reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ola ja tez bym pojechała na izbę a przynajmniej najpierw zadzwoniła do lekarza prowadzącego jeśli masz możliwość lepiej wyjść na wariatkę niż potem żałować................ja ostatnio często czuje ruchy maleństwa w ciągu dnia tylko już nie kopniaki ale takie rozpychanie przekręcanie nieraz aż boli więc jak bym nie czuła nic od wczorajszego ranka pomimo leżenia na boku i jedzenia słodkości to bym pojechała......

ja tez czekam na paczki ze smyka i c&a no i zamówiłam kolejną w gemini ........... byłam tez w urzędzie nowy dowód wyrobić .....badania z labo wyszły bez większych odchyleń więc teraz wizyta w środę :-)

reklama
Ola -to Cię łobuziak wystraszył....a może on miał ochote na duuuuużo sodkiego ,albo na jakiś określony słodki ;)

Mi dziś się brzuch mocno stawia , Młody protestuje jak zasiadam do biurka do pracy ,jak biore na kolana lapsa .....porazka -charakterny człowiek .
w sobote rozpoczęłam akcje zakupy ....kupiłam dwa (!) pajace,2 malutkie butelki tommy tippie ,sterylizator do mikrofalówki-bo przydał sie przy starszakach ,a nie lubie gotować , dwa smoczki ,pieluchy tetrowe i to tyle ;)

dziś pierwsze polskie truskawki ....mmmm pychota :)
a na obiad młode polskie ziemniaczki ,jajko sadzone i kalfior....lubię ,od mięsa mnie ostatnio odrzuca
miłgo dnia dziewczyny

Ola dobrze, że wszystko ok :) moja też ma fochy czasem i nie rusza się, ale czasem jak zacznie to szał normalnie :-D:-D

Co do wagi przesyłek, to ja z apteki gemini też mnóstwo rzeczy zamawiałam, ale nie przekraczało to 3kg :p Ale kurierzy tak mają, ja jak odsyłałam wózek na gwarancję, to mimo, że mówiłam przez telefon do nich że 10kg to wpisali 30, i kurier potem narzekał, że takie ciężkie paczki dajemy, a tu zdziwienie, że wcale nie tak źle :-) po prostu kasę sobie tak nabijają...

Klara mam to samo, co zasiądę do kompa na dłuższe posiedzenie to mała mi wierci dziurę w brzuchu, nie lubi jak siedzę pzy biurku, czasem rozsiadam się na łóżku, obkładam się tym rogalem do spania i na to kładę laptopa..... taka wygodna podpórka i od razu małej lepiej :tak::tak:

Od 30 tc powinno się liczyć ruchy. Z tego co czytałam to wg metody Cardiff powinno być 10 wyraźnych ruchów w ciągu dnia. Ja jakoś wykresów nie robie ale zwracam na to uwagę i gdybym cały dzień nic nie czuła to raczej bym pojechała na IP. Ale to tez zależy od dnia bo są dni takie gdzie dużo chodzę i wtedy ruchów prawie nie czuję. Jak siedze bądź leżę to są wyraźniejsze.

trzeba pamiętać, że to też nie jest tak, że jak się tylko ugryzie batonika, to dziecko zaraz zacznie fikać. trzeba dać organizmowi czas na przetransportowanie cukru (;

Ola to dobrze, że się uspokoiłaś. Ja odebrałam właśnie wyniki posiewu i na szczęście nie ma bakterii. Coś musiało być w poprzednim pojemniku. Spakowałam już torbę do szpitala. Pieluchy, podkłady i wkładki poporodowe idą oddzielnie.

No i pojawia się u nas duża zagwozdka . M. otrzymał propozycję bardzo fajnej pracy we Wrocławiu. Łączy się ona z koniecznością przeprowadzki tam jeszcze w lipcu. Oczywiście ja z córką przeprowadziłabym się póżniej, nie zaraz po porodzie. Plusem jest to, że dzięki temu nie musiałabym za rok wracać do pracy, no i kocham to miasto, studiowałam tam. Minusem jest cała logistyka, wynajęcie jednego i drugiego mieszkania, kilka niewiadomych takich jak znalezienie pediatry itp. itd. Przede wszystkim jednak brak M. już 2,3 tygodnie po porodzie. Mielibyśmy tymczasowo tylko weekendy.

Początkowo byłam zdecydowanie na nie, teraz natomiast myślę, że kiedy jak nie podczas urlopu macierzyńskiego. Ehhh...

reklama
hej
Sorki dziewczyny że piszę tak nieregularnie ale wczoraj i dziś czułam sie fatalnie, tak mnie głowa boli od kręgosłupa że funkcjonować nie potrafię...
Blacksilk uwielbiam Wrosłam i mam tam 2 koleżanki, które mogę zapytać o pediatrów, jakby co :-)

Do góry