reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Wiecie co ruchów maluszka jeszcze nie czuję, ale wczoraj rano później wieczorem i właśnie teraz w jednym miejscu robi się taki twardy brzuch jak kamień. Dookoła jest mięciutki a po prawej stronie mocno twardy, czy to dzidziuś się tak wypycha czy mam się martwić. Miała któraś z was tak?

reklama
michalina, angi-wawa ja też jeszce nie czuję ruchów. Nie ma co się martwić, mamy jeszcze czas. Nawet mnie dziwi, że dziewczyny w pierwszej ciąży już czują

angi dobry ten laryngolog - uzdrowił Cię.

Monia jak fryzura? Wychodzisz jutro z domu, czy siedzisz pod kołdrą i płaczesz? ;P

Witam się i ja :) Gorączka pojawiła się tylko na jeden dzień i jakoś w miarę funkcjonuje .
Chociaż spać z zatkanym nosem nie idzie . Dlatego wlewałam w siebie sól fizjologiczną.
Na bