reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Jezu raatunku .. zaraz oszaleje. Mój nos jest jak baniak a ilość tego co mam w środku nosa doprowadza mnie do płaczu. Już nie mam siły dodatkowo tak strasznie bolą mnie pachwiny, że ledwo chodze :( Co na katar, bo aż się boje tej nocy :-:)-(

Olga gratuluję wizyty. Ale duży już twój synek.
My niedawno wrócili z placu zabaw bo burza szła ale poszła bokiem.
Martyska współczuję złego samopoczucia i życzę ci aby wszystko jak najszybciej ci przeszlo.

Jezu raatunku .. zaraz oszaleje. Mój nos jest jak baniak a ilość tego co mam w środku nosa doprowadza mnie do płaczu. Już nie mam siły dodatkowo tak strasznie bolą mnie pachwiny, że ledwo chodze :( Co na katar, bo aż się boje tej nocy :-:)-(

słyszałam ale sama nie testowałam że olejek z drzewa herbacianego bardzo pomocny na katar w sensie że zakraplasz na maseczkę taką ochronną zakładasz i ponoć jak ręką odjął .......

słyszałam ale sama nie testowałam że olejek z drzewa herbacianego bardzo pomocny na katar w sensie że zakraplasz na maseczkę taką ochronną zakładasz i ponoć jak ręką odjął .......

nie mozna go stosować w ciąży!!!!
martyska zrób sobie inhalacje tylko nie wiem z czego na alergię poczytam w moich książkach i dam ci znać jeszcze dzis ok

więcej o olejkach w ciąży tu:
Olejki eteryczne w ciąży - Ciąża naturalnie
z drzewa sandałowego można - może o to ci chodziło, a nie można bo ponoć drażni drogi oddechowe i powoduje silniejsze podrażnienia błon nosa akurat w ciąży
tutaj masz napisane kilka rzeczy
Alergia w ciąży

ogólnie z ziół krwawnik na alergię, ale w ciąży też nie można... :-(

Alergia bardzo nie lubi wit. C, ja teraz dużo jej przyjmuję w formie aceroli w proszku o takiej:
Acerola-C Proszek 100G - Opinie i ceny na Ceneo.pl
mozesz sobie kupić sok z aceroli
no i wapno pij może to rozpuszczalne wiem, ze zdrowit nie ma dodatków sztucznych typu powodujący raka słodzik ASPARTAM!

hej
ja dziś zabiegana cały dzień, z Matim do lekarza, zakupy, po rzeczy resztę do mamy (i tak nie wzięłam wszystkiego jeszcze...)
ale tego się ma do tych maluchów już o tym zapomniałam...

super dziewczyny że wizyty ok, spore już dzieciaczki :-)

co do przekręcania się dzieci, spoko koleżance co rodziła w styczniu mały sie przekręcił w 38 tyg!!! przyjechała do szpitala na przyjęcie do cc, zrobili jej usg a mały główką w dół i do domu! ale po 2czy 3 dniach ze skurczami tam wróciła i miała mega szybki ekspresowy poród :-)

co planujecie na majówkę?
jakieś wyjazdy?

reklama
Jak coś to wolałabym, żeby się wcześniej przekręciła, bo jednak jak już się nastawię na cc i do tego przygotuję to nagle zmiana na sn w ostatnim momencie to chyba byłoby dla mnie ciężkie psychicznie...

Z innych spraw to pytałam o masaże krocza (rozciąganie wejścia do pochwy) i lekarka powiedziała, że dopiero po 35 tc, że jest teraz ryzyko, że to pobudzi szyjkę do skracania jeżeli się to zrobi nieumiejętnie.

No i przytyłam już w sumie 6kg i o ile tak całościowo to jest to ok gdyby nie fakt, że od ostatniej wizyty niecałe 4 tygodnie temu przytyłam 3kg!! Ach te lody, ostatnio to sobie trochę pofolgowałam :(

Do góry