Witam Was :-)
Jestem już po wizycie i.... WSZYSTKO JEST W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU :-):-):-):-):-):-) Serduszko bije i to mnie uspokoiło najbardziej. Kolejna wizyta za tydzień razem z badaniami :-)
Jak Wasze wizyty???
super, ja też mam w ciągu tyg zrobić badania i wtedy założy kartę ciąży, niestety badania na koszt własny bo limity się skończyły
A1990 Ty to już sporego bobasa zobaczysz
kornelia1802 już na pewno będzie <3
pani.olga fajowo, tuż przed wigilią, to już prenatalne będą, a gdzie suwaczek?
ewelak nie zazdroszczę mdłości, u mnie byly na samy począteczku i to takie, które nie przeszkadzały w funkcjonowaniu, więc jak by ich nie było a teraz tylko ból cyców
nanulika ja też miałam wczoraj zachciewankę, pierniczki ale takie kupne o posmaku mięty heheh
angi-wawa1988 to już wiesz, że będzie cc?
martyska 1223, aniq fajnie, że wszystko ok
u mnie na wizycie hmmm nie wiem mam mieszane uczucia.To była wizyta na nfz, weszła, założyli mi kartę pacjenta bo pierwszy raz byłam, proszę czekać na lekarza, ja czekałam, lekarz biegał bo jakaś laska miała zanikające tętno, potem pyta:
L: co mnie sprowadza
Ja: no ciąża, wg @ 8 tc, wg długości cyklu 7 tc
L: widzę Pani zorientowana?
J: tak wiem, kiedy owulacja była, robiłam testy i znam swoje ciało
L: pierwsza ciąża?
J: nie, druga
L: to ile Pani ma lat?
J: 31
L: nie możliwe
J: a jednak, to biegające na korytarzu to moje dziecko
L: eeeee nie podobne
J:
L: ok, proszę się rozebrać i na fotel...
pokój maleńki, odpadający tynk, nie czułam się komfortowo i bezpiecznie, na przeciwko fotela okno bez roletki, monitor gdzie s z boku, trzeba się wykręcić, żeby coś zobaczyć, ja na fotelu z "gołą dupą" a ten gdzieś łazi, przed badaniem nawet nie zapytał o dl cyklu o ost @ ...
bada i mówi:
L: ciąża żywa, serce bije, zarodek ma 7.9 mm co odpowiada 6 t2d
J: jak to możliwe, skoro tydz temu na wizycie prywatnej był 6 tc?nic nie urosło
L:yyy może coś źle policzyłem
potem wykład proszę, nie jeść surowego mięsa, łykąć kwas foliowy, zrobic badania na koszt wlasny w ciągu tygodnia bo sie limity skończyły, przyjdzie Pani z wynikami i załóżymy kartę ciąży, potem zobaczymy się za 4 tyg na badaniach prenatalnych ale zaproszę Panią do gabinetu prywatnego, ale na nfz na lepszy sprzęt, i wyszlam taka, nie wiem ani spokojna ani nie wiem co:-(