reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

jeśli lekarz byłby z tym ok i przewoźnik tez to bym poleciała. Rozważ jednak zakup jakiegoś dobrego ubezpieczenia bo chyba ewentualna wizyta u lekarza czy w szpitalu w Oslo może Cię uderzyć po kieszeni.

rayanair pozwala do 36 tygodnia, ale po 28 trzeba mieć zaświadczenie od lekarza. a ubezpieczenie podróżne mam z medicoveru, razem z pakietem służbowym.

a ja dziś upiekłam sernik z jeżynami i bezą na wierzchu (:) studzi się właśnie. wczoraj za to kapuśniak i zapiekankę makaronową z kurczakiem, kukurydzą i serem przygotowałam. teraz A. jest u brata na meczu, a my z kotem i Gumisiem oglądamy seriale (;

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ewelak te Hanie to juz tak maja z tym wyginaniem sie, mojej to do dziś zostało a skończyła 10m-cy ;)
Hmm Kornelia placki ziemniaczane :) tez za mną dziś chodziły, ale mi sie zrobić nie chciało :( sama dziś z młoda byłam i nie wiem czy by mi sie fizycznie udało to zrobić.
Olga Ty to masz fantazje do tych ciast, taki serniczek to bym zjadla :)

Olga Ty to masz fantazje do tych ciast, taki serniczek to bym zjadla :)

uwielbiam piec (:) zapraszam do siebie na kawałek, skoro też jesteś z Warszawy :)

w ogóle szukałam dziś ubranek niemowlęcych w necie i natrafiłam na taki t-shirt... za 189 zł O_O kogoś chyba pogięło...

pol_pm_T-shirt-niemowlecy-149_1.jpg
T-shirt niemowlęcy | ODZIEŻ \ NIEMOWLĘTA (0-24 m-ce) | Tytuł sklepu zmienisz w dziale MODERACJA \ SEO

Załączniki

• pol_pm_T-shirt-niemowlecy-149_1.jpg
    pol_pm_T-shirt-niemowlecy-149_1.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 76
Ja po marketach nie chodzę, ani przed ciążą ani teraz nie mam na to ani czasu, ani siły ani ochoty - zamawiam zakupy z Tesco czy Almy online. Z kas pierwszeństwa nie miałam jeszcze okazji korzystać, ale pewnie bym skorzystała jakby była duża kolejka. Komunikacją miejską też nie jeżdżę za często, ale tutaj bez obciachu bym poprosiła o ustąpienie miejsca jeśli ktoś by siedział na miejscu dla matek bez dziecka czy brzuszka.

No i jak z jakością przywożonych produktów, w sensie czy jak jakies warzywa, owoce to takie ładne czy byle jakie? Za dowóz coś sobie liczą? I czy na godziny to robią :)?

Kobiety sluchajcie chyva bede zmieniac lekarza z prywatnego na normalnego ...bo jak dzonilam do swojej doktor i chcialam sie umowic na wizyte kontrolna ona czasu nie ma w poniedzialek jak co to 30 nawet mnie nic nie zapytala ...Doktor na odziale ze szpitala zqwsse sie interesowal i nie wiem co mam robic ....a na wizyte ide i tak do doktora do szpitala bo wyjscia nie mam

Jasne że tak niech się turla, jeszcze bym na Twoim miejscu napisała jej opinie na znanylekarz.pl To ona powiedziała Ci w grudniu że nie ma nadżerki?

A powiedzcie mi czy jak ide na IP to czy musze miec karte ciazy ze soba? Do szpitala mam blisko od labolatorium to bym sie przeszla dla swietego spokoju

Tak było by najlepiej, nawet zaleca się zabieranie karty ciąży w dalsze podróże.

