reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Marze o koncu ferii w koncu w domu będzie cisza i spokoj...od wczoraj mam takie nerwy na chlopakow

Wczoraj zaczely mnie bolec zrosty na bliznie bo maly kopal w okolicach i teraz ja sie szybko podniose to czuje bol w podbrzuszy tam gdzie blizny

reklama
Co do infekcji, to niektórzy lekarze uważają, że w ciązy to stan poniekąd fizjologiczny, a to wszystko przez zmieniające się ph....ja np. mam infekcję non stop, mimo, że stosuję globulki jakieś z zalecenia lekarza, to i tak za chwilę to świństwo wraca :(....Także kati najlepiej powiedz na wizycie o tym, a gin coś Ci przepisze :)

kurcze, od wczoraj mam jakiś taki dziwny ból pod żebrami...nie jest silny, ale przez to, że jest ciągły to strasznie męczy...miałyście kiedyś coś podobnego????pamiętam takie dolegliwości z końcówki ciąży, ale żeby już teraz.....

Dziewczyny a magnez w tabletkach można przedawkować? Czytałam, że nadmiar po prostu wypłukuje się z organizmu ale chcę się upewnić. Ostatnio skurcze oraz drętwienie nóg i rąk tak mi doskwiera, że ginekolog zalecił zażywanie preparatu magne b6 po 6tabletek dziennie. Wydaje mi się, że to dużo. Zaczęłam brać po 2-3 ale nie czuję różnicy i nie wiem czy przejść do tej dawki 6 tabletek.

erzsebeth ja też odliczam, w poniedziałek ona a chyba zrobiła mi sie jakaś infekcja intymna i nie wiem co zrobić, czy pojechać do szpitala bo mój gin na urlop. smaruję pimafucort (w 1 ciąży też go miałam od lekarza) ale czy to wystarczy do pon?

A dziewczyny powiedzcie mi czy wy chodząc na pilates dla ciężarówek dostałyście zaświadczenie od gina że możecie chodzić? bo chciałabym się wybrać ale oni tam chcą jakieś zaświadczenie właśnie.

pimafucortu nie stosuj bez konsultacji z lekarzem! nawet jeśli w pierwszej ciąży mogłaś brać, to nie oznacza, że teraz też możesz. on ma w składzie kortykosteroidy i można go stosować tylko jeśli jest to absolutnie konieczne.

na każdych zajęciach dla ciężarnych będą chcieli zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań, taka jest procedura.

mnie też się nie chce do pracy dojeżdżać, marnuję na to 1 godz. w każdą stronę /: ale lubię swoją pracę bardzo i żal mi iść na L4. uzgodniłam z szefem, że od kwietnia idę na zwolnienie, ale będę dalej pracować z domu i zaglądać do biura jak będę miała chęć.

Dziewczyny a magnez w tabletkach można przedawkować? Czytałam, że nadmiar po prostu wypłukuje się z organizmu ale chcę się upewnić. Ostatnio skurcze oraz drętwienie nóg i rąk tak mi doskwiera, że ginekolog zalecił zażywanie preparatu magne b6 po 6tabletek dziennie. Wydaje mi się, że to dużo. Zaczęłam brać po 2-3 ale nie czuję różnicy i nie wiem czy przejść do tej dawki 6 tabletek.
nie wiem jak to do końca jest, gdy jesteśmy same, tzn bez dzidziusia to sie wypłukuje, ale teraz trzeba patrzeć, że pępowinką idzie do maluszka i tam sie tak szybko nie wypłuka, więc nie wiem jak to jest, pewnie trzeba uważać jak z inymi witaminam

odebrałam wyniki tk zatok mojego Starszaka....
M idzie z nim właśnie do lekarza z tymi wynikami ....cos tam jest ...
Kciuki potrzebuje ...co by to było coś zwykłego normalnego ....sie denerwuje az mi brzuch twardnieje ...

Kati - moja sprawdzona metoda na tamtejsze infekcje to częste mycie lactacydem plus (to wersja specjalna) tak 4 razy dziennie i po podmyciu smarowanie clotrimazolum krem. Jego nie powinno się w I trymestrze, ale to już za nami. Już kilka razy wyleczyłam się w ten sposób z infekcji bez konieczności odwiedzania lekarza.

Widzę, że clotrimazolum używa większość - mi też zawsze pomaga ale na szczęście teraz omijają mnie infekcje :)
Ja dzisiaj dzień zalatany, rano zaspałam na pobranie krwi ale jakoś dotarłam. Oczywiście stała procedura - 5 osób szukających u mnie żył, 5 kłóć " a nuż się znajdzie " po 30 min dopiero się udało ! masakra :crazy:
Poźniej część milsza- wizyta u fryzjera :D i w tym czasie zadzwonili ze szpitala, że jest dla mnie miejsce na założenie Holtera, więc chodze sobie tera z taką maszynką która będzie mierzyć co się dzieje w moim serduchu przez 24 h :happy2:

Uciekam i biore się za porządki. 3majciie się :*

O prosze, 18 tydz zaczęty :)

reklama
Widzę, że clotrimazolum używa większość - mi też zawsze pomaga ale na szczęście teraz omijają mnie infekcje :)
Ja dzisiaj dzień zalatany, rano zaspałam na pobranie krwi ale jakoś dotarłam. Oczywiście stała procedura - 5 osób szukających u mnie żył, 5 kłóć " a nuż się znajdzie " po 30 min dopiero się udało ! masakra :crazy:
Poźniej część milsza- wizyta u fryzjera :D i w tym czasie zadzwonili ze szpitala, że jest dla mnie miejsce na założenie Holtera, więc chodze sobie tera z taką maszynką która będzie mierzyć co się dzieje w moim serduchu przez 24 h :happy2:

Uciekam i biore się za porządki. 3majciie się :*

O prosze, 18 tydz zaczęty :)

U mnie również 18-ty :-)

Do góry