reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

jesli chodzi o szkoly rodzenia to u mnie sa przewaznie platne kosztuja w granicach 500 zl ale znalazlam jedna darmowa dofinansowanie z budrzetu miasta dla osob zameldowanych w Katowicach:-):-)
zapisalam sie kurs zaczyna sie 23.04

reklama
hej.. Ja teraz malo zagladam bo dzieci mam chore.. Ja na szkole rodzenia tez nie ide i w ciazy tez nie bylam.. Wczoraj zrobilam glukoze wynik odbiore przed wizyta w poniedzialek.. Trzymajcie sie..

to też zależy od tego jakie ma się niedobory. przy niskich warto po prostu poprawić dietę, ale przy dużych niedoborach bez suplementacji może być ciężko. ja mam delikatną niedokrwistość, a szpinaku, kakao, buraków itd. u mnie w diecie jest na kopy, bo my naprawdę zdrowo jemy. także wszystko zależy od człowieka.
Ja mam tak z magnezem. Ciągle mam niedobór a pije max jedna kawę dziennie i może ze dwie herbaty wiec go nie wypłukuje jakoś bardzo. Pije wode zmineralizowana np. Kryniczanke. Bez suplementacji to w kilka dni mam drgania powiek a potem mięśni itd. Mąż je to co ja, a nawet trochę gorzej (np on je białe pieczywo, wody mineralnej prawie nie pije) i w ogóle nie ma problemów. Jak dla mnie to dieta musi iść w parze z suplementacja.

Ja dziś dziewczyny znowu w nocy ledwo co pospalam. Zalamka, nie wiem ile tak pociągnę jeszcze ; (

Co do szkoly rodzenia to u nas jest jedna tylko bezpłatna, akurat tam gdzie chyba chce rodzić, ale jest tak oblegana, że jak zadzwoniłam w styczniu to było już za późno. Wiec idę odpłatnie.

Ostatnia edycja:
Ja się nie znam ale wydaje mi się ze czasem więcej się nauczysz z YouTubea niż ze szkoly rodzenia. Możesz przynajmniej porownac rady i metody działania i błędy innych matek i osób które zawodowo zajmuja się opieka nad niemowletami i kobietami w ciazy :-)
A ja niestety wróciłam od lekarza i mam antybiotyk. Parę dni wolnego co ogromnie mnie cieszy,i zero wyrzutow sumienia czy sobie poradzą w pracy będę mnie czy nie:p

Ja dziś byłam zanieść zwolnienie do pracy, posprzątałam biurko, dokończyłam pewne sprawy.. Pewnie będę musiała jeszcze trochę popracować z domu i już na stałe pozamykać niektóre tematy, ale już luzuję... Zeszło mi dziś w biurze aż 6h i padam na twarz.

reklama
dzień dobry jaki dziś piękny wiosenny dzień :-D aż chce sie zrobić kawę i iść na podwórko :-)
Mati dziś zrobił cyrk z pójściem do p-kola, miała isć babcia a on w płacz, ze mama i tyle. Koniec końców musiałam wziąć auto i jechać nieumalowana, rozczochrana masakra
wczoraj przesadzałam moje sałaty i pomidorki do doniczek małych, jak mnie kręgosłup potem bolał, ałłłłłaaaaa przesadziłam z robotą i tyle.
dziś tylko pranie ogarnięcie mieszkania i kawa na leżaczku przed domem :-D:-D:-D

Do góry