reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Jezu raatunku .. zaraz oszaleje. Mój nos jest jak baniak a ilość tego co mam w środku nosa doprowadza mnie do płaczu. Już nie mam siły dodatkowo tak strasznie bolą mnie pachwiny, że ledwo chodze :( Co na katar, bo aż się boje tej nocy :-:)-(

Olga gratuluję wizyty. Ale duży już twój synek.
My niedawno wrócili z placu zabaw bo burza szła ale poszła bokiem.
Martyska współczuję złego samopoczucia i życzę ci aby wszystko jak najszybciej ci przeszlo.

Jezu raatunku .. zaraz oszaleje. Mój nos jest jak baniak a ilość tego co mam w środku nosa doprowadza mnie do płaczu. Już nie mam siły dodatkowo tak strasznie bolą mnie pachwiny, że ledwo chodze :( Co na katar, bo aż się boje tej nocy :-:)-(

słyszałam ale sama nie testowałam że olejek z drzewa herbacianego bardzo pomocny na katar w sensie że zakraplasz na maseczkę taką ochronną zakładasz i ponoć jak ręką odjął .......

słyszałam ale sama nie testowałam że olejek z drzewa herbacianego bardzo pomocny na katar w sensie że zakraplasz na maseczkę taką ochronną zakładasz i ponoć jak ręką odjął .......

nie mozna go stosować w ciąży!!!!
martyska zrób sobie inhalacje tylko nie wiem z czego na alergię poczytam w moich książkach i dam ci znać jeszcze dzis ok

więcej o olejkach w ciąży tu:
Olejki eteryczne w ciąży - Ciąża naturalnie
z drzewa sandałowego można - może o to ci chodziło, a nie można bo ponoć drażni drogi oddechowe i powoduje silniejsze podrażnienia błon nosa akurat w ciąży
tutaj masz napisane kilka rzeczy
Alergia w ciąży

ogólnie z ziół krwawnik na alergię, ale w ciąży też nie można... :-(

Alergia bardzo nie lubi wit. C, ja teraz dużo jej przyjmuję w formie aceroli w proszku o takiej:
Acerola-C Proszek 100G - Opinie i ceny na Ceneo.pl
mozesz sobie kupić sok z aceroli
no i wapno pij może to rozpuszczalne wiem, ze zdrowit nie ma dodatków sztucznych typu powodujący raka słodzik ASPARTAM!

hej
ja dziś zabiegana cały dzień, z Matim do lekarza, zakupy, po rzeczy resztę do mamy (i tak nie wzięłam wszystkiego jeszcze...)
ale tego się ma do tych maluchów już o tym zapomniałam...

super dziewczyny że wizyty ok, spore już dzieciaczki :-)

co do przekręcania się dzieci, spoko koleżance co rodziła w styczniu mały sie przekręcił w 38 tyg!!! przyjechała do szpitala na przyjęcie do cc, zrobili jej usg a mały główką w dół i do domu! ale po 2czy 3 dniach ze skurczami tam wróciła i miała mega szybki ekspresowy poród :-)

co planujecie na majówkę?
jakieś wyjazdy?

reklama
Jak coś to wolałabym, żeby się wcześniej przekręciła, bo jednak jak już się nastawię na cc i do tego przygotuję to nagle zmiana na sn w ostatnim momencie to chyba byłoby dla mnie ciężkie psychicznie...

Z innych spraw to pytałam o masaże krocza (rozciąganie wejścia do pochwy) i lekarka powiedziała, że dopiero po 35 tc, że jest teraz ryzyko, że to pobudzi szyjkę do skracania jeżeli się to zrobi nieumiejętnie.

No i przytyłam już w sumie 6kg i o ile tak całościowo to jest to ok gdyby nie fakt, że od ostatniej wizyty niecałe 4 tygodnie temu przytyłam 3kg!! Ach te lody, ostatnio to sobie trochę pofolgowałam :(

Do góry