczyny :)

ja w nocy też albo jak kamień, albo przewracam się co chwila i jestem w takim półśnie, strasznie to jest męczące ):

w ogóle zaczynam się martwić prawie absolutnym brakiem mdłości, czasem mam tylko nieprzyjemne uczucie na żołądku i ze 2-3 razy zrobiło mi się rano naprawdę niedobrze ):

Witam dziewczynki :)
Ja zdycham nie wiem ile jeszcze wytrzymam ale mam juz dosc..rozne myslo chodza mi po glowie :(
Tak o uplywa moj zywot

Załączniki

• 1417516839722.jpg
    1417516839722.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 60
Witam Was :-)
Jestem już po wizycie i.... WSZYSTKO JEST W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU :-):-):-):-):-):-) Serduszko bije i to mnie uspokoiło najbardziej. Kolejna wizyta za tydzień razem z badaniami :-)
Jak Wasze wizyty???
super, ja też mam w ciągu tyg zrobić badania i wtedy założy kartę ciąży, niestety badania na koszt własny bo limity się skończyły :wściekła/y:
A1990 Ty to już sporego bobasa zobaczysz:tak:
kornelia1802 już na pewno będzie <3
pani.olga fajowo, tuż przed wigilią, to już prenatalne będą, a gdzie suwaczek?
ewelak nie zazdroszczę mdłości, u mnie byly na samy począteczku i to takie, które nie przeszkadzały w funkcjonowaniu, więc jak by ich nie było a teraz tylko ból cyców
nanulika ja też miałam wczoraj zachciewankę, pierniczki ale takie kupne o posmaku mięty heheh
angi-wawa1988 to już wiesz, że będzie cc?
martyska 1223, aniq fajnie, że wszystko ok

u mnie na wizycie hmmm nie wiem mam mieszane uczucia.To była wizyta na nfz, weszła, założyli mi kartę pacjenta bo pierwszy raz byłam, proszę czekać na lekarza, ja czekałam, lekarz biegał bo jakaś laska miała zanikające tętno, potem pyta:
L: co mnie sprowadza
Ja: no ciąża, wg @ 8 tc, wg długości cyklu 7 tc
L: widzę Pani zorientowana?
J: tak wiem, kiedy owulacja była, robiłam testy i znam swoje ciało
L: pierwsza ciąża?
J: nie, druga
L: to ile Pani ma lat?
J: 31
L: nie możliwe
J: a jednak, to biegające na korytarzu to moje dziecko
L: eeeee nie podobne
J::confused:
L: ok, proszę się rozebrać i na fotel...
pokój maleńki, odpadający tynk, nie czułam się komfortowo i bezpiecznie, na przeciwko fotela okno bez roletki, monitor gdzie s z boku, trzeba się wykręcić, żeby coś zobaczyć, ja na fotelu z "gołą dupą" a ten gdzieś łazi, przed badaniem nawet nie zapytał o dl cyklu o ost @ ...
bada i mówi:
L: ciąża żywa, serce bije, zarodek ma 7.9 mm co odpowiada 6 t2d
J: jak to możliwe, skoro tydz temu na wizycie prywatnej był 6 tc?nic nie urosło
L:yyy może coś źle policzyłem
potem wykład proszę, nie jeść surowego mięsa, łykąć kwas foliowy, zrobic badania na koszt wlasny w ciągu tygodnia bo sie limity skończyły, przyjdzie Pani z wynikami i załóżymy kartę ciąży, potem zobaczymy się za 4 tyg na badaniach prenatalnych ale zaproszę Panią do gabinetu prywatnego, ale na nfz na lepszy sprzęt, i wyszlam taka, nie wiem ani spokojna ani nie wiem co:-(

reklama
pani.olga fajowo, tuż przed wigilią, to już prenatalne będą, a gdzie suwaczek?
no, to już będzie równo 12 tydzień wtedy. nie widać suwaczka? bo ja widzę u siebie.

i wyszlam taka, nie wiem ani spokojna ani nie wiem co:-(
trochę nierozgarnięty, może spróbuj do kogoś innego? a w ogóle jakie miasto? bo są takie przychodnie, które w ogóle na te limity nie patrzą, warto takiej poszukać, żeby potem się nie stresować i nie rujnować portfela.

Do góry