reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
ale jestem zła na siebie! odkładałam badanie krwi i moczu, bo miałam inne sprawy na głowie i stwierdziłam, że pójdę dzień przez wizytą, to akurat wyniki będą na następny dzień. no i oczywiście dziś jak głupia zjadłam śniadanie... i dopiero mnie olśniło, że powinnam być na czczo /: mogę iść jutro rano, ale wyniki nie będą gotowe na wizytę /: czeka mnie pogadanka od ginekologa q; może uda się przełożyć wizytę na środę albo czwartek, ale wątpię, bo u niego na miesiąc wcześniej się wizyty rezerwuje...
No to trochę lipa.. A nie zwalniają się terminy jakoś dzień przed, czy w dzień wizyty? Ja jak patrzę w system medicover, to praktycznie do każdego lekarza takiego "popularnego" terminy oczekiwania są miesieczne, ale w dzień wizyt zawsze coś się zwalnia. Albo zagadaj, że może z wynikami tylko na szybką konsultację podlecisz w nastepnym tygodniu na koniec jego dnia pracy?

dziewczyny, przecież to normalne, że się tyje, to nie jest powód do dołowania się!
u mnie bodajże +7, ale nie stresuje mnie to, mimo że i tak przed ciążą byłam okrąglejsza (;

znalazłam coś takiego:
Ja dalej tylko +2, a brzuch mi wywaliło już. No ale postanowiłam się tym nie przejmować. Każdy przybiera we własnym tempie.

Wstyd się przyznać, ale placki ziemniaczane robiłam dzisiaj po raz pierwszy w życiu, muszę przyznać że wyszły smaczniutkie:-)
Wstyd? No proszę Cię, ja w życiu nie ugotowałam obiadu składającego się z czegoś innego niż ryż czy makaron. A i to zdarzyło się może z 10 razy w życiu :p Ziemniaka moja kuchnia jeszcze nie widziała :D:D

Ja kurde się podłamałam, bo smaruję się różnymi balsami i faktycznie na biuście czy na brzuszku nie mam rozstępów, ale wczoraj zauważyłam je po obu stronach na biodrach :( Tam jakoś dokładnie się nie smarowałam, tak trochę maźnęłam to tu to tam :( Na razie są takie białe, świeże, więc mam nadzieję, że jakoś się ich pozbędę.. ehhh

ale jestem zła na siebie! odkładałam badanie krwi i moczu, bo miałam inne sprawy na głowie i stwierdziłam, że pójdę dzień przez wizytą, to akurat wyniki będą na następny dzień. no i oczywiście dziś jak głupia zjadłam śniadanie... i dopiero mnie olśniło, że powinnam być na czczo /: mogę iść jutro rano, ale wyniki nie będą gotowe na wizytę /: czeka mnie pogadanka od ginekologa q; może uda się przełożyć wizytę na środę albo czwartek, ale wątpię, bo u niego na miesiąc wcześniej się wizyty rezerwuje...

A na ktora masz wizyte? Bo u nas w Luxmedzie wyniki sa tego samego dnia po poludniu

Thriade, moje rozstepy ciążowe jak sie pojawiły były ciemne, czerwono-fioletowe. Białe zrobily sie dopiero po długim czasie, to te Twoje może jeszcze zbledną.

Nasze brzuszki zadowolone bo do rosołku zrobiłam jeszcze ziemniaki faszerowane zapiekne w piekarniku ;))
Wszystko zjedzone, teraz odpoczywamy.. ja jeszcze musze skoczyć do pracy zawieść l4 i do sklepu po produkty na jutrzejsze pierogi..

ja też wyniki w luxmedzie odbieram już po 15 tego samego dnia a może udasz roztrzepaną przed ginem że zapomniałaś wziąć tych wyników i wpadniesz w tygodniu na minutę tylko pokazać albo telefonicznie przekażesz.............

u nas dziś cały dzień świeciło słoneczko wybraliśmy się na spacer przed zachodem słońca jak już tak nie wiało jak w dzień i aż mnie tyłek i uda bolą normalnie kondycja u mnie leży :szok:

a na plusie mam 5,5 kg dziś na wadze 64,4 według kalkulatora z aplikacji moja ciąża.pl mam lekką niedowagę haha koń by się uśmiał :-D

ja też wyniki w luxmedzie odbieram już po 15 tego samego dnia a może udasz roztrzepaną przed ginem że zapomniałaś wziąć tych wyników i wpadniesz w tygodniu na minutę tylko pokazać albo telefonicznie przekażesz.............

u nas dziś cały dzień świeciło słoneczko wybraliśmy się na spacer przed zachodem słońca jak już tak nie wiało jak w dzień i aż mnie tyłek i uda bolą normalnie kondycja u mnie leży :szok:

a na plusie mam 5,5 kg dziś na wadze 64,4 według kalkulatora z aplikacji moja ciąża.pl mam lekką niedowagę haha koń by się uśmiał :-D

Haha mam ta sama aplikacje i wiecznie mam lekka niedowage a juz + 6 :)

reklama
Do góry