reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ewelina też trzymam kciuki!

U mnie weekendy raczej bez męża, bo taką ma pracę, więc dzień jak codzień. Ale bardzo dobry dzień na razie:) Co do porządków to ja nie robię szczególnych przedświątecznych. Co sobotę przychodzi teraz do mnie dziewczyna i tak ogólnie ogarnia. Wnętrza szaf wołają o porządki, ale to jak skończymy remont pokoju to może się nad nimi zlituję:)

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja jestem od piątku w szpitalu... Szyjka się skróciła do 1,7 cm. i mam mieć założony szew. Czekam do poniedziałku na wszystkie decyzje.
Trzymaj się! Dobrze, że jesteś już pod fachową opieką! A z takim szwem to wypuszczają do domu żeby leżeć czy trzeba do końca ciąży być w szpitalu?

Ewelak trzymam kciuki.
Ja jestem u teściowej. Przyjechaliśmy na tydzień. , więc mało się będę odzywać.
Thriade machalam Ci wczoraj z Krakowa. Jesteśmy w Małopolsce tylko bliżej podkarpackiego.
Miłego dnia
Fajnie, my właśnie myślimy gdzie by się wyrwać na jakieś pseudo-wakacje :) Chciałabym jechać nad morze, żeby dla odmiany pooddychać powietrzem, które nie sprawia wrażenia, że można je pogryźć :p Nie wiem niestety czy za kilka tygodni wysiedzę 7-8h w samochodzie, więc myślę, żeby lecieć samolotem do Gdańska - w sumie nie byłam tam nigdy, oprócz przejazdem, i pomyślałam, że moglibyśmy sobie skoczyć tak na 4 dni, pozwiedzać itp.

Ewelina też trzymam kciuki!

U mnie weekendy raczej bez męża, bo taką ma pracę, więc dzień jak codzień. Ale bardzo dobry dzień na razie:) Co do porządków to ja nie robię szczególnych przedświątecznych. Co sobotę przychodzi teraz do mnie dziewczyna i tak ogólnie ogarnia. Wnętrza szaf wołają o porządki, ale to jak skończymy remont pokoju to może się nad nimi zlituję:)
Ja też nie robię takich jakiś szczególnych...Też przychodzi do mnie kobieta raz na tydzień i ogólnie też właśnie ogarnia (bez szaf itp).. Muszę jej zarzucić temat okien w tym tygodniu. Jedyne co, to przed urodzeniem małej mamy cel z mężem przejrzeć wszystkie szafy, szuflady, schowki itp. i powyrzucać starocie i graty. Robimy więc tak, że co weekend opróżniamy jakąś jedną szafkę czy szufladę i sprzątamy i dzięki temu nie jesteśmy tym umordowani, a jakiś progres jest :)

Sprawa jest prosta na pole to chodzą chłopi, a na dwór szlachta, hehehe;)
No plis, szlachta mieszka na dworze, więc wychodzi na pole, każdy to wie :p:p:p :tak::tak:

ewelak dobrze że w porę trafiłaś do szpitala więc teraz już będzie tylko lepiej trzymam &&&&&&&&&&&&&&

dziś pogoda jak z przysłowia w marcu jak w garncu rano śnieg teraz piękne słońce wszystko już stopiło ale zimny wiatr pozostał ............

no i nudna i leniwa niedziela a co tam czasem i polenić się trzeba;-)

Hej dziewczyny ...

Ewelak, współczuję.ważne,że na czas trafiłaś pod fachową opiekę......

Ja od kilku dni jakas zmęczona jestem.dzieci budzą się ok 6:00....ogarniam co nieco i padam.....śpię w ciągu dnia nawet 2h....i pod wieczór jestem wykończona,ale zasnąć nie potrafię.....ciezko mi się oddycha,brzuch od czasu do czasu się stawia i też zauważyłam,że maluch jakiś spokojniejszy jest...

Moja mała skacze po parapetach i okna myje co 2dni,poważnie....
Za to żadnych ubranek nie przegladnelam jeszcze,niczego nie przygotowałam dla maluszka,ale myślę sobie,że mam jeszcze sporo czasu,wiec poczekam na moment,w którym stwierdzenie,że już nigdzie nie chce wychodzić i zajmę się wiciem po raz kolejny gniazda.....

Wiecie co za mną chodzi..... lody z podwójną czekoladą z mc'Donalda......

Moja wczoraj umyła część okien i za tydzień zrobi resztę.

enter - co za zachcianka;) nigdy nie jadłam tych lodów. Mi zaraz mąż przywiezie wietnamską zupę Bun Cha z knajpy w centrum, mniammniam, jedno z moich top10 jedzonek. Mam nadzieję, że kiedyś spróbuję jej w Hanoi;)

U mnie całkiem miła niedziela :)
Rano na sniadanko dostałam od mojego T omleta z nutella truskawkami i kiwi, no normalnie niebo w gębie
Później razem obejrzeliśmy kraine lodu, nawet kilka razy się wzruszyłam :D
A teraz odpoczywamy po obiedzie, w tle shrek leci a ja szukam na allegro jakiegoś ręczniczka dla malutkiej :)

Witam mamusie :)
Jestem tu nowa i nie wiem czy w dobre miejsce zamieazczam swoje pytanie.
Chcialam zapytac czy ktoras z was tez tak miala. Jestem w 25 tc ( Termin na 12 lipca )
Ostatnio zauwazylam u sb wyciek z piersi. A dokladniej tylko z prawej. Na poczatku nie zorientowalam sie o co chodzi i mysle co mi tak zimno i mokro patrze a tu plamka na koszulce. To juz sie powtorzylo 3-4raz od kilku dni. Czy ktoras z was rowniez miala lub ma takie ze tak powiem ,,dolegliwosci,, ? Mnie to troszke zaskoczylo i zszokowalo ze tak wczesnie...

Ewcia,ja tam bardzo rzadko bywam,głównie tylko w podróży i nie wiem co mnie tak wzięlo....hahaha.....

Witaj gandzia...To mleko przeporodowe...

reklama
czesc dziewczyny

Witam mamusie :)
Jestem tu nowa i nie wiem czy w dobre miejsce zamieazczam swoje pytanie.
Chcialam zapytac czy ktoras z was tez tak miala. Jestem w 25 tc ( Termin na 12 lipca )
Ostatnio zauwazylam u sb wyciek z piersi. A dokladniej tylko z prawej. Na poczatku nie zorientowalam sie o co chodzi i mysle co mi tak zimno i mokro patrze a tu plamka na koszulce. To juz sie powtorzylo 3-4raz od kilku dni. Czy ktoras z was rowniez miala lub ma takie ze tak powiem ,,dolegliwosci,, ? Mnie to troszke zaskoczylo i zszokowalo ze tak wczesnie...

Witaj i nie martw sie, to zupełnie normalne. To ze tylko z jednej piersi tez jest normalne. U mnie tak bylo w pierwszej ciąży i po porodzie początkowo wiecej mleka z niej leciało, ale przystawialam dziecko po równo i uregulowało sie po kilku dniach. Tetaz tez juz mi leci, od jakis trzech tygodni.

Nie moge sie wyspac ostatnio, glupoty mi sie śnią...

Do góry