reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ja jadę w końcu na to badanie glukozy, mam nadzieję, że nie zwymiotuję ani nie padnę tam potem, bo jeszcze muszę na chwilę do biura jechać po południu /:

reklama
ale ciepło aż miło.........byłam wczoraj w tej SR zajęcia są prowadzone w sposób ciągły tak więc trafiłam na któryś wykład z kolei było trochę oddychania trochę ćwiczeń i o wyprawce a kobitka co prowadziła to trochę z epoki PRLu :-D ale podobno co zajęcia jest inna zależy która ma dyżur w następny czwartek ma być kąpiel noworodka....potem osoby które były pierwszy raz druga Pani zabrała na wycieczkę po trakcie porodowym i położnictwie w trakcie odpowiadała na pytania......nawet okazało się że ten nasz szpital nie jest taki najgorszy sale 2 i 1 osobowe te jedynki bardzo fajne prawie jak w hotelu:-)

no i spotkałam koleżankę z LO która urodziła się tego samego dnia co ja :-) i też spodziewa się pierwszego maleństwa a tyle że jest w 31tc trochę se pogadałyśmy ...........tak więc choćby dla towarzystwa i zabicia czasu polecam :-)

Strasznie tu dziś ciiicho :)...chyba wszystkie korzystacie z uroków wiosny :)

ja póki co podziwiam ją tylko z wnętrza biura, ale jeszcze 3 godzinki i do domciu :).wybiorę się z moją Królową na spacer, może do jakichś dzieciatych znajomych zawitamy :).

jak Wasze samopoczucie dziś? ja jestem pozytywnie nastawiona piękną pogodą i nawet ciążowe bolączki zdają się mniej dokuczać :)

Ostatnia edycja:
Ja dziś nawet coś pospalam (oczywiście z 5 pobudek zaliczyłam) więc dużo lepiej się czuję niż wczoraj. Wzięłam chłodny prysznic, wysusze włosy i idę na spacer.

Hej Dziewczyny :)
Fakt pogoda dziś piękna i chyba niedługo czas wystawić meble ogrodowe - oby tak dalej bo i nastawienie lepsze:) choć przyznam Wam, że coś jest z tym spaniem...w nocy ciężko a potem nad ranem człowiek odsypia do 11 :/ bo w dzień jeszcze nie zdarzyło mi się kłaść ale to też inaczej jest jak ktoś pracuje albo miał mega aktywny dzień...rwa znowu mi wczoraj dała do wiwatu ...
A co do COLI - mnie kiedyś uratowała życie :) towarzyszy mi pół życia i wiem, że nie należy do produktów zdrowych...ale ja nie mogę niestety sobie strzelić od tak owoców na pusty żołądek - mam zespół jelita wrażliwego i surowe owoce i warzywa potrafią wywołać u mnie straszne skurcze i nieraz przed ciążą lądowałam na sor w szpitalu...o dziwo cola nigdy mi nie zaszkodziła a w niestrawności działa cuda i kiedy mam dzień tzw. bez życia potrafi postawić na nogi - choć naprawdę staram się jak najmniej jej pić..
Taka specyfika mojego brzucha :)
Na początku ciąży słodycze mnie nie kręciły ale niestety apetyt wrócił;) ale tu też staram się zachować umiar:)
Tęsknie za normalnością - żeby być bardziej sprawną, mieć więcej power-u, móc więcej rzeczy robić na co dzień bo teraz człowiek zaczyna się toczyć...i pewnie z Dzieckiem będzie ciężko, dużo obowiązków i nowych wyzwań ale poczuje się bezpieczniej jak już będę mogła to kontrolować :)
Mam do Was pytanie - do tych Dziewczyn, które mają psiaki - jak One to przyjęły? czy były jakieś problemy itp.?
Buziaki miłego dnia

Juz wyszlam... wszystko jest ok :) malutki sie malo rusza prawdopodobnie przez moje stresy... ale wody szyjka i inne wszystko ok

Też miałam taki etap ze malenka ruszala się mniej niż normalnie,i wpadalam w panike...ale teraz znowu skacze aż za bardzo :-)
Podobno między 24 tyg a 26 tyg rusza się najbardziej bo ma jeszcze dużo miejsca,potem to już tylko przeciaganie ;-)

reklama
Do góry