reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Mi to często gorąco w stopy i ogólnie jest mi dużo cieplej niż przed ciążą, a byłam niezłym zmarluchem ;-)

Ja już z grubsza sprzatnelam, się nie wysilam, syfu nie mam, więc tylko odkurzanie i mycie i koniec, łazienkę wczoraj sprzatnelam a o kuchnię się niech martwi tesciowa, ona tam rządzi więc ja nie wtrącam się ;-)
U nas dziś brzydka pogoda, wczoraj z mężem kupiliśmy kilka krzaczkow porzeczki i borówki amerykanskiej ale tylko porzeczke zasadzilismy a pogoda nas przegoniła, może dziś wieczorem posadzimy borówki ;-) ja jeszcze jadę jakieś kwiatki na balkon kupić i posadze dziś może ;-)

reklama
witajcie dziewczyny! :-)

ja dzisiaj czuję sie o niebo lepiej niż wczoraj.. z każdą godziną było gorzej.. a na końcu wymioty.. dzieci położyłam spać do łożka o 7 i zasnęły razem ze mną.. Mąż dopiero wrócił o 9 więc poprzenosił je do swoich łóżek.. Najgorsze że nie wiem dlaczego tak mi się stało, rano wstałam z taką energią a później.. Dobrze że choć dzisiaj już ok.. Powoli biorę się za sprzątanie, kawka już wypita..
A dzisiaj się zmierzyłam w brzuszku i mam równo 100:-D mój mały słodziak rośnie, a ja razem z nim.. :-D

ja dzisiaj czuję sie o niebo lepiej niż wczoraj.. z każdą godziną było gorzej.. a na końcu wymioty.. dzieci położyłam spać do łożka o 7 i zasnęły razem ze mną.. Mąż dopiero wrócił o 9 więc poprzenosił je do swoich łóżek.. Najgorsze że nie wiem dlaczego tak mi się stało, rano wstałam z taką energią a później.. Dobrze że choć dzisiaj już ok.. Powoli biorę się za sprzątanie, kawka już wypita..
A dzisiaj się zmierzyłam w brzuszku i mam równo 100:-D mój mały słodziak rośnie, a ja razem z nim.. :-D

Ja wczoraj też się złe Czułam na wieczór tak mi niedobrze było Ale poszłam w końcu spać . Dziś z rana zmotywowalam się i poszłam na basen już jestem po pływaniu od razu człowiek się lżejszy czuje
P

Thriade niestety tylko zapieranie ręczne pomoże albo wyrzucenie takiego ubranka do śmieci. Nie trzeba tej kupy do czystości spierać (choć wtedy ma się 100%, że będzie bez plamy), ale chociaż z grubsza zaprać. Potem jak dziecko zaczyna jeść to jest jeszcze gorzej, bo jak cytrusów od razu nie spierzesz to pralka na pewno nie dopierze. I wiele innych. Albo ma się ciuszki z plamami albo niestety trzeba się przeprosić z zapieraniem. Żeby nie było, to ja nie znoszę prania ręcznego.
ja zapierałam szarym mydłem schodziło najlepiej ;-)
Kurde tyle się wczoraj napisałam na aplikacji i ciach.. post się nie dodał ;/
Kati ja mam alergie typowo na pyłki. W tamtym roku jak jeszcze nie wiedziałam o co chodzi to doprowadziłam się do takiego stanu, że oddychać nie mogłam a oczy ledwo otwierałam bo były tak zaropiałe. Wszystko odeszło jak ręka odjął po wizycie u rodzinnego i wzięcia zyrtec'u ..

Co do posików no to nie jest az tak zdrowo jak u was. Zazwyczaj na śniadanie jakiś graham z warzywami i wędliną lub jajkiem, pozniej 2 sniadanie albo owoc albo bułka. Poźniej obiadek - tutaj już to co mi się zachce. Albo ziemniaki z jajkiem, jakies kotlety placki itp.. Później znowu owoce..no i między posiłkami jakiś lod lub się trafi czy jakiś inny grzeszek. A wieczorem powrótka ze sniadania ;)

Ubranek mam chyba o wiele wiele więcej. Bo mam taką komode jak na zdjęciu + jeszcze 2 duże pudełka i jeden koszyk ;D Już nie długo mam zamiar dokupić jedną komode więc wtedy jeszcze raz wszystko popiore poprasuje i policze co ile mam. A co do skarpetek - to dużo jest potrzebne ?? Takiego maluszka lepiej wypuścić jak jest ciepło bez skarpetek czy lepiej nie ryzykować ?

