ewczis76
Fanka BB :)
A ja myslalam ze bede miala to juz za soba ale to jutro juz bedzie...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja myslalam ze bede miala to juz za soba ale to jutro juz bedzie...
Dziwne, że nie miałaś robionego toxo..pytałaś o to lekarza wcześniej? Bo przecież my pisałyśmy, że nam takie badania zlecaja... Ja bym na Twoim miejscu powtórzyła gdzieś to USG, chyba że byłaś u super specjalisty w tym zakresie, bo nie raz słyszałam historie jak lekarze na kiepskawym sprzęcie nastraszyli kogoś, a juz u takiego specjalisty na super sprzęcie nic się nie potwierdziło. O dziwo u mnie w Krakowie np. w medicover nie robi się usg położniczych (tzn. można zrobić, ale sami lekarze wysyłają prywatnie, bo mówią, że do takich rzeczy żeby robić genetyczne itp. nie mają tu sprzętu). Trzymam kciuki żeby się wyjaśniło.Witam Was dziewczynki . Dobrych wieści nie mam , wczorajsza wizyta mnie zaszokowała .. Dzidzia rozwija się póki co prawidłowo ale mam zwapnione łożysko , mam zrobić badania w kierunku toxo . Nie wiem co mam o tym myśleć . Miesiąc temu wszystko było w porządku a tu taki cios ... lekarz powiedział że może to doprowadzić do zahamowania rozwoju dzidzi ...
Potwierdzone - to dziewczynka . Śliczna jest .
Ja będę miała teraz toxo już trzeci raz robione, bo nie mam przeciwciał..czyli wychodzi, że mnie kierują co 2 miesiące. Sama też jak coś będę się upominać, bo tak jak pisałam, koledze urodziło się dziecko z wrodzoną toxo i to jest makabra... Zazdroszczę Ci przeciwciałMartyska, dobrze będzie! ja tak miałam z bakteriami - po braniu leku jeszcze mi skoczyły do góry (; na pewno się wyjaśni.
ja mam glukozę na czczo + oznaczenie po 1 i po 2 godz., na toxo już pewnie nie będę kierowana, bo miałam do tej pory trzy razy robione badanie i mam przeciwciała. za to dostałam skierowanie na kolejne USG, idę w 30. tygodniu