reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzień dobry ja wracam do żywych został mi tylko ten męczący kaszel ale tylko w nocy.
Ja właśnie zaraz wybieram się do fryzjera na farbowanie i obcięcie
Miłego dnia

reklama
u mnie też wiosna (:) na śniadanie jajka i czerwona papryka, do tego kawa zbożowa.
na obiad będzie barszcz ukraiński, a potem wizyta u lekarza :) zobaczę Gumisia chociaż przez chwilę!

btw. mój lekarz nie mierzy i nie waży malucha na każdej wizycie, miałam to tylko dwa razy na tym "dużym" USG robione. nie wiem też jaką dokładnie długość ma moja szyjka, zastanawiam się, czy go dziś nie podpytać. no i z niewiadomego powodu nie chciał mi dać skierowania na badanie witaminy D, powiedział, że "omówimy to na wizycie". a ja już długo ją przyjmuję i nie chcę przedawkować /:

Witam,Ja znowu wstaję przed córką no co za śpioch,wczoraj to juz wg rekord bo ja nie spałam od 4 rano a Ona do 10 tylko sie kreciła....
Oj tez w lesie jestem z wyprawka choć powoli działam i pewnie teraz w kwietniu już zacznę szaleć na razie remont nas pochłania,a wszystkiego na raz nie da sie zrobić.W kazdym razie czuję już że mam coraz mniej czasu.
Olga super ci sie trafiło dzień obsuwy to żadna strata;)
Madziula gratki ślubu !!!!
Martyska ale ci zazdroszczę chęci do bycia super Panią domu;-)Ze mnie to leń w tej kwestii okrutny zwłaszcza w gotowaniu! wczoraj zabrałam córkę na fast food(od święta) taki był leń!! ale ciii....Z cukrzycą nie pomogę nie znam się;-)
Miłego dnia!!

U mnie też piękna pogoda, chyba się z oknami zacznę rozprawiać :p

Martyska, raczej tylko w tym badaniu dobrze się wykryje cukrzycę bo to badanie przyswajania glukozy i jak organizm reaguje. Chociaż jeśli sama glukoza na czczo juz będzie podwyższona to też na coś wskazuje, ale wtedy robi się właśnie dokładniejsze badania :-) czyli sprowadza sie to do tego samego w sumie :) a cukrzyca ciążowa rządzi się swoimi prawami, i niekoniecznie masą ciała, znam przypadki szuplutkich dziewczyn z cukrzycą w ciąży. Narazie się nie martwmy na zapas :)

Ja jeszcze brak pomysłu na obiadek....

Dzień dobry!

Cześć dziewczyny, a powiedzcie mi czy ta cukrzyca wychodzi tylko przy tym okropnym badaniu ? czy przy zwyklym badaniu krwi też by coś wyszlo ?? ciekawe co to wyjdzie, jeju mam nadzieje że nic się mnie nie trzyma - tym bardziej że przeczytałam, że osoby otyłe mają ją częściej ;/

Cukrzyca nie zawsze wychodzi przy zwykłym badaniu krwi, co rano na czczo mierzę ilość cukru - tak jak to robią w "zwykłym" badaniu i cukier zazwyczaj jest dobry. W obciążeniu glukozą wyszła mi niemal dwukrotność górnej granicy - musisz je wykonac.

Aha, w mojej rodzinie przypadku cukrzycy nie było, a ja jestem jedną z najszczuplejszych kobiet w rodzinie - nie ma reguły:no:

Martyska kornelia ma racje. Cukrzyca raczej tylko w tym badaniu. Ja juz jestem po, nie jest tak zle tylko zasłabłam na koniec i na leżąco mi pobierała. Wczoraj byłam na badaniach tarczycowych w szpitalu na karowej i przy okazji weszlam na oddział patologii ciazy zeby skonsultować ten mój wynik z obciążenia glukoza bo jest po prostu za niski. Lekarka kazała mnie wpisać do programu i jutro mam jechać do nich, bedzie pogadanka nt żywienia ciężarnych z cukrzyca (mimo ze ja cukrzycy nie mam) i mam dostać receptę na paski i glukometr za darmo. Jutro dowiem sie czegoś wiecej.

Madziuula gratuluję ślubu :-)

Acha, no ale dopóki jej nie zgłosisz ciąży to w sumie i tak nie ma jak przyjść :) Więc własna inicjatywa wymagana :) Ja w sumie tę moją to chciała głównie podpytać o szpitale, porodówki itp... nie wiem za bardzo o czym jeszcze z nią gadać? :) Jak wygląda taka wizyta?
Thriade jak ja sie zapisałam poprzednim razem do położnej to chodziłam do niej co tydzień już na L4, to badała mi glukozę, ciśnienie, omawiała opieke nad maluchem, techniki oddychania, dostawałam gazety dzieciowe, próbki itp. Bardzo fajna babka :-) Zapoznasz się z nią i nie będziesz odczuwać wstydu po porodzie jak ci będzie "zaglądać między nogi" ;-)
Cześć dziewczyny, a powiedzcie mi czy ta cukrzyca wychodzi tylko przy tym okropnym badaniu ? czy przy zwyklym badaniu krwi też by coś wyszlo ?? ciekawe co to wyjdzie, jeju mam nadzieje że nic się mnie nie trzyma - tym bardziej że przeczytałam, że osoby otyłe mają ją częściej ;/

A co do leukocytow to ja miałam podwyższone do 15-18 i musiałam zrobić posiew. Zrobiłam posiew, wyszedł ten zakichany gronkowiec i teraz walcze z antybiotykiem co by na oddział mnie nie położyli. Ja kończe śniadanko, zaraz się ubieram bo po 8 ma wpaść szwagierka na farbowanko - zrobiłyśmy prostest. Ile razy można wracać od fryzjera będąc nie zadowolonym ? Postanowiłyśmy same się farbowac farbami z sayosa ( ja jestem zadowolona ) - a jaka oszczędność:-)

Jeeezu jaka piękna pogoda, 7rano słonko świeci. Cudownie po prostu :zawstydzona/y:
Jejku i naprawde jestes zadowolona? mi wypadały włosy po sayossie starsznie... teraz przerzuciłam sie na Londę
Dzień dobry ja wracam do żywych został mi tylko ten męczący kaszel ale tylko w nocy.
Ja właśnie zaraz wybieram się do fryzjera na farbowanie i obcięcie
Miłego dnia
oj nas męczy straszny kaszel suchy, tzn. mnie i Mateusza. Zostawiłam go dziś w domu i pijemy syropy z buraka i cebuli - zobaczymy.
Ale piękne słoneczko :-) a mnie gardło do tego boli...

reklama
Hej mamuski nie nadrobie :( codziennie siedze w restauracji, a jak wracam to juz na nic nie mam sily. Rwa kuszlowa mi od kilku dni dokucza, a tak to ok tylko zmeczona I mam dni leeenia.
Madziula gratuluje slubu :*

Do góry