reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Nikita - jak widać każdy organizm reaguje inaczej. Moja znajoma miała cukrzycę i jak przeszła na dietę to musiała jeść częściej i właśnie te 2300 kalorii od II trymestru, bo gdy miała za długie przerwy to jej cukier spadał tak mocno aż mdlała....
W takim razie mam nadzieję, że u Ciebie obędzie się bez insuliny, bo to nic fajnego, mój dziadek musiał kłuć się kilka razy na dobę, siniaki mu się robiły często po kłuciu, a jak śmierdziała ta insulina....
ja w tym tygodniu muszę iść na glukozę, więc się okaże, czy też nie będę miała takiego przypadku....

reklama
Avalka,ja rodzilam i latem i zimą.....latem do szpitala chcieli body z krótkim rękawem,pajaca i czapeczke,zawineli mi syna w cienki rożek....tak na podróż,a w domu to body bez rękawów,body z krótkim,same koszulki,a gdy był upał to w samym pampersie.

Kati,ja wychodziłam w upale,ale i tak takie ubrania chcieli.

Ewczis masakra ile ubrań.....

Kropka,tak cytryną może być.....

Kornelia,ja nie kupuje kurtki,kupiłam sweter ciepły,który wykorzystam i później.

Klaudia, Ola ,nie miałam pojęcia,że położna jeszcze przed porodem powinna się ciężarną zainteresować.
Ja też bylam w ośrodku robić ekg i nikt mi słówkiem nie pisnal o roli położnej.

Madziula,gratuluję!!!!!czeka Was wspaniały dzień....

Nie wiem czy "powinna", w sensie czy ma obowiązek, czy to jest bardziej na zasadzie, że ty masz do tego prawo jeśli chcesz. Obowiązkowe są chyba tylko te wizyty po porodzie.

Acha, no ale dopóki jej nie zgłosisz ciąży to w sumie i tak nie ma jak przyjść :) Więc własna inicjatywa wymagana :) Ja w sumie tę moją to chciała głównie podpytać o szpitale, porodówki itp... nie wiem za bardzo o czym jeszcze z nią gadać? :) Jak wygląda taka wizyta?

Acha, no ale dopóki jej nie zgłosisz ciąży to w sumie i tak nie ma jak przyjść :) Więc własna inicjatywa wymagana :) Ja w sumie tę moją to chciała głównie podpytać o szpitale, porodówki itp... nie wiem za bardzo o czym jeszcze z nią gadać? :) Jak wygląda taka wizyta?

W sumie tak :) po pierwsze to bada aparatem tętno płodu. Mi dała tez taki pakiet z probkami kosmetykow, pieluszek itp., kalendarzem na pierwszy rok maluszka, pare ksiązeczek, dwie płyty dvd o opiece nad maluszkiem i takie tam :) i na koniec podpisalam formularz ze zapoznala mnie z informacjami na temat ciazy, prododu i karmienia piersia :) w sumie warto było :)

Nikita - jak widać każdy organizm reaguje inaczej. Moja znajoma miała cukrzycę i jak przeszła na dietę to musiała jeść częściej i właśnie te 2300 kalorii od II trymestru, bo gdy miała za długie przerwy to jej cukier spadał tak mocno aż mdlała....
W takim razie mam nadzieję, że u Ciebie obędzie się bez insuliny, bo to nic fajnego, mój dziadek musiał kłuć się kilka razy na dobę, siniaki mu się robiły często po kłuciu, a jak śmierdziała ta insulina....
ja w tym tygodniu muszę iść na glukozę, więc się okaże, czy też nie będę miała takiego przypadku....

czyli Twoja znajoma miala chyba inny rodzaj cukrzycy, bo ja mam cukry wysokie, a dieta wyglada tak ze mam jesc duzo malych posilkow, co 2 - 2,5 godz. Nie chcialabym Cie straszyc, ale skoro wystapila cukrzyca w rodzinie to jestes nią zagrozona, starannie przypilnuj diety dzien wczesniej żeby Ci dobrze wyszedł wynik

reklama
Cześć dziewczyny, a powiedzcie mi czy ta cukrzyca wychodzi tylko przy tym okropnym badaniu ? czy przy zwyklym badaniu krwi też by coś wyszlo ?? ciekawe co to wyjdzie, jeju mam nadzieje że nic się mnie nie trzyma - tym bardziej że przeczytałam, że osoby otyłe mają ją częściej ;/

A co do leukocytow to ja miałam podwyższone do 15-18 i musiałam zrobić posiew. Zrobiłam posiew, wyszedł ten zakichany gronkowiec i teraz walcze z antybiotykiem co by na oddział mnie nie położyli. Ja kończe śniadanko, zaraz się ubieram bo po 8 ma wpaść szwagierka na farbowanko - zrobiłyśmy prostest. Ile razy można wracać od fryzjera będąc nie zadowolonym ? Postanowiłyśmy same się farbowac farbami z sayosa ( ja jestem zadowolona ) - a jaka oszczędność:-)

Jeeezu jaka piękna pogoda, 7rano słonko świeci. Cudownie po prostu :zawstydzona/y:

Do góry