reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Uf, u mnie troche ulgi - zmieniła się pogoda z 25 stopni i słońca wskoczyło 7 i chmury. Od razu lepiej mi się oddycha, ale w nocy jak się obudziłam to byłam cała mokra musiałam uchylić chociaż troche okno bo chyba bym się roztopiła ;o Puki nie jest gorąco będę musiała się zebrać i pojechać po jakieś pieczywo i podstawowe zakupy bo wczoraj w ten skwar wyszłam tylko do tego lekarza rodzinnego to myślałam, że umre .. ;o
I takim sposobem dzisiaj na śniadanie musiała być owsianka z owocami bo chlebak pusty :D

Kati - musiałam Cię źle zrozumieć. Dziękuje pięknie za rady dobra kobieto :)

reklama
Witajcie.
Ja niby cała noc spalam ale jestem zmęczona, chyba ta zmiana pogody. Wczoraj było 25stopni a dziś niecałe 10 i deszcz..
Gratuluję wizyty i trzymam kciuki za pozostałe. Mój Maluszek dwa tyg temu ułożony byłemu glowka w dostałem ruchy czuje po całym brzuchu a najwięcej na wysokości pępka i po bokach.

Gratuluję dziewczyny odpowiednich ulozen...I troche zazdroszczę.. Ja Jeszcze ani razu nie poczułam żeby moja mala leżała tak jak trzeba... I troche sie martwie....
Miłego dnia ;-)

dzień dobry :-)
U nas słoneczko i piękna pogoda póki co ale ponoć po południu juz kiepsko ma być.
Mati poszedł po p-la uradowany ze koledzy są, a ja pogadałam z wychowawczynią trochę. Nie chcę kotów drzeć bo to nie o to chodzi ale dogadałam się z nią, ze będę małemu dawać po 2 kurtki na zimniej i cieplej, tak samo czapki itp.

mam przygotowane dziś rzeczy do przejrzenia dla maluszka - pieluchy, kocyki i różne pierdołki. A i kupiłam worki te do odsysania powietrza - mam plan kurtki tak pochować i zaoszczędzić miejsca.

Co do ruchów ja czuję wszędzie ale po prawej stronie, tzn. na dole bardzo nisko i powyżej pępka - ale jak maluch ułożony - nie wiem!
czasem go czuję w poprzek brzuszka - jeszcze ma czas to niech sobie pofika ;-)
Enter policzę ci te ciuszki letnie i Ci napiszę powodzenia na zakupach :-) pochwal się potem
miłego dnia:-)

Ja też czuję i na dole i na górze i to pamiętam, że w poprzednich też tak czułam do końca. Zresztą nie ważne, będzie co będzie, a za 2 tyg usg to się dowiem czegoś.

My dziś pewnie wreszcie postawimy szafki na rzeczy malucha, ale wątpię żebym przed majówką ubranka z piwnicy przyniosła.

Moje chłopaki nadal trochę przeziębieni, ja z resztą w końcu też. W tym miesiącu to prze święta, majówkę, wypad do Berlina i chorowanie starszy tylko 4 dni w przedszkolu będzie w sumie, a nie powiem bardzo, bardzo dużo za to przedszkole płacimy, ech.

Makabra noc. Mała ma stan pod gorączkowy. Lepiej niech się mój szanowny małżonek nie pokazuje dzisiaj na oczy ehhh. Przewietrzył ją z soboty na niedziele fest. :/ i do majówki bedzie w domu a ja znowu w ciemnej d... :( ehh cóż trzeba coś wymyślić innego.

Dobrze że je i pije więc lekarz się obejdzie ;) Młody albo współczuł siostrze albo się wkurzył na jej nocne eskapady bo też zaczął zaraz za nią harce ehhh

Czy to możliwe bym odczuwała skurcze od pleców? tak średnio raz czy dwa razy dziennie z jednej lub drugiej strony czuje skurcz pleców. Wcześniej brałam je za bóle ze złego ułożenia ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie są przepowiadające hmmm...

my wczoraj wieczorem zajechaliśmy na chwilę do sklepu, ale tak to tylko u lekarza byłam i załatwić coś dla mamy. dziś mam w planach przejrzenie papierów, bo się ich nazbierała cała sterta /: i w końcu posprzątać pod łóżkiem. no i jeszcze muszę w szafie wygospodarować miejsce na rzeczy małego (;

a mój dzieciuch ułożony głową w dół, ale nogi ma prawej strony i tylko tam mnie kopie.

U nas dziś dalej ponad 20C ale zapowiada się jakaś burza. I ja chyba tez mam jakąś alergię, a alergikiem nie jestem normalnie. Nos mam przytkany, oczy mnie swędzą i mam ucho lewe przytkane. Zobaczę czy jak popada to się lepiej poczuję.

reklama
No u mnie ulga na maksa dzięki deszczykowi, pomimo że cośtam z nosa leci to i tak nie jest to samo co wczoraj.
Ehh.. trza coś posprzątać bo niedługo wpadnie szwagierka zebym ja zafarbowała.
A na 17.30 czekają mnie urodziny 11 latka..

Do góry