reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

A co do medeli to na 100% kupie ale albo nowy mini albo jeszcze rozważam zakup używanego tego droższego ale kurde mam opory bo to produkt taki trochę jak majtki wiecie osobisty i sama nie wiem. Boje się że jak wydam na nowy prawie 500 zł i nie uda mi się karmić cyckiem to sprzedaż jego później będzie kłopotliwa :( ehh ja to mam rozterki :D

Możesz kupić używany sam silniczek, a cały osprzęt (to na cycek, wszystkie zaworki, rurki, butelki itp.)dokupić nowe oddzielnie. To plus medeli, że jest taka możliwość :).temat laktatorów i osprzętów mam w jednym paluszku ;P...oby ta wiedza nie przydała mi się tym razem....

reklama
kati83, dodałabym jeszcze kategorię "Higiena" i listę rzeczy dla Mamy
rzeczy dla mamy są w temacie
https://www.babyboom.pl/forum/lipcowe-mamy-2015-a-f595/porod-szpital-torba-do-szpitala-73759/
ale mogę dodać higiena dla malucha i bedą tam pieluszki, kremy itp.
A co do medeli to na 100% kupie ale albo nowy mini albo jeszcze rozważam zakup używanego tego droższego ale kurde mam opory bo to produkt taki trochę jak majtki wiecie osobisty i sama nie wiem. Boje się że jak wydam na nowy prawie 500 zł i nie uda mi się karmić cyckiem to sprzedaż jego później będzie kłopotliwa :( ehh ja to mam rozterki :D

wierz mi, ze sprzedasz bez niczego i tak jak pisze malf mozesz silnik kupić używany a akcesoria dokupić, tu np. masz o
MamaBebe.pl
popatrz Angi jaki wybór
http://allegro.pl/listing/listing.p...ounters=1&order=p&string=medela+mini+electric
a akcesoria wygotujesz ze 2 razy i bedzie ok
odwiedziłam koleżanke i małą Milenkę ale słodziak :-)

Ostatnia edycja:
Ja po dwóch talerzach żuru zrobiłam sobie 3 godzinną drzemkę no i wstałam z wielkim apetytem na krem czekoladowy :tak::tak:
Bardzo dokuczają mi bóle nóg , łydek przy spaniu , budzę się z wielkim bólem :angry::angry:

a mnie dziś tak ten ból pleców męczy cały dzień, aż mnie skręcało momentami. i nic na to nie pomaga, żadna nospa ani apap, teraz odkryłam termofor z gorącą wodą i WOW, ulga.

Ja po dwóch talerzach żuru zrobiłam sobie 3 godzinną drzemkę no i wstałam z wielkim apetytem na krem czekoladowy :tak::tak:
Bardzo dokuczają mi bóle nóg , łydek przy spaniu , budzę się z wielkim bólem :angry::angry:
masz skurcze? ja tak miałam w 1 ciaży i po magnezie mi przeszło 2 razy dziennie 1 tabl forte - tak kazał mi lekarz
Olga współczuję, ale dobrze ze cos ulgę przynosi

dziewczyny pocieszcie się, ze mnie w pierwszej ciąży też wszystko bolało - to sie po prostu rozciąga, poćwiczcie sobie lekko. Teraz póki co (odpukać) nic nie boli a mam naprawdę bardzo krzywy kręgosłup, ale codziennie 2 spacerki plus czasem cwiczenia.
ide uspać Matiego i kolecje zjeść
dziewczyny pisałam na pw do Moni i - nic!!!

reklama
a mnie dziś tak ten ból pleców męczy cały dzień, aż mnie skręcało momentami. i nic na to nie pomaga, żadna nospa ani apap, teraz odkryłam termofor z gorącą wodą i WOW, ulga.

Olga nie wiem czy termofor to dobry wybór czy nie lepeij była by ciepła kąpiel i potem poleżeć wiesz termofor to gorący a nagrzewać się nie bardzo jest dobrze ;)

To samo co napisała Kasia, magnez też to miałam w nocy i rano jak wstawałam, paskudztwo straszne :/
I kolejny dzień zleciał... Zjadłam właśnie kolację- 5 kanapek z zielonym ogórkiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale się najadłam. Idę spalać przy desce do prasowania:-D

Ha a ja prasowanie zostawiam na piątek ;)

A ja zaraz oszaleje, tak mnie borą nerki ze nie moge siedziec ;/ czuje taki nacisk na nie :-(

Martyska myślisz że to jakaś infekcja, może też wyleżenie się w ciepłej wannie pomoże

Dziś Oliwia przeszła samą siebie, znowu dorwała krem i znowu wymazała cały pokój. Oczywiście się wściekłam, ogarnęłam i tyle ale po drzemce znowu dorwała skądś krem. Pierwszy gwizdnęła z kuchni ale drugi? nie mam pojęcia skąd go wyjęła no furia nie ziemska :/ Moja wina trzeba było ją bardziej pilnować ehhh

Do góry