reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Angi nie martw sie po urodzeniu wszystkie bedziemy cwiczyc z Chodakowska :-D

Ja narazie nie czuje zadnych skorczow mam nadzieje ze pozniej bede wiedziala ze to skorcze:tak:bo to moja pierwsza ciaza i nie wiem jak to sie czuje

reklama
Ja też skurczów nie odczuwam.. czasem jakieś takie twardnienia, ale na szczęście bezbolesne.
Dziś znowu spałam w dzień 3h.. Też jesteście takie zmęczone??? Bo ok, śpię w nocy średnio, ale kurde taka senność w dzień to dla mnie nowość. Dziś byłam na ćwiczeniach więc ok, mogłam się zmęczyć, ale wczoraj to już nie wiem co mnie zmęczyło..

Ja też skurczów nie odczuwam.. czasem jakieś takie twardnienia, ale na szczęście bezbolesne.
Dziś znowu spałam w dzień 3h.. Też jesteście takie zmęczone??? Bo ok, śpię w nocy średnio, ale kurde taka senność w dzień to dla mnie nowość. Dziś byłam na ćwiczeniach więc ok, mogłam się zmęczyć, ale wczoraj to już nie wiem co mnie zmęczyło..
nie codziennie, ale co jakiś czas mnie łapie takie zmęczenie w ciągu dnia, że nie ma opcji - muszę się przespać ze 2 godz.

Dzisiaj chyba jakaś taka senna pogoda jest, już od jakiegoś czasu nie chce mi się spać w dzień a dzisiaj bez krótkiej drzemki bym nie wyrobiła. Ta senność dopadła wszystkich moich bliskich czyli to musi byc pogoda,

Witam lipcóweczki .
Jak wasze samopoczucie ?
Moje w miarę dobre ale zmęczenie coraz częściej mnie dopada ... dzisiaj popołudnie po wyczerpującym poranku bo na nogach od 7 przeleżałam w łóżku robiąc zadanie z córką i synkiem:) .
Malutka bardzo dziś żywa.. kopie mnie już nie mal że wszędzie i to pomału sprawia mi momentami ból ...
Mam pytanie do mam wchodzących w 3 trymestr czy Wam też cieknie biały bezwonny śluz po nogach i macie mokro ?
Ja dzisiaj z 4 razy majtki przebierałam ... i musiałam założyć sobie w końcu podpaskę ... dziwne uczucie po tylu miesiącach przerwy ...
Zastanawiam się czy to jest normalny objaw , wizytę mam dopiero 24 kwietnia ...
Oprócz tego uczucia że mokro nic mnie nie boli nie swędzi nie piecze ...

Angi ja mam nadzieję że moje kilogramy po ciąży ze mną zostaną ... bo jestem z nich mega zadowolona ... :D
Przytyłam na dzień dzisiejszy 13 kg ... ;) i też się codziennie kulam po parę razy na dzień na 4 piętro ... jakoś nie zwolniłam tempa a powinnam ... śmigam jak moja 10 letnia córa :p
Także się nie przejmuj kochana wagą najważniejsze że dla męża jesteś najpiękniejszą kobietą pod słońcem ;)

Magdalinka1981 nie przejmuj się ja też jeszcze nic nie mam , dla mnie to za wcześnie jeszcze .. poczekam z tym do połowy maja ..
a śpię w miarę dobrze , biodra mnie nie palą bo często zmieniam pozycje a z siusianiem mam podobnie bo latam co chwilę ale mam wodę zaraz przy łóżku bo stale mi się pić chce .. ;) a nad tą poduszką też zaczynam się zastanawiać ..

ewczis76 widzisz ja też miałam łożysko nisko schodzące poszłam do innego lekarza i powiedział że wszystko jest ok .
Konsultowałaś to z innym lekarzem ?
Teraz mam drobne zwapnienia na łożysku .. to jest kłopot ... bo dzidziuś może przestać rosnąć a co gorsza nawet umrzeć... mam się oszczędzać ale mój doktor wie że przy dwójce dzieci to niestety nie jest takie proste ... mój R pracuje od 5 do 15 także na jego pomoc mogę zawsze liczyć jak wróci z pracy a tak to sama daję sobie radę .. dlatego jak czytałam co Pani Olga pisała to aż mi oczy wyszły jak można być takim leniem ... żeby nic w domu nie zrobić i skarżyć się na chory kręgosłup... echhh ludzie są śmieszni ..
A cukrzyca to nie wiem czy jest wskazaniem do cc , bo w dwóch poprzednich ciążach miałam cukrzyce ciężarnych i nic mi na ten temat nie wiadomo ..

Oj skurcze to ja mam ... szczególnie łydek w środku nocy i nad ranem , mimo tego że biorę magnez nic nie pomaga .
Też to przeżyłam w dwóch poprzednich ciążach .
Również skurcze macicy już mam .. dzisiaj dość często się powtarzały

Karolina ta wydzielina o której piszesz to raczej normalna jest. Mi tez ciągle mokro, tyle ze ja non stop we wkładkach latam i zmieniam. Dzis miałam wizytę i gin mi powiedział ze na tym etapie wzmożona wydzielina leukocytarna to norma, pytał tylko czy nie mam przy tym innych dolegliwości np swedzenie, pieczenie itp, ale nie wiec ok.
Ja znam takich ludzi z wrodzonym leniem. Jakies 3 lata temu mieszkaliśmy x moim bratem i jego dziewczyna. Ona do pracy nie chodziła, cały czas siedziała w domu i robiła NIC. Ja przyjeżdżałam z pracy, po drodze zakupy, potem gotowanie obiadu, sprzątanie pranie itp. A laska nawet sobie gaci nie uparła tylko na bezczela wrzucała do kosza na brudna bieliznę!!! W koncu kupiliśmy mieszkanie i nasze drogi rozeszły sie.

reklama
Dobry wieczór,
Doczytam Was rano, bo padam na twarz. Dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Bardzo fajnie spędzone 3 godziny i ciekawie się zapowiadają następne spotkania
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Do góry