reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

w Medicoverze wyniki są dopiero o 20, zrobiłam dziś krew i mocz. no i w rezultacie odwołałam dzisiejszą wizytę u gina i idę w środę za tydzień dopiero, ale będę polowała na jakąś wizytę w tym tygodniu, czasem coś się zwalnia na bieżąco, więc jest szansa :)

a co do posiewu moczu (bo któraś wspominała o leukocytach, a posiew był prawidłowy) - o ile dobrze doczytałam, to w posiewie się hoduje bakterie, więc leukocyty nie mają w tym wypadku nic do rzeczy niestety.

reklama
A jeszcze mam na balkonie dwa sznury ograodniczek i spodenek...ale to jutro juz.. Bo teraz nakladam se obiadek ... Kasze jaglana pieczarki cebulka i sos grzybowy i miesko obtaczane i podsmarzone w gyrosie

A ja wlasnie od rana prasuje i ukladam grupuje i konca nie widac w ciuszkach tone ... ...

Miałaś się oszczędzać, kładź mi się natychmiast! <grozi palcem>

Po Waszych odpowiedziach widzę, że niektóre z Was robiły już to badanie z glukozą, więc mam pytanie: wiadomo, że trzeba być na czczo, ale ile godzin od ostatniego posiłku i czy poprzedniego dnia są jakieś restrykcje co do diety? I jeszcze jedno: słyszałam, że można sobie do tego roztworu glukozy dodać trochę np. soku z cytryny, żeby miał znośniejszy smak- czy Któraś z Was to próbowała? :-)

Kurczę, widzę, że wiele z Was ma już wyprawki, ja jestem w zupełnym lesie. Dopiero organizuję używane ciuszki od koleżanek, pewnie w kwietniu to od nich zabiorę, no i w Święta pewnie przywieziemy łóżeczko od Teściów, w którym jeszcze szanowny małżonek się wylegiwał za młodu, trzeba będzie pewnie odświeżyć i pomalować..

Przed badaniem obciążenia glukozą trzeba być 12 godzin na czczo - poprzedniego dnia nie jeść słodyczy i kolacja ma być lekka. Moja koleżanka zjadła na kolację kilka jabłek i cukier wyszedł zawyżony, niepotrzebnie przeszła na dietę cukrzycowa, cukry cały czas ma idealne. Ja mam cukrzycę, zrobiłam to badanie wczesniej i całe szczęście - jestem na diecie od ponad miesiąca a cukry ledwo na granicy normy, tak że z tym nie ma żartów:no: Niektórzy pozwalają pić wodą w trakcie czekania na kolejne pobranie krwi - ja stanowczo odradzam, bo własnie woda najbardziej obniża cukier i może dać wynik fałszywie ujemny. Wierzcie mi że wiem co mowię:-( Nikomu nie życze cukrzycy, ta dieta jest okropna, bez przerwy chodze głodna:no:

Ja musze się pochwalić. Dzisiaj czuje się jak perfekcyjna pani domu :D pierogi nalepione, w domu czysciutko i jeszcze ciasto z jabłkami i budyniem się piecze :) teraz tylko czekam aż T wróci z pracy żeby razem z nim zjeść obiad.
Ja tez musze zrobić to badanie glukozy, bardzo lubię słodkości ciekawe jak mój organizm zareaguje na to cudo :o jutro chyba wstawię listę rzeczy które chciałabym kupić ( butelki, wkładki i inne cuda ) i powiecie mi czy wszystko aby na pewno jest potrzebne. Ale to już jutro bo dzisiaj to już tylko lenistwo :)

Nikita, może po prostu za mało zjadasz na tej diecie cukrzycowej? Bo kobieta ciężarna powinna spożywać ok 2300kcal dziennie, tylko bez produktów zawierających cukry proste :) więc możesz np w obiadku zmieścić 2 obfite dania a to wszystko może mieć małą kaloryczność :) kasze, pełnoziarniste pieczywo, makarony, chudy nabiał można jeść praktycznie "bez umiaru" :)

reklama
Cześć dziewczyny,
Odnośnie tych wizyt położnej to zgłaszałyście w ośrodku zdrowia, że jesteście w ciąży? stąd te wizyty?. Ja do ginekologa chodzę prywatnie tu na miejscu nikt nie wie o mojej ciąży- tak się teraz zastanawiam czy to gdzieś musze zgłosić.

Ja niestety dziś cierpię.. od godziny 9 taka mnie migrena złapała że ledwo siedzę w pracy a gdzie tam godzina 17:no:
Powinnaś mieć wybraną swoją położną z NFZ. Niekoniecznie to musi być w tej samej przychodni co lekarz POZ. Ja do mojej dostałam nr komórki i jak mam ochotę to mogę się z nią umówić. Planuje to zrobic, ale chyba jak już będę na zwolnieniu, bo teraz to nie mam za bardzo kiedy się z nią spotkać w ciągu dnia.

Do góry