reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Widzę, że mamy niezłe synchro z tymi bólami- od dwóch dni rano, po przebudzeniu boli mnie kręgosłup w odcinku piersiowym, po jakimś czasie mija, może źle śpię? W nocy bywa, że co chwila zmieniam pozycję.
Też nie zasnę przy zamkniętym oknie, nawet powiedziałabym, że musi być niezależnie od temperatury szeroko otwarte, bo ciągle mi ciepło :D

Jeśli chodzi o wyprawkę, to też jej jeszcze nie mam całej skompletowanej, zostawiam sobie ją na czerwiec, mam już listę co dokładnie potrzebuję, więc miejmy nadzieje, że to bedzie krótka piłka. (do końca maja muszę skończyć remont)

Ogólnie nasze brzuchy coraz większe, będzie coraz bardziej ta ciąża ciążyć ;) Byle szczęśliwie i do końca, dziewczyny mimo problemów małych i dużych damy radę! ;)

reklama
U mnie dziś męczący dzień, bo jeździć musiałam na uczelnie na chwilkę. A 2 godz jazdy w jedną stronę :-\ ale przy okazji zahaczylismy galerię warmińska i w tkmaxx i H&m kilka fajnych ciuszkow dla małej wybralam ;-) tylko dla siebie nic, tylko lody w macu :p ale jazda mnie wymeczyla niemiłosiernie... ale pranie jeszcze zarzucilam teraz i leżę ;-)
Spojenie i u mnie daje znać, nie jesteście same :p

michasia no naprawdę tam mają jakieś inne podejście ja się nie spotkałam z mierzeniem brzucha .... .położna to nie lekarz i nie ma w oczach usg więc nie wiem po co Cie straszy a jak by było coś naprawdę nie tak to chyba do szpitala na dokładną diagnostykę by kazała iść ....

dziewczyny a macie jakieś skurcze już ??? mi się zdarza od czasu doczasu odczuć taki dyskomfort bólem bym tego nie nazwała tak jak by okres się zbliżał

michasia no naprawdę tam mają jakieś inne podejście ja się nie spotkałam z mierzeniem brzucha .... .położna to nie lekarz i nie ma w oczach usg więc nie wiem po co Cie straszy a jak by było coś naprawdę nie tak to chyba do szpitala na dokładną diagnostykę by kazała iść ....

dziewczyny a macie jakieś skurcze już ??? mi się zdarza od czasu doczasu odczuć taki dyskomfort bólem bym tego nie nazwała tak jak by okres się zbliżał

U mnie dosyć często pojawia się sponanie-twardnienie całego brzucha, na ost wizycie ktg oznaczało jako lekki skurcz

Mi też brzuch się spina, taki twardy się robi, muszę wziąć kilka głębokich oddechów i jest lepiej.
Dziewczyny czy was też tak sutki bolą, po domu bez stanika muszę chodzić bo mnie tak podrażnia?

Bez stanika to ja bym umarła całkiem jak by mi je coś ocierało,siara się już pojawiła dosyć dawno i wieeelkie się zrobiły:/

Wow, mamuśki, dzisiaj otwarto u nas oddział położniczy po remoncie, sale są dwuosobowe, każda sala ma własną łazienkę z toaletą, w każdym pokoju jest stanowisko z przewijakiem i lampą do ogrzewania noworodka podczas przewijania. Jestem w szoku XXIw w końcu dotarł do Legnicy:-)

co do skurczy ja mam czasem ale nie bolesne.. po za tym raczej ok.. z wyprawką stoję w miejscu bo musze kupic proszek i poprać wszystko.. A na koniec maja jedziemy po wózek i kupie to czego mi brakuje..

reklama
Wow, mamuśki, dzisiaj otwarto u nas oddział położniczy po remoncie, sale są dwuosobowe, każda sala ma własną łazienkę z toaletą, w każdym pokoju jest stanowisko z przewijakiem i lampą do ogrzewania noworodka podczas przewijania. Jestem w szoku XXIw w końcu dotarł do Legnicy:-)

Kurde do nas to xxi wiek nie dotrze poki sie xxii nie zacznie chyba :D

Do góry