reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Thriade, a czemu nie jesz przetworów z mleka pasteryzowanego? to właśnie z niepasteryzowanego nie można, bo nie jest poddawane obróbce cieplnej i są tam te różne bakterie i pleśnie, np. w serach pleśniowych.
Oczywiście nie jem niepasteryzowanych. Już poprawiłam :) Jak pisałam najpierw napisałam, że jem pasteryzowane, a potem zmieniłam i nie poprawilam :)

Kunda dużo zdrowia, trzymaj sie.

Ja mam sporo wiecej ubranek niż Kati, mialam po synu i jeszcze zostałam obdarowana przez znajomych. Na szczęście mam sie z kim podzielić ;-) Jest też tak że mój synek bardzo często ulewał, nawet 2 godziny po karmieniu potrafił chlusnąć na siebie (i na mnie) i przebierałam go kilka razy dziennie, mnóstwa bodziaków potrzebowałam. A pranie w pralce kilku rzeczy jest nieekonomiczne, szkoda wody i prądu. Ubranka zabrudzone kupką tak czy owak trzeba było od razu zapierać ręcznie, proszki dla dzieci nie dopierają takich plam :(
Mnie tam odnośnie prania to najbardziej szkoda skóry rąk i czasu niż prądu czy wody. Na pewno nie będę prać ręcznie. Zastanawiam się tylko czym dopierać te plamy, skoro piszesz, że proszki dla dzieci nie dopierają....

reklama
Thriade niestety tylko zapieranie ręczne pomoże albo wyrzucenie takiego ubranka do śmieci. Nie trzeba tej kupy do czystości spierać (choć wtedy ma się 100%, że będzie bez plamy), ale chociaż z grubsza zaprać. Potem jak dziecko zaczyna jeść to jest jeszcze gorzej, bo jak cytrusów od razu nie spierzesz to pralka na pewno nie dopierze. I wiele innych. Albo ma się ciuszki z plamami albo niestety trzeba się przeprosić z zapieraniem. Żeby nie było, to ja nie znoszę prania ręcznego.

Niestety z tym praniem dziewczyny maja racje. Takie plamy dopiera tylko dobry dorosły proszek, a te dziecięce sa o wiele bardziej delikatne i nie dopierają ani jedzonka ani kupy... :(

Do takiego zapierania dobre jest mydełko np. Dr beckman ;-) ja mam też niewiele ubranek, ale jeszcze czekam na darowiznę od rodziny, więc może będzie wystarczająco ;-) no i jeszcze w sklepach coś na pewno się upoluje :-)

No glupio bo moj P naprawde ja kocha jak druga matke ale no nic nie zrobimy, a ja przez to wszystko mam dziesiatki stron do nadrobienia tak wiec tak odrazu nie wlacze sie w wasze rozmowy :)

a to mydełko to nawet chyba gdzieś mam. Zaprac tak miejscowo to mogę I zaraz do pralki wrzucić. Nie wyobrażam sobie prania ręcznego takiego całościowego, płukania itp. Wszystko co mogę to zawsze piore w pralce. Nawet szmatki po sprzątaniu wrzucam na szybkie pranie 30 min.

Kurde tyle się wczoraj napisałam na aplikacji i ciach.. post się nie dodał ;/
Kati ja mam alergie typowo na pyłki. W tamtym roku jak jeszcze nie wiedziałam o co chodzi to doprowadziłam się do takiego stanu, że oddychać nie mogłam a oczy ledwo otwierałam bo były tak zaropiałe. Wszystko odeszło jak ręka odjął po wizycie u rodzinnego i wzięcia zyrtec'u ..

Co do posików no to nie jest az tak zdrowo jak u was. Zazwyczaj na śniadanie jakiś graham z warzywami i wędliną lub jajkiem, pozniej 2 sniadanie albo owoc albo bułka. Poźniej obiadek - tutaj już to co mi się zachce. Albo ziemniaki z jajkiem, jakies kotlety placki itp.. Później znowu owoce..no i między posiłkami jakiś lod lub się trafi czy jakiś inny grzeszek. A wieczorem powrótka ze sniadania ;)

Ubranek mam chyba o wiele wiele więcej. Bo mam taką komode jak na zdjęciu + jeszcze 2 duże pudełka i jeden koszyk ;D Już nie długo mam zamiar dokupić jedną komode więc wtedy jeszcze raz wszystko popiore poprasuje i policze co ile mam. A co do skarpetek - to dużo jest potrzebne ?? Takiego maluszka lepiej wypuścić jak jest ciepło bez skarpetek czy lepiej nie ryzykować ?

Ja już jestem po śniadanku, dzisiaj troche mniej zdrowo bo mój T kupował pieczywo. Dziś w menu rogal z dzemem i kakao ;) Zaraz się zbieram i jade ze szwagierką oglądać wózki. Wczoraj byłsmy w dwóch hurtowniach a dzisiaj jedziemy do innego miasta zobaczyć co jest..

Olga udanego lotu!

Kati to ty sprawdzałaś czy twoja dzidzia jest zdrowa ? Bo mam kilka pytań co do testu Pappa

reklama
Cześć dziewczyny , właśnie przeglądałam naszą galerię z brzuszkami ale macie już duuuże domki :tak:
Z dnia na dzień się zmieniają ... są piękne ...
U nas dziś brzydka pogoda , za to wyspana dziś jestem tylko moja mała standardowo od 5 rano się wierci ..
Czy któraś z Was ma problemy z nogami ? ja przed spaniem macham nimi jak szalona .. jakiś niepokój w nich odczuwam... kręce nimi i kręce ..

Do góry