Witam się z Wami w ten ponury dzień... masakra jak mnie łeb boli!!!
kawa nie pomogła aż musiałam wziąć apap... ciśnienie rano 90/50

Moja mama dziś to samo przechodziła :( współczuje

Hej,Aneczka gratuluję córeczki;)czyli jestem jedną(jak nie ostatnią) z ostatnich co nie znają płci...ale to mam nadzieję tylko do jutra do 16:cool2:Takich pięknych rzeczy się naoglądałam,oczywiście dla dziewczynek:zawstydzona/y: że już muszę wiedzieć bo dość mam kupowania tych "bezbarwnych" rzeczy:-D
erzebeth idz dla świętego spokoju,zawsze z kartą i grupą krwi jak dziewczyny napisały.
Wody kurka nie mam dziś do 14 ech przynajmniej byłam przygotowna choć i tak mnie to wkurza jak wszystko ostatnio nawet sąsiad pukający o 8 rano żeby mnie poinformować o tym że tej wody nie będzie dobrze że mi dziecka nie obudził bo bym dopiero pianę toczyła po jakiś czterech godzinach snu...też macie taki problem ze spaniem?? aż się martwię co będzie sie dziać pod koniec ciąży.
U mnie pogoda jeszcze fajna ale od jutra zmiana i dobrze bo nie będę czuła takiego musu na wyjście;P a u nas dalej remontowo..i końca nie widać,jeszcze.....ach lecę coś ogarniać bo mnie bałagan też wkurza....... hahahah;*

Trzymam kciuki za jutro ;) No jeszcze pare sztuk się znajdzie ;)

czy któraś z was latała w ciąży samolotem? my planujemy weekend w Oslo (będę w 30. tygodniu), lot trwa tylko 1 godz., ale moja mama mnie nastraszyła i zaczęłam się trochę niepokoić /:

Tak jak dziewczyny pisały, wizyta u lekarza, zaświadczenie i może też kartę ze sobą weś chociażby ze względu na grupę krwi.

Kolezanka jest teraz w 8 mcu ciazy i leciala do Szkocji samolotem.

Już wiadomo ze bedziemy mieć córeczkę, mała waży juz poł kg, ja przytylam poki co dopiero 3. I mam cholestaze juz od 14 tygodnia ciazy

Szczęściara umknęło mi coś chyba albo bardzo dawno się nie odzywałaś do nas. Witaj ponownie.

dzień dobry :)

angi,to Ty też liczyłaś na drugą babeczkę???powiem wam tak szczerze, że ja nadal gdzieś z tyłu głowy mam taką maleńką nadzieję, że może jeszcze okaże się,że dziewczę siedzi w brzuchu mym ;P.choć po tylu usg, w tym dwóch 4d, marneee szanseee na taką zmianę :).nawet wczoraj na wizycie mój gin poszturchał mnie sonda od usg i dzidź pokazał coś co ewentualnie za pisora może być wzięte.

tak ogólnie na wizycie oki :). ktoś rośnie i ma się dobrze, ze mną też nie jest najgorzej - wyniki dobre, waga na szczęście zwolniła, bo przez ostatnie 4 tyg doszedł 1 kg. łacznie mam 6 kg na plus - będzie dobrze :).

O tak :) Moje marzenie, dwie siostry z super kontaktem, dwie przyjaciółki :))) wspólne imprezy, zainteresowania.. ahh... no ale cóż parka też super ;)

Ja tez juz po wizycie. Dziecko zdrowe tylko zacisnelo nogi i nie chciało pokazać co tam ma :( :( :( lekarz mówił ze może dziewczynka bo nic innego nie wystaje ale nie jest pewny
Trochę jestem zawiedziona z ta wizyta. Chyba za tydzień gdzie indziej pojade.
Gurek możesz mi jeszcze raz podać ta stronkę gdzie ty idziesz na polowkowe? Jak długo czekałas na wizytę i jaki koszt?