Ja już jestem po śniadanku, dzisiaj troche mniej zdrowo bo mój T kupował pieczywo. Dziś w menu rogal z dzemem i kakao ;) Zaraz się zbieram i jade ze szwagierką oglądać wózki. Wczoraj byłsmy w dwóch hurtowniach a dzisiaj jedziemy do innego miasta zobaczyć co jest..

Olga udanego lotu!

Kati to ty sprawdzałaś czy twoja dzidzia jest zdrowa ? Bo mam kilka pytań co do testu Pappa
Tak ja miałam podwyższone NT i amniopunkcję, pytaj , jak będę umiała odpowiedzieć to ci napiszę
Cześć dziewczyny , właśnie przeglądałam naszą galerię z brzuszkami ale macie już duuuże domki :tak:
Z dnia na dzień się zmieniają ... są piękne ...
U nas dziś brzydka pogoda , za to wyspana dziś jestem tylko moja mała standardowo od 5 rano się wierci ..
Czy któraś z Was ma problemy z nogami ? ja przed spaniem macham nimi jak szalona .. jakiś niepokój w nich odczuwam... kręce nimi i kręce ..
ja tak powoli też mam, pisałam ci już zwiększyłam dawkę magnezu i jest w miarę, ale będę musiała kupić jakiś żel z wyciągiem z kasztanowca w 1 ciąży też tak miałam, wtedy używałam tego z AA teraz jeszcze nic nie kupiłam

Ja się wczoraj zmierzyłam i w brzuszku mam 94 cm :-)a inne wymiary się nie zwiększyły typu biodra i już nawet biust stanął ;-)
Na marchewkowe plamy mam dobry sposób :D
Wyprane ciuszki z plamami po marchewce kladlam na słońce i plama zniiiiika :) naprawdę :D

Miłego weekendu dziewczyny :)
właśnie słyszałam o tym ale nie próbowałam a teraz na pewno spróbuję ;-) dzięki na przypomnienie :-)

Ja już ogarnęłam domek, zrobiłam barszczyk czerwony na dziś i teraz tylko ogarnąć kuchnie, buty po małym za małe umyć i schować no i można pobawić się z synkiem:-)

ale pogoda chwilkę świeci słońce za moment pada deszcz a nawet i grad dziś się zdarzył gdzie ta piękna ciepła wiosna pytam się??? :crazy:

na poprawę humoru właśnie wstawiłam do piekarnika murzynka :-):-):-)

malutka coraz bardziej i częściej szaleje jeszcze nie dawno przeżywałam jak tu dotrwać do końca I trymestru a tu zaraz 30 tc aby tylko maj się zaczął to już poleci z górki :-)

Hej dziewczyny

Kunda trzymam kciuki aby wszystko było ok

Co do prania faktycznie maskara z dopieraniem plam
Jak odrazu się zapierze to jeszcze jeszcze ale kto ma na to czas... ehh

Po ogarniane w domu tylko obiadu brak. Kupiłam dostawkę od dziewczyny z olx :D
Nowa z materacem kosztuje ponad 200 zł, kupiłam używaną ale nie używaną ;) Dziewczyna napisała że córka nie spała w niej tylko od razu u siebie i że bardziej jako stolik robiła. Ł. dzwonił i mówił ze faktycznie w super stanie ;) Dostawka zamykana i można ją przerobić w kołyskę (pewnie nie będę używać) :) ciesze się bardzo :)

reklama
Hej Dziewczyny, ale tu dziś spokojnie :-)
Erzebeth słodka sukienka. Angi to fajny zakup poczynilaś.
U nas sobota szarobura. Ogarneliśmy mieszkanie i byliśmy na obiedzie na mieście.
Mam też za sobą ostatnie pranie ubranek dla córki. Obiecywałam sobie jak najmniej ubranek różowych, ale kupując głównie używane rzeczy to trudne do wykonania.
Wyszło mniej więcej tak :-)

Załączniki

• 1429389704798.jpg
    1429389704798.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 64
Do góry