reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Cześć dziewczyny,
mam dziś ogromnego lenia, całe szczescie w sumie nie mam większych planów, będę z córcią grać w planszówki :) Na obiad kotleciki ziemniaczano-serowe i tzaziki. tez dziś mięcha nie będe jeść.
Ja na plusie jakieś 2 kilo, ale czuje jakbym przytyła wiecej.
Odwiedziłam dzis laboratorium, czekam na poniedziałkową wizytę już taaak baaardzo:)
No i jeszcze na kuriera czekam bo sprzedaje spacerówke, co mi w piwnicy zalega. Pierwszy raz zamawiałam kuriera (zawsze poczta) i mam lekkiego stracha czy aby wszystko dobrze zrobiłam.
Miłego dnia :)

reklama
angi To dzwoń do męża, żeby wracał!!! Kobietom w ciąży się nie odmawia:-p

My mamy rosołek w wczoraj i zaraz zbierzemy się z Zosią na zakupy, bo zażyczyła sobie racuszki:-)

A1990 to spory już maluszek :) my w sobotę zaczynamy 21 tydzień . A miałaś usg 4 d ?

nie mialam tylko zwykle 2d:) bo ostatnio jak mi na chwile lekarka przelaczyla na 3d albo 4d nie wiem to tak sie wiercil ze i tak nic nie bylo widac;D a wczoraj maly tez tak szalal:)
no rosnie klocek i jak tak dalej pojdzie to sie boje ze bedzie ze 4 kilo wazyl a ja drobna w biodrach i ogolnie chudzina to nie dam rady chyba urodzic.. ale mam nadzieje ze nie bedzie mial wiecej niz troche ponad 3kg:D

Ja się zastanawiam w którym tygodniu tak ładnie widać buzkę dzidzi w tym usg 4 d .
Kusi mnie żeby zrobić sobie takie badanie . Baaardzo jestem ciekawa jak moja dzidzia wygląda ale wiem że na tym etapie to raczej nie możliwe ujrzeć twarz dziecka . Koło 30 tygodnia chyba ładnie już widać :) Pewna nie jestem .
No i może w takim badaniu się okaże kim ten nasz ktosiek jest :-D:-D

Ja się zastanawiam w którym tygodniu tak ładnie widać buzkę dzidzi w tym usg 4 d .
Kusi mnie żeby zrobić sobie takie badanie . Baaardzo jestem ciekawa jak moja dzidzia wygląda ale wiem że na tym etapie to raczej nie możliwe ujrzeć twarz dziecka . Koło 30 tygodnia chyba ładnie już widać :) Pewna nie jestem .
No i może w takim badaniu się okaże kim ten nasz ktosiek jest :-D:-D

Gdzies czytalam, ze najlepiej po 25tyg :)
My bankowo nie robimy chcemy miec niespodzianke w dniu porodu :)

Za godz musze byc w restauracji a ja jeszcze w polu czyt. Pizamie hehehe

13 dni do naszego USG :D

Ostatnia edycja:
Olga faktycznie jak mozesz z domu pracować to super też bym tak wybrała. A szef/szefowa sie zgadzają?

Jesli masz taka mozliwosc to myle, ze nie masz sie nad czym zastanawiac :)

no właśnie mam taką opcję, ale jakoś tak mi głupio. wiem, że nikt złego słowa o mnie nie pomyśli z tego powodu, ale i tak jakoś się czuję, jakbym wykorzystywała okazję, jeśli wiecie o co mi chodzi (;

no ale dziś w nocy po ok. 2 tygodniach przerwy znowu powrócił ból pleców i to taki, że nie mogłam spać przez 3 godziny... a akurat we wtorek powiedziałam lekarzowi, że czuję się świetnie :dry:

Erzsebeth, na pewno wszystko będzie super, nie martw się! a co do ruchów, to jeszcze ie ten etap ciąży, żeby skupiać się na regularności i intensywności...tak mi się przynajmniej wydaje :).grunt, że je czujesz. a o twardnieniu brzucha porozmawiaj z lekarzem, ja zawsze o takich rzeczach informuję.

Karolina,30 tc może być już ciut za późno, bo bobas jest już dość duży i może być za mało miejsca, żeby go ładnie obejrzeć. koleżanka, która umawiała mnie na 4d na Żelaznej powiedziała, że tak 22-26 tc jest optymalnie, ale głowy za to nie dam. z autopsji będę mogła coś powiedzieć po 27.02 :)

Ewelak, dobrze, że z Zo już lepiej :)!jak dziecko śpi to znaczy, że zdrowe (albo przynajmniej zdrowsze ;) )

Olga ja podejrzewam, że moze ci byc dziwnie ale jak masz tracić tak duzo czasu na dojeżdżanie do pracy a wiadomo skupiska ludzi przeziebienia, zarazki itp. to jednak wybrałabym prace w domu

jakos tak szaro sie czuję, bo tak szaro na dworze... buuuu, jak wczoraj miałam power tak dzis.............

dziewczyny pisałyśmy na wyprawkowym o liście dla dzieciaczków, jesli chcecie to ją mogę założyć, powiedzmy, ze edytuje swój drugi post w tym temacie i będziemy dopisywać. Co Wy na to?

reklama
Do góry