Gratuluje połówkowo dopisze dziewczynkę z "?" ;) Też bym chyba nie wytrzymała i poszła na USG do kogoś innego :/

Gratuluję udanych i tych mniej udanym wizyt- patka odnośnie Ciebie ;-)

A ja się wkurzyłam na pogodę i pojechałyśmy z Zosią do kina :-) Co prawda bajka była nudna i beznadziejna, ale przynajmniej nie siedziałyśmy w domu. Później herbatka u teściów i tak dzień zleciał. Zo pałaszuje kolację i idziemy się kąpać, bo już jest tak zmęczona, że zaraz padnie. Hania za to wygina się na prawo i lewo jak tylko usiądę :-D

Ewelina od kiedy zaczęłaś chodzić do Kina z Zosią? Zastanawiałam się ostatnio nad Oliwią ale chyba jeszcze za mała :(

Oliwia robi fochy na rodzeństwo... więc postanowiłam spróbować inaczej. Zaproponowałam zakupy dla brata pierw było "nie" obiecałam że jej też coś kupie to oczywiście na tak. Poszłyśmy razem i normalnie szał "O to będzie dobre, małe dla dzidziusia" no ubaw po pachy :D narazie jest lepiej niz było z 2 dni temu ;)

Czy dziewczyny które mają minusową krew sprawdzały jaką grupę krwi mają mężowie? Pytam odnosnie tych konfliktów z krowią jak matka ma minus ojciec plus trzeba podwać chyba jakiś zastrzyk po porodzie.

Nie mam jeszcze info odnośnie dzidziusiów pod serduszkiem od następujących dziewczyn

woka
Ninex - wiem wiem jutro może się to zmieni ;)
enter
watervirgo

Czy w ogóle pozostałe dziewczyny z nami jeszcze są?
Czy ktoś rozmawiał z Moniką?

Ha ha no nie zgadniecie ale jest na tą chwilę remis ;) 21:21 chłopcy kontra dziewczynki :D

Lista lipiec.jpg

Załączniki

• Lista lipiec.jpg
    Lista lipiec.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 46
Olga dziex za zaproszenie, ale
My teraz obie z młoda chore i mozemy pratkowac hehe wiec ciężarnych nie odwiedzamy ;) ale dzieki za zaproszenie :)

Ostatnia edycja:
No i jak z jakością przywożonych produktów, w sensie czy jak jakies warzywa, owoce to takie ładne czy byle jakie? Za dowóz coś sobie liczą? I czy na godziny to robią :)?
Generalnie jestem zadowolona i to paradoksalnie bardziej z Tesco niż z Almy. W Almie na początku było super, ale potem poszli w ilość i zdarzyło mi się reklamować rzeczy np. serek z krótką datą ważności, roztopione lody (nie spakowali ich z rzeczami do chłodziarki tylko wrzucili z resztą rzeczy!!) czy brzydką rukolę (jakaś obleśna w tej doniczce była). Przestałam więc od nich zamawiać jak weszło Tesco i jestem zadowolona. Owoce są naprawdę ok, daty ważności jogurtów itp. długie, nie mam się naprawdę o co przyczepić. Raz reklamowałam dezodorant z pękniętą nakrętką (na kilkadziesiąt zamówień). I w jednym i drugim dowóz zamawia się w slotach dwugodzinnych np. między 9-11, 18-20, 19-21 itp. W Almie jest system, że za dowóz od jakiejś tam kwoty zakupów się nie płaci - w mniej atrakcyjnych godzinach (np. w ciągu dnia) to nawet 50zł wystarczy. W Tesco się płaci zawsze, od chyba 4 zł do 10 zł w zależności od pory. Jest to dla mnie i tak śmieszny koszt patrząc ile kosztuje paliwo, czy bilet autobusowy, a panowie wnoszą zakupy pod same drzwi (świetna sprawa np. jak zamawiam po 3 zgrzewki wody, kilogramy owoców na sok itp). W obu płaci się kartą u dostawcy, ew. jest też płatność online (nie używam). A zaoszczędzonego czasu na jechanie, łażenie po sklepie i stanie do kasy nie da się wycenić :) Teraz jak będę na L4 już czy na macierzyńskim to na pewno zacznę chodzić na drobne, lekkie zakupy "osiedlowe", bo wiadomo, części rzeczy się nie kupi na zapas, albo człowiek czegoś nie przewidzi - ale będę mieć na to czas i będzie to element ruszenia tyłka z domu na spacer :)

reklama
Thriade no rzeczywiście bardzo fajnie to rozkminili :) dziś mi się już nie chce ale muszę wejść i się w to zagłębić, zwłaszcza że mieszkam na 3 piętrze bez windy :D

Do góry