reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Co do ciśnienia do ja i w pierwszej i w drugiej ciąży mam niskie,dzisiaj po kawie 111/53
Co do spojenie to porostu organizm przygotowuje się do porodu,hmm przez małą dziurkę musi wyjść spory człowieczek stąd też ból,kości się rozchodzą...
Ja cierpię potwornie,lekarz powiedział,że u mnie po pierwszej ciąży spojenie nie wróciło na swoje miejsce bo miałam cc i normalnie działa natura i wszystko wraca na miejsxe no a jak człowiek "męczą" w tym swoje łapy to organizm głupieje. U mnie na szczęście nie jest na tyle źle i mam nadzieję,że się nie pogorszy żeby trzeba było pas nosić

reklama
jak się dobrze czujesz to tylko się cieszyć, że puls niski ;) widać wystarczy ci taki żeby dobrze funkcjonować ;) moja mama np ma ciśnienie b niskie, czasem 90/60 i puls często 90. Ale ją tez kardiolog z tym uspokoił, że to normalne jest.

Martyska ja przytyłam 0,5 słownie pół kilograma i ból spojenia jest, kto to Ci nagadał ze to od tycia :baffled:

Byłam dzisiaj u diabetologa na drugiej wizycie i dostałam insulinę bo wyniki katastrofalne i bardzo źle wyglądam, chciała mnie do kliniki kłaść:baffled: Mam jeść więcej weglowodanów i najlepiej by było jakbym przytyła kilka kilogramów, nawet 10. Okropna ta insulina, smierdzi strasznie i musze kłuć SIEBIE, to okropne uczucie:baffled:

Niektorzy lekarze sa zaje.......... ten do ktorego chodzilam w pierwszej ciazy tez mi wciskal ze kostki puchna mi ze wzgledu na tycie :mad:

Bylam dzis na wizycie z położna. Mój brzuszek jest za mały...w dodatku zmalal od ostatniej wizyty która miałam trzy tyg temu. Za tydzień mam kolejna wizytę a potem możliwe ze kolejne usg. Podobno malejacy brzuch może ale nie musi,może być znakiem odklejania sie łożyska które nie karmi odpowiednio plodu. Wiem ze nie ma co panikowac ale trudno panowac nad emocjami kobiecie w ciąży :$

Bylam dzis na wizycie z położna. Mój brzuszek jest za mały...w dodatku zmalal od ostatniej wizyty która miałam trzy tyg temu. Za tydzień mam kolejna wizytę a potem możliwe ze kolejne usg. Podobno malejacy brzuch może ale nie musi,może być znakiem odklejania sie łożyska które nie karmi odpowiednio plodu. Wiem ze nie ma co panikowac ale trudno panowac nad emocjami kobiecie w ciąży :$

Oj qurcze co Tu się zaczyna dziać na końcówce... Trzymajcie się kobietki

Nikita wiem co czujesz w pierwszej ciąży tez musiałam się kłuć to było straszne ostatnie dni przed porodem juz płakałam przy każdym kluciu wszystko mnie bolało. Ale to dla dobra dzidzi jak się urodzi to o wszystkim zapomnisz :)

Klaudia fajny lekarz hihi

Michasia trzymam &&&& będzie dobrze :)

Dziewczyny od wczoraj tak mnie tam coś na dole boli :( jakby jakieś kości nie wiem nie znam się na tym w pierwszej ciąży tego nie miałam. Naszczescie jutro mam wizytę może powie mi co to tak tam boli. Może od tycia? Hahaha

Z córcia gorzej jest a wczoraj już nie wymiotowala a dzisiaj od rana... ahhh nie lubię jak mała jest chora

Bez usg moim zdaniem nie można postawić tak daleko posuniętej diagnozy odnośnie łożyska. U mnie 2 tygodnie temu lekarza zaniepokoiła zmniejszająca się ilość wód i zbyt mała waga dziecka (1120g-30tc). Dostałam luteinę, Buscopan rozkurczowo, więcej też leżałam. Po 2 tygodniach waga wzrosła do 1580g i wody są na właściwym poziomie.

Podczas usg można sprawdzić obwód brzuszka dziecka i jeśli wskaźnik w centylach jest na poziomie -2,5 lub większym, to wtedy jest to powód do niepokoju i potrzebna jest dalsza diagnoza wad łożyska.

reklama
Do góry