reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ja się zastanawiam nad tym mini rogalem jeszcze, ale chyba zostawię to sobie na "po porodzie". Jak mi nie będzie wygodnie z tą dużą lub z samą zwykłą poduszką to zakupię, a może obędzie się bez :) wszystko wyjdzie w praktyce :p

Martyska - wydaje mi się, że dobry fachwowiec powinien odzyskać te smsy, podzwoń i popytaj, może coś gdzieś się uda :)

Wczoraj na poprawę humoru sobie i mężowi zafundowałam deserek lodowy - truskawki zrobione na ciepło, zblendowane, podane z lodami algida śmietanka-toffi :p pycha :p a i dziś dorwaliśmy w biedronce te gwiazki milky way stars - pycha :p
O jezu kobieto nie pisz takich rzeczy, bo zaraz zacznę się ślinić :p Uwielbiam lody z takimi owocowymi sosami... mniam mniam..

Co do rogala, to niby tego kojca dużego z motherhood można używać do karmienia - ale jakoś próbowałam się tak pooplatać jak na zdjęciach i mi się to nie za bardzo spodobało... czułam się jak w jakimś kokonie. Chyba kupię taką właśnie mniejszą fasolkę... Ale to już później.

Mam dziś dentystę za 1.5h :( :( Mam nadzieję, że to już ostatni raz w ciąży.

Ostatnia edycja:
Ja miałam kanałówkę w trakcie zajścia w ciąże, a tak do tej pory obyło się bez leczenia, zęby się trzymają kupy :p tylko ostatnio mi puścił klej od szyny, którą miałam na stałe na dolnych zębach od wewnątrz, i odpadła, to byłam u dentysty, żeby mi oszlifował zęby z resztek druta i kleju... i chyba zostanę bez niej, może mi się nie pokrzywią już teraz.....

mnie też czeka to szynowanie, ale to dopiero po urodzeniu małego, bo chcę wcześniej zasięgnąć opinii ortodonty, może da się aparat założy i szynować dopiero po wyprostowaniu zębów.

a dziś zrobiłam po raz pierwszy w życiu żurek, i to na zakwasie, jestem z siebie dumna :D

No lepiej faktycznie sobie to odłóż na po ciąży, bo z relacji męża wiem, że przy aparacie zęby mogą mega boleć, ciężko spać itp., a ty przecież sobie nie zażyjesz żadnego lepszego procha :(

Ja po ciąży mam koronę do zrobienia (złamał mi się ząb po kanałowym, na szczęście od wewnątrz - z zewnątrz nic nie widać).

martyśka a tel na abonament? bo jeśli tak to wydaje mi się że u operatora można było by spróbować to odzyskać tak jak biling połączeń tylko pewnie właściciel tel z dokumentem tożsamości potrzebny .........

ja wózki na razie oglądam tylko na necie a pewnie na żywo jak pomacam i zobaczę to całkiem co innego mi się spodoba i mam zamiar kupić w maju dla mnie te wszystkie przesądy to głupoty ja zawsze swojej mamie mówiłam " nie grzesz przecież jesteś wierząca" bo do tej pory pamiętam jak ksiądz na religii mówił że gusła i przesądy to grzech jakoś ten argument zamykał usta mamie babci itd.......

zapisałam się na wizytę na wtorek 31 marca no i muszę jeszcze w tym tyg zrobić morfo i mocz ......przy okazji może przejdę się po sklepach obejrzeć jakieś sukienki na ślub bo jak nic nie ma ładnego to przez neta trzeba coś zamawiać .....

hej mamuśki, napiszcie w skrócie co tam? wszystkie zdrowe?
zaczynam mieć wyrzuty sumienia bo to juz chyba najwyższy czas na kompletowanie wyprawki ahh

Ja do czerwca chcę mieć wszystko już kupione i potem nie myśleć, tylko prać, prasować, układać, przygotowywać gniazdko i siebie na przyjście nowego członka rodziny :p i mieć spakowaną torbę w razie W :)

reklama
hej mamuśki, napiszcie w skrócie co tam? wszystkie zdrowe?
zaczynam mieć wyrzuty sumienia bo to juz chyba najwyższy czas na kompletowanie wyprawki ahh
Spoko, ja też dopiero się zbieram :)

Kurdę mam jeszcze jednego zęba do zrobienia, a myślałam,że już koniec, no ale nic, trzeba to trzeba... Ostatni dzwonek przed porodem, bo juz takie leżenie na płasko zaczyna być dla mnie nieprzyjemne.

Do góry