reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzień dobry
Dziś piekne słonko kaszel jeszcze jest ale powolutku słabnie za to dostałam znów aftę i boli mnie gardło... :wściekła/y:
Mati jeszcze w domku dziś.

Angi sytuacja twoja w p-kolu co najmniej niepokojąca. Ja bym koniecznie porozmawiała o tym z wychowawcą a jeśli to nie przyniesie skutku to z dyrektorką.
Ja miałam dość niepokojącą sytuację w p-kolu jak Mati miał gorączkę ostatnio to zauważyłam odgarniając mu włoski że ma ogromnego guza z małym krwiaczkiem na końcu. Poszłam po tygodniu do wychowawcy a ona że to nie przy niej sie stało bo one mają zmiany, sytuacje miała wyjaśnic ale teraz znów nie chodzimy do p-kola więc na razie nic nie wiem. Ten co to niby zrobił to łobuz niesamowity, wszystkich popycha,bije itp. i wydaje mi się że rozbija całą grupę a Panie nie potrafią sobie z nim poradzić.
Generalnie z ubieraniem itp to nie ma problemu bo pomoc nauczyciela znam osobiscie i jest super (rodzice z poprzednich starszych grup bardzo ją chwalili) ale ogólnie średnie wrażenie.

No własnie za pierwszym razem rozmawiałam odnośnie uczulenia z paniami z grupy a teraz z dyrektorką ostatnia osoba w sznurku to właściciel ;)
No właśnie taki egzemplarz ostatnio mi się też trafił jak wychodziłam z przedszkola. Dzięki nie mu na pewno mój syn nie bedzie mial na imie Mikołaj ;)

A właśnie odpisała coś Ci Monia?

Przypomnijcie mi jak wygląda badanie na glukoze? Przychodzimy rano na pobranie krwi, pijemy kupioną w aptece 75g glukoze zmieszaną z wodą, siedzimy 2h i pobieramy znowu krew?
Mój doktorek zapomniał zalecić mi to badanie :/

I drugie pytanko..
Kiedy robicie toxoplazmowe drugi raz? W którym tc?

reklama
Ja miałam krew po wypiciu glukozy pobieraną tylko po 2h, to zależy od lekarza czy zaleci ci badanie po 1 h i 2 czy tylko raz.

ja miałam pobraną krew z palca przed wypiciem i po 2godz z żyły .............wszystkie co siedziały w poczekalni maiły po godzinie i po 2 pobieraną krew więc zależy co tam lekarz na skierowaniu napisał ..............

kurcze co rano mam mokre plamy na koszulce wkładki laktacyjne kupić czy co staniki też już mi poplamiło prawie wszystkie nie sądziłam że tak szybko to nastąpi :no:

Angi ja miałam pobierana glukozę na czczo, po czym mi glukometrem zmierzyła poziom glukozy zeby wiedzieć czy moge wypić. Było ok to wypilam, po 1h znów pobranie i po 2h znów.
Ponowne badanie na toxo ok 28tc.

No własnie za pierwszym razem rozmawiałam odnośnie uczulenia z paniami z grupy a teraz z dyrektorką ostatnia osoba w sznurku to właściciel ;)
No właśnie taki egzemplarz ostatnio mi się też trafił jak wychodziłam z przedszkola. Dzięki nie mu na pewno mój syn nie bedzie mial na imie Mikołaj ;)

A właśnie odpisała coś Ci Monia?

Przypomnijcie mi jak wygląda badanie na glukoze? Przychodzimy rano na pobranie krwi, pijemy kupioną w aptece 75g glukoze zmieszaną z wodą, siedzimy 2h i pobieramy znowu krew?
Mój doktorek zapomniał zalecić mi to badanie :/

I drugie pytanko..
Kiedy robicie toxoplazmowe drugi raz? W którym tc?

ja np mialam na toxo drugi raz badana ok 20tc 3raz bede robic pewnie jakos po 30tc

Wichurka,moja mała tyle wazyla,gdy rok skończyła i też w brzuchu bardzo ruchliwa była,co ma przełożenie na dzień dzisiejszy....

Kati,super,że masz dobrze dobrany..

Klaudia,mi jest raz zimno,a raz gorąco....

Ja mam mieć obciążenie glukozą 75g, i pobrania po 1. i 2. godzinie. A przed badaniem glukozę na czczo.

Z piersi też żadne mleko mi nie leci i w ogóle się tym nie przejmuję. Będzie co ma być.

Donoszę radośnie, iż pokój pomalowany :) Umordowałam się co prawda przy sprzątaniu, bo jednak farba na panelach nie mogła poczekać na panią, która u mnie sprząta, do jutra. Przeniosłam z tego powodu pilates na jutro, bo dziś miałam już pilates na klęczkach ze ścierą. Z koloru jestem zadowolona, jest to róż ale nie majtkowy, trochę taki przybrudzony, pastelowy :) Generalnie elegancki :) W weekend idziemy na łowy do IKEI po meble :>

reklama
Angi nie pisałam teraz do Moni jak masz czas to napisz jej i na drugim portalu
Glukozę tak jak pisały dziewczyny na czczo i po 2 h
A drugie toxo w 3 trymestrze, ale kiedy to nie wiem napisze mi gin
Klaudia nie mam takich przypadłosci
Madziuula moja koleżanka tak miała od ok połowy ciąży do końca kup wkładki dobre są te rossmanowskie
A ja dzis robiłam z innymi mamami w p-kolu palmy na niedzielę :-)

Do góry