reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

A co do medeli to na 100% kupie ale albo nowy mini albo jeszcze rozważam zakup używanego tego droższego ale kurde mam opory bo to produkt taki trochę jak majtki wiecie osobisty i sama nie wiem. Boje się że jak wydam na nowy prawie 500 zł i nie uda mi się karmić cyckiem to sprzedaż jego później będzie kłopotliwa :( ehh ja to mam rozterki :D

Możesz kupić używany sam silniczek, a cały osprzęt (to na cycek, wszystkie zaworki, rurki, butelki itp.)dokupić nowe oddzielnie. To plus medeli, że jest taka możliwość :).temat laktatorów i osprzętów mam w jednym paluszku ;P...oby ta wiedza nie przydała mi się tym razem....

reklama
kati83, dodałabym jeszcze kategorię "Higiena" i listę rzeczy dla Mamy
rzeczy dla mamy są w temacie
https://www.babyboom.pl/forum/lipcowe-mamy-2015-a-f595/porod-szpital-torba-do-szpitala-73759/
ale mogę dodać higiena dla malucha i bedą tam pieluszki, kremy itp.
A co do medeli to na 100% kupie ale albo nowy mini albo jeszcze rozważam zakup używanego tego droższego ale kurde mam opory bo to produkt taki trochę jak majtki wiecie osobisty i sama nie wiem. Boje się że jak wydam na nowy prawie 500 zł i nie uda mi się karmić cyckiem to sprzedaż jego później będzie kłopotliwa :( ehh ja to mam rozterki :D

wierz mi, ze sprzedasz bez niczego i tak jak pisze malf mozesz silnik kupić używany a akcesoria dokupić, tu np. masz o
MamaBebe.pl
popatrz Angi jaki wybór
http://allegro.pl/listing/listing.p...ounters=1&order=p&string=medela+mini+electric
a akcesoria wygotujesz ze 2 razy i bedzie ok
odwiedziłam koleżanke i małą Milenkę ale słodziak :-)

Ostatnia edycja:
Ja po dwóch talerzach żuru zrobiłam sobie 3 godzinną drzemkę no i wstałam z wielkim apetytem na krem czekoladowy :tak::tak:
Bardzo dokuczają mi bóle nóg , łydek przy spaniu , budzę się z wielkim bólem :angry::angry:

a mnie dziś tak ten ból pleców męczy cały dzień, aż mnie skręcało momentami. i nic na to nie pomaga, żadna nospa ani apap, teraz odkryłam termofor z gorącą wodą i WOW, ulga.

Ja po dwóch talerzach żuru zrobiłam sobie 3 godzinną drzemkę no i wstałam z wielkim apetytem na krem czekoladowy :tak::tak:
Bardzo dokuczają mi bóle nóg , łydek przy spaniu , budzę się z wielkim bólem :angry::angry:
masz skurcze? ja tak miałam w 1 ciaży i po magnezie mi przeszło 2 razy dziennie 1 tabl forte - tak kazał mi lekarz
Olga współczuję, ale dobrze ze cos ulgę przynosi

dziewczyny pocieszcie się, ze mnie w pierwszej ciąży też wszystko bolało - to sie po prostu rozciąga, poćwiczcie sobie lekko. Teraz póki co (odpukać) nic nie boli a mam naprawdę bardzo krzywy kręgosłup, ale codziennie 2 spacerki plus czasem cwiczenia.
ide uspać Matiego i kolecje zjeść
dziewczyny pisałam na pw do Moni i - nic!!!

reklama
a mnie dziś tak ten ból pleców męczy cały dzień, aż mnie skręcało momentami. i nic na to nie pomaga, żadna nospa ani apap, teraz odkryłam termofor z gorącą wodą i WOW, ulga.

Olga nie wiem czy termofor to dobry wybór czy nie lepeij była by ciepła kąpiel i potem poleżeć wiesz termofor to gorący a nagrzewać się nie bardzo jest dobrze ;)

To samo co napisała Kasia, magnez też to miałam w nocy i rano jak wstawałam, paskudztwo straszne :/
I kolejny dzień zleciał... Zjadłam właśnie kolację- 5 kanapek z zielonym ogórkiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale się najadłam. Idę spalać przy desce do prasowania:-D

Ha a ja prasowanie zostawiam na piątek ;)

A ja zaraz oszaleje, tak mnie borą nerki ze nie moge siedziec ;/ czuje taki nacisk na nie :-(

Martyska myślisz że to jakaś infekcja, może też wyleżenie się w ciepłej wannie pomoże

Dziś Oliwia przeszła samą siebie, znowu dorwała krem i znowu wymazała cały pokój. Oczywiście się wściekłam, ogarnęłam i tyle ale po drzemce znowu dorwała skądś krem. Pierwszy gwizdnęła z kuchni ale drugi? nie mam pojęcia skąd go wyjęła no furia nie ziemska :/ Moja wina trzeba było ją bardziej pilnować ehhh

Do góry