reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Cześć dziewczyny,
mam dziś ogromnego lenia, całe szczescie w sumie nie mam większych planów, będę z córcią grać w planszówki :) Na obiad kotleciki ziemniaczano-serowe i tzaziki. tez dziś mięcha nie będe jeść.
Ja na plusie jakieś 2 kilo, ale czuje jakbym przytyła wiecej.
Odwiedziłam dzis laboratorium, czekam na poniedziałkową wizytę już taaak baaardzo:)
No i jeszcze na kuriera czekam bo sprzedaje spacerówke, co mi w piwnicy zalega. Pierwszy raz zamawiałam kuriera (zawsze poczta) i mam lekkiego stracha czy aby wszystko dobrze zrobiłam.
Miłego dnia :)

reklama
angi To dzwoń do męża, żeby wracał!!! Kobietom w ciąży się nie odmawia:-p

My mamy rosołek w wczoraj i zaraz zbierzemy się z Zosią na zakupy, bo zażyczyła sobie racuszki:-)

A1990 to spory już maluszek :) my w sobotę zaczynamy 21 tydzień . A miałaś usg 4 d ?

nie mialam tylko zwykle 2d:) bo ostatnio jak mi na chwile lekarka przelaczyla na 3d albo 4d nie wiem to tak sie wiercil ze i tak nic nie bylo widac;D a wczoraj maly tez tak szalal:)
no rosnie klocek i jak tak dalej pojdzie to sie boje ze bedzie ze 4 kilo wazyl a ja drobna w biodrach i ogolnie chudzina to nie dam rady chyba urodzic.. ale mam nadzieje ze nie bedzie mial wiecej niz troche ponad 3kg:D

Ja się zastanawiam w którym tygodniu tak ładnie widać buzkę dzidzi w tym usg 4 d .
Kusi mnie żeby zrobić sobie takie badanie . Baaardzo jestem ciekawa jak moja dzidzia wygląda ale wiem że na tym etapie to raczej nie możliwe ujrzeć twarz dziecka . Koło 30 tygodnia chyba ładnie już widać :) Pewna nie jestem .
No i może w takim badaniu się okaże kim ten nasz ktosiek jest :-D:-D

Ja się zastanawiam w którym tygodniu tak ładnie widać buzkę dzidzi w tym usg 4 d .
Kusi mnie żeby zrobić sobie takie badanie . Baaardzo jestem ciekawa jak moja dzidzia wygląda ale wiem że na tym etapie to raczej nie możliwe ujrzeć twarz dziecka . Koło 30 tygodnia chyba ładnie już widać :) Pewna nie jestem .
No i może w takim badaniu się okaże kim ten nasz ktosiek jest :-D:-D

Gdzies czytalam, ze najlepiej po 25tyg :)
My bankowo nie robimy chcemy miec niespodzianke w dniu porodu :)

Za godz musze byc w restauracji a ja jeszcze w polu czyt. Pizamie hehehe

13 dni do naszego USG :D

Ostatnia edycja:
Olga faktycznie jak mozesz z domu pracować to super też bym tak wybrała. A szef/szefowa sie zgadzają?

Jesli masz taka mozliwosc to myle, ze nie masz sie nad czym zastanawiac :)

no właśnie mam taką opcję, ale jakoś tak mi głupio. wiem, że nikt złego słowa o mnie nie pomyśli z tego powodu, ale i tak jakoś się czuję, jakbym wykorzystywała okazję, jeśli wiecie o co mi chodzi (;

no ale dziś w nocy po ok. 2 tygodniach przerwy znowu powrócił ból pleców i to taki, że nie mogłam spać przez 3 godziny... a akurat we wtorek powiedziałam lekarzowi, że czuję się świetnie :dry:

Erzsebeth, na pewno wszystko będzie super, nie martw się! a co do ruchów, to jeszcze ie ten etap ciąży, żeby skupiać się na regularności i intensywności...tak mi się przynajmniej wydaje :).grunt, że je czujesz. a o twardnieniu brzucha porozmawiaj z lekarzem, ja zawsze o takich rzeczach informuję.

Karolina,30 tc może być już ciut za późno, bo bobas jest już dość duży i może być za mało miejsca, żeby go ładnie obejrzeć. koleżanka, która umawiała mnie na 4d na Żelaznej powiedziała, że tak 22-26 tc jest optymalnie, ale głowy za to nie dam. z autopsji będę mogła coś powiedzieć po 27.02 :)

Ewelak, dobrze, że z Zo już lepiej :)!jak dziecko śpi to znaczy, że zdrowe (albo przynajmniej zdrowsze ;) )

Olga ja podejrzewam, że moze ci byc dziwnie ale jak masz tracić tak duzo czasu na dojeżdżanie do pracy a wiadomo skupiska ludzi przeziebienia, zarazki itp. to jednak wybrałabym prace w domu

jakos tak szaro sie czuję, bo tak szaro na dworze... buuuu, jak wczoraj miałam power tak dzis.............

dziewczyny pisałyśmy na wyprawkowym o liście dla dzieciaczków, jesli chcecie to ją mogę założyć, powiedzmy, ze edytuje swój drugi post w tym temacie i będziemy dopisywać. Co Wy na to?

reklama
Do góry