reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Witam Was dziewczynki . Dobrych wieści nie mam , wczorajsza wizyta mnie zaszokowała .. Dzidzia rozwija się póki co prawidłowo ale mam zwapnione łożysko , mam zrobić badania w kierunku toxo . Nie wiem co mam o tym myśleć . Miesiąc temu wszystko było w porządku a tu taki cios ... lekarz powiedział że może to doprowadzić do zahamowania rozwoju dzidzi ...

Potwierdzone - to dziewczynka . Śliczna jest .

u mnie glukoza tez 3punktowa. na czczo pobiora pozniej po 1h od wypicia i po2h. a toxo jesli ktos nie ma przeciwcial to w kazdym trymestrze sie robi. ja mialam juz 2 razy i w 3trymestrze bede miala 3 raz.

Ja nie miałam w ogóle robionych tych badań . Żaden lekarz mnie o tym wcześniej nie poinformował .
Być może to przez infekcje robi się zwapnienie łożyska , dlatego dał mi skierowanie na toxo żeby sprawdzić czy nie jestem zakażona .

Witam Was dziewczynki . Dobrych wieści nie mam , wczorajsza wizyta mnie zaszokowała .. Dzidzia rozwija się póki co prawidłowo ale mam zwapnione łożysko , mam zrobić badania w kierunku toxo . Nie wiem co mam o tym myśleć . Miesiąc temu wszystko było w porządku a tu taki cios ... lekarz powiedział że może to doprowadzić do zahamowania rozwoju dzidzi ...

Potwierdzone - to dziewczynka . Śliczna jest .
Dziwne, że nie miałaś robionego toxo..pytałaś o to lekarza wcześniej? Bo przecież my pisałyśmy, że nam takie badania zlecaja... Ja bym na Twoim miejscu powtórzyła gdzieś to USG, chyba że byłaś u super specjalisty w tym zakresie, bo nie raz słyszałam historie jak lekarze na kiepskawym sprzęcie nastraszyli kogoś, a juz u takiego specjalisty na super sprzęcie nic się nie potwierdziło. O dziwo u mnie w Krakowie np. w medicover nie robi się usg położniczych (tzn. można zrobić, ale sami lekarze wysyłają prywatnie, bo mówią, że do takich rzeczy żeby robić genetyczne itp. nie mają tu sprzętu). Trzymam kciuki żeby się wyjaśniło.

Martyska, dobrze będzie! ja tak miałam z bakteriami - po braniu leku jeszcze mi skoczyły do góry (; na pewno się wyjaśni.

ja mam glukozę na czczo + oznaczenie po 1 i po 2 godz., na toxo już pewnie nie będę kierowana, bo miałam do tej pory trzy razy robione badanie i mam przeciwciała. za to dostałam skierowanie na kolejne USG, idę w 30. tygodniu :)
Ja będę miała teraz toxo już trzeci raz robione, bo nie mam przeciwciał..czyli wychodzi, że mnie kierują co 2 miesiące. Sama też jak coś będę się upominać, bo tak jak pisałam, koledze urodziło się dziecko z wrodzoną toxo i to jest makabra... Zazdroszczę Ci przeciwciał :(
U was w Medicover robią takie porządne usg położnicze (z przepływami itp.)? Bo właśnie tak jak pisałam wyżej, u nas w żadnym z 3 medicoverów nie mają do tego sprzętu i prawie wszyscy robią prywatnie.

Kończę herbatkę i zbieram się na pilatesa :>

reklama
oj karolinka trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze może rzeczywiście udaj się też do innego lekarza koniecznie z jak najlepszym sprzętem wszyscy wiemy że lekarze też się mylą i są tylko ludźmi ja na pewno w tak ważnej sprawie nie pozostała bym bezczynna.......... nie wiem czy potrzebnie od razu Cie straszył zaburzeniami rozwoju dziecka teraz tylko stres będzie być może i oby nie potrzebny ...............

martyśka za Ciebie też &&&&&&&&&..........

jeśli mogę jakoś was pocieszyć to moja kuzynka miała ogromne problemy w ciąży ma chorą wątrobę przyplątała jej się różyczka a na koniec jeszcze zatrucie ciążowe a urodziła pięknego zdrowego synka :-)

ja jutro jadę na badania zobaczymy jakie u mnie kwiatki wyjdą .........

a tak już poza wszystkim chyba dziś najcieplejszy dzień w tym roku normalnie w krótkim rękawku można śmigać;-)

Do góry