reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

A ja mam + 5,0-5,5 kg (w połowie ciąży). Jakoś też się tym nie przejmuję :) Jakbym mniej przybierała, to bym się bała czy wszystko w porządku z dzieckiem. Chociaż wiem, ze waga to nie jest żaden wyznacznik.

A depresyjna też jestem ostatnio... może teraz się poprawi, bo taka piękna pogoda :-)

reklama
uff nadrobiłam na szczęście:-p dużo nie pisałyście!!
Michalina fajnie że jesteś.Zdrówka dla was,trzy tygodnie w szpitalu z małym dzieckiem i w ciąży ...łatwo nie było dobrze że to już za wami:tak:
Też pojawiła się u mnie siara,czasem pocieknie po nocy jak pierś przygniotę:sorry:Ja nie dopuszczam innej możliwości jak karmienie piersią(ekonomia i bliskość mega) tęsknie fest za tym i żałowałam że przestałam karmić Zośkę po 8 miesiącach.Teraz mam zamiar najmniej rok,zobaczymy.
Właśnie mnie dziwi że mam tylko?! 3,5 kg na plusie.Choć do najszczuplejszych nie należałam przed zajściem w ciążę(to bmi idealne),z córką przybierałam szybciej a byłam szczuplejsza(dużo) i brzuch mniejszy.Teraz mam więcej, brzuch wielki a przybieram mniej nie ma reguły ważne że Michaś zdrowy:-)

Słoneczko wróciło na podkarpacie i ma zostać cały tydzień to naładuję akumulatory yeah:-D

Witam i dołączam się do grona marudzącego i cierpiącego na Nie-Chce-Mi-Si-zm :-D
Ja już co prawda po śniadaniu, kawce i wizycie u rodziców i małym sprzątaniu u nich, bo też teraz mnie syf okrutnie drażni :p właśnie dopijak kawkę z mlekiem, bo ciśnienie mam tak niskie, że rano się dobudzić nie mogłam, a teraz ciągle czuję jakbym miała z 50kg czapkę na głowie :p słońce nieśmiało się przebija, może w końcu wygra z chmurkami i wyjdę sobie na dłuższy spacer niż od domu do sklepu i spowrotem :p

Kiedyś wspominałam o mojej zdobyczy naklejkowej z Biedronki, dziś zrobiłam fotkę ( z porównaniem do mojej stopy :laugh2:):
20150301_082041.jpg

Załączniki

• 20150301_082041.jpg
    20150301_082041.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 45
Ewczis używam do prania białego jelenia,płynu nie. Na samym początku pralam w płatkach mydlanych z dzidziusia lub białego jelenia.

Kati, zero pomysłu na obiad.

Kochane w jakim proszku bedziecie prac ciuszki dla malenstw ...bo ja mam mega duzo i wlasnie nie wiem w jakim proszku i plynie ...

Ja mam zamiar prać w Białym Jeleniu a płukać chyba w Silanie białym.

Dzisiejsza noc to była masakra, poszłam spać o północy o 2 wstałam do toalety potem o 4.30 i już po spaniu, chyba po południu nie obejdzie się bez drzemki.

A na obiad dzisiaj pomidorowa z wczorajszego rosołku i w końcu może zrobię placki ziemniaczane o których ciągle piszecie, ale do tarcia ziemniaków zagonię męża:-)

Do prania mam jedną lovelę - płyn, ale jeszcze zainwestuje w dzidziusia, dużo osób polecało :) i chyba też jakiś płyn lub balsam, a płukać raczej nie będę w płynach :)

A na obiad wczorajsze roladki kurczakowe z serkiem i brokułem, bo zostało sporo :) tylko jakieś ziemniaki lub ryż się ugotuje i gotowe :)

u nas dziś na obiad klasyka domowa - kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami (;
a do tego znowu robię barszcz ukraiński.

reklama
A ja mieszam dni i zamiast niedzielnego rosołku robie poniedziałkowy rosołek. Wczoraj za mało czasu było :p
A na jutro przewiduje pierogi ruskie ale zobaczymy jak mi to wyjdzie hmm..

Zaraz musze ruszyć w kolejne tourne po aptekach w poszukiwaniu tabletek z recepty. Ehh

Do góry