reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja to w maju to bede sie toczyc nie spacerowac :/

A tam abym się do toczyła na jakąś ławeczkę ;) o albo na grila :D

Hej
Jakoś ostatnio weny nie mam na bb...
tak mnie ostatnio bolała głowa i kręgosłup, ze prawie zęby zagryzałam i dziwie sie, że je jeszcze mam... :-(
w sobotę w desperacji pojechaliśmy na basen, wiem, ze mam niepolecany ale trudno zaryzykowałam. I o niebo lepiej mięśnie przy ramionach puściły, tylko ból zatok został.
Dziś chillout-owy dzień i u nas było piękne słońce pół dnia ale zawsze cos :-)
posegregowałam ciuszki po Matim i mam ich sporo, także dokupię kilka sztuk i higieniczne rzeczy.

Mam pytanko czy macie jakis nalot na brodawkach cos typu pierwsze mleko? bo ja cos takiego zauważyłam :szok:

Michalina zdrówka moc dla córci oby juz zdrówko dopisywało.

Ja miałam ok tydzień jakies 2 tyg temu teraz spokój :)

Jutro młoda do przedszkola a ja do sis segregację zrobić :D

reklama
A mi nic nie pojawia się na brodawkach i boję się że znowu nie będę miała pokarmu jak przy Kacprze, i wydawać by się mogło że mam takie warunki bo biust duży nawet bardzo, ale to jednak nie ma znaczenia. Mam nadzieję że tym razem będę karmić piersią i tego się trzymam. Dobrej nocki mamuski.

ale jestem zła na siebie! odkładałam badanie krwi i moczu, bo miałam inne sprawy na głowie i stwierdziłam, że pójdę dzień przez wizytą, to akurat wyniki będą na następny dzień. no i oczywiście dziś jak głupia zjadłam śniadanie... i dopiero mnie olśniło, że powinnam być na czczo /: mogę iść jutro rano, ale wyniki nie będą gotowe na wizytę /: czeka mnie pogadanka od ginekologa q; może uda się przełożyć wizytę na środę albo czwartek, ale wątpię, bo u niego na miesiąc wcześniej się wizyty rezerwuje...

Cześć Dziewczyny!!!

Mi nic nie leci z piersi jeszcze- w pierwszej ciąży w jakimś 35 tygodniu zaczęła się pojawiać siara, ale nie leciała jakoś bardzo. Pokarm miałam od razu- karmiłam Zosię 8 miesięcy.

Zośka ma chyba jakiś budzić zainstalowany- codziennie mam pobudkę 6.10 ;-) Posiedzimy do 10 w domku i pojedziemy na salę zabaw, bo już tak dawno nie byłyśmy. Zostawiam ją jeszcze na ten tydzień w domu po chorobie, żeby znowu w przedszkolu za szybko czegoś nie załapała.

Przejrzałam rzeczy dla Hani iiii... Mam wszystkie bodziaki i koszulki z długim rękawem :szok: Nic krótkiego:-D Jutro idę z teściową na zakupy- wybrałam tesco, bo bardzo lubię tamte ubrania. Nie ma tam co prawda jeszcze letniej kolekcji, ale może kupimy coś na chłodniejsze dni( jakąś kurteczkę, bluzę czy sweterek) bo duże przeceny są.

Hej,dziewczyny taki depresyjny stan chyba wszechobecny.....Ja też źle się czuje,pod łopatka mnie boli gdy za długo siedzę,stopy mnie bolą i waga dobija.

Michalina,wiele zdrowia!!!!!

Kati,zazdroszczę,że posegregowalas ubranka,mnie się nie chce....
A jeżeli chodzi o nalot na skutkach....na jednym zauważyłam takie "zaschniete białe coś",ale jako tako siara nie leci,w poprzednich ciazach dopiero po porodzie sie pojawiła.

Mam wrażenie,że ciągle mam syf w domu,którego ogarnac nie potrafię....ledwie umyje okna w pokoju dzieci,a do 5min są brudne...... mąż tez mnie drażni,bo wszystko zostawia na ostatni moment i o nic doprosic się nie mogę....

U mnie cisza, nic nie widać na piersiach. A ogladąm, zaglądam naciskam i nic :p
U mnie też nastawienie średnie, musze zawieść L4 do pracy i oczywiście co ? NIECHCE MI SIĘ !
Waga rośnie, ja podjadam ehh sama sobie robie krzywde, No ale nie ma co, zaraz się ubiore w dres, posprzątam w salonie i spróbuje wykonać : https://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM&list=PLA51FADF35A091438
Zawsze to chociaż troche ruchu w ciągu dnia a nie tylko kanapa czy ruszenie się podczas odkurzania ;/

Witam,u nas też depresyjnie i przygnebiająco, a ponoc już miało być dziś wiosennie za oknem. ten brak słońca kiepsko działa.
Musze zrobić też porządki w szafie córek :) starszej wyrzucic (schować) co za małe, a młodszej policzyć czego ile mam by wiedzieć co jeszcze kupić. Tak jak i Wam-nie chce mi sie !
Siary nie mam, za to od początku ciąży mam tak wrazliwe piersi że każdy najmniejszy dotyk bardzo mnie boli (myślałam że to minie gdzieś koło końca 1 trymestru) . a stanik 70e musze kupić.... bo ten już przymały

reklama
dziewczyny, przecież to normalne, że się tyje, to nie jest powód do dołowania się!
u mnie bodajże +7, ale nie stresuje mnie to, mimo że i tak przed ciążą byłam okrąglejsza (;

znalazłam coś takiego:

Przykładowo, gdy twój BMI wynosił mniej niż 19, spokojnie możesz przybrać w ciąży nawet 16 kg. Przy BMI w zakresie 26-29, czyli nadwadze, optymalna liczba dodatkowych, ciążowych kilogramów wynosi nie więcej niż 10-11. Waga mamy, której BMI przed ciążą przekraczał 29, nie powinna wskazywać przed porodem więcej niż 10 dodatkowych kilogramów. Natomiast kobieta, której waga przed ciążą była przeciętna, czyli BMI wahało się między 19 a 26, powinna przytyć w ciąży 11-13 kg, czyli ok. 20 procent. Każda ciężarna, bez względu na sylwetkę przed ciążą, powinna przytyć przynajmniej osiem kilogramów.

Prawidłowa waga w ciąży, czyli ile może przytyć przyszła mama

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry