reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

To tak jak ja. Plus najpierw od płci będzie zależeć urządzenie pokoju, a potrzebuję jakiejś szafy, żeby trzymać rzeczy dla dziecia :p

O dokładnie to samo, dzieciaki na razie będą miały wspólny pokój, który przez tornado Oliwi wygląda okropnie więc jak będę go odmalowywać też muszę wiedzieć jak ;)

Witam ja jakos spac nie moge , bo boli mi biodro i wczoraj ryczalam to nie byl placz jeszcze tak popalic nie dostalam z tym bolem . Moj M sie naczytal ze najlepsze w ciazy jest aqua aerobic wiec Kazal mi jezdzic na zajecia do drugiegiego miasta oddalonego o 30 km ..powiedzial ze to napewno pomoze mi bo nie moze patrzec jak placze z bolu ....

O ja współczuje bólu, mam nadzieję ze aqua aerobik jednak pomoże trzymam kciuki && Daj znać jak wrażenia :) może ja przemyślę jeszcze raz sprawę z basenem ;)

Melduje się po wczorajszej wizycie. Dzidzia rosnie ładnie wszystkie pomiary polowkowe w nomie. Waży juz 360g :)

Super że wszystko w porządku. I jak zostaje girl? :)

Hej dziewczyny. Byłam we wtorek u lekarza, wszystko ok dzidzia ma ok.20cm:szok:, jakaś taka duża i po raz trzeci i już nieodwołalnie potwierdzono chłopca. Szczegóły i zdjęcie wstawię na odpowiednim temacie.

Duży chłop od co ;) he he Gratulacje :)))))))

miło czytać o udanych wizytach :) trzymam kciuki za kolejne :)

Co do rożka to ja mam po córce i właściwie go nie używałam. Niby dzieci to lubią, ale jakoś u nas sie nie przyjęło.

Czuje dzidzie chyba, nie wiem sama, takie czuje drgania pod pępkiem momentami. Czyżby to to? Czekam na wielkie kopniaki ale takich niestety brak.

U nas coś szaruga na poranek, kiepska pogoda niestety.

Na początku to takie muskania :) później kopniaki a na koniec to tylko wyginanie bo za mało miejsca na rozpęd he he ;)

Cześć dziewczyny!:-)

Ja też mam dzisiaj wizytę, ale nie wiem czy będziemy podglądać małą. Na pewno będę miała USG szyjki, więc malucha też trochę będzie widać;-) A właśnie mam pytanie- jaką macie długość szyjki???

Nie mniej niż 4,1 nie mogę znaleźć ostatniego usg :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&& :)
My dalej kaszlemy więc chyba będę musiała przedłużyć młodej pobyt w domu :( ehh bidula jeszcze chyba tak długo ją nic nie trzymało :/ jak by nie patrzeć 5-ty dzień i końca nie widać :/ a ja już dostaje lekkiego szału w domu :D

reklama
Pojęcia nie mam jakiej długości jest ta moja szyjka, nigdy gin mi nie mówiła, zbadała powiedziała że wszystko w porządku tylko macica się układa i dlatego te twardnienie brzucha u dołu, potem usg i na koniec rachunek, hehe

&&&&& za dzisiejsze wizyty!!
Erzesebeth mmm kakao wypila bym ale moj zoladek nie akceptyje mleka, a takie na wodzie to juz nie to samo hehe Pozostaje mi mala czarna slaba kawka :)

U mnie też lekarz niezbyt wylewny, zbada, jeśli wszystko jest ok to mówi ok i tyle :p a jak coś nie tak to dopiero zaczyna więcej mówić, żeby robić to czy jeść to czy leki jakies brać :p szyjkę mi badał do tej pory na każdej wizycie i było w porządku a długości nie mówił :(

U mnie połówkowe też 26.02 to już za tydzień :-D Ale moje dzieciątko to kruszyna przy niektórych waszych, tydzień temu miała 220g :) a tu niektóre nawet pod 400 już dochodzą :szok: może będzie jednak dzieczynka :)

U mnie poranek do bani, pogoda marna, szaro, deszcz, i na dodatek się pokłóciłam z chłopem ;/ zawsze coś, jak nie urok, to ....:tak:ale on zawsze musi ochłonąć, kilka godzin i wraca na kolanach :-D:-D ale ciśnienie umie podnieść jak mało kto :p

Z rzeczy dla dzidziusia to ja mam z 5 sztuk body każde w innym rozmiarze narazie :p 2 półśpiochy, 1 skarpetki, niedrapki, jedną czapeczkę, pajacyk, i 2 okrycia kąpielowe, kocyk, kilka pieluszek, 2 buteleczki, jeden smoczek i waciki :p no i pudełko pampersów na początek :p

Erzsebeth,ja ostatnio przerabiam zupę mleczną z pesso pszenno-owsianym....wcześniej miałam etap jajecznicy z cebulką i szynką.....

Ja nie mam pojęcia jaka mam długość szyjki,mi zawsze w kartę ciąży wpisuje dno macicy..... :rolleyes:

Kornelia,to obie czekamy z niecierpliwością na czwartek za tydzień....
mój gin tez mało otwarty w rozmowach....

A ja dla dzidzi nic nie kupiłam....czekam aż płeć poznam wtedy się okaże jakiego rodzaju zakupy musze poczynić :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam w ponury dzień,weny mi brak ostatnio na pisanie ,zaczełam za to ogarniać wiosennie mieszkanie.Niesamowite ile człowiek nieświadomie rzeczy chomikuje mąż ma już dość:-p
Mój lekarz bada mi szyjkę ale też zawsze mówi wszystko wysoko i pozamykane.Pewnie więcej by mówił jak by się coś działo.
przez ostatnie pare dni skóra na brzuchu mocno mnie swędziała i okazało się że mój wielkolud jeszcze urósł w takim tempie wzrostu do porodu będę się kulać:cool2:Brzuch gigant:sorry:
Co do przedszkola my postanowiliśmy przetrzymać Zoche jeszcze rok,syn sąsiadów ostatnio miał maraton szpitalny,najpierw coś z płucami a w szpitalu dodatkowo rotawirus.Od września może miesiąc był w placówce.Nie widzi mi się dwoje chorych dzieci,a córci nic się nie stanie jak posiedzi z Nami:-)
Z rożka nie korzystałam i nie wydaje mi się to sensowny zakup dla letnich dzieci,kupuje otulacze.Poza tym będę dziecia chustować przez pierwsze trzy miesiące tylko i wyłącznie wózek kupimy na jesień jak podrośnie taki plan:tak:
&& za wizyty i gratuluje już odbytych...a zwłaszcza tym dziewczyną które wyszły z wiedzą o płci:-D
ach muszę się za obiad zabrać mam straszną ochotę na placki ziemnieczane ale...nie chce mi się ziemniaków trzeć...leń!!!

Do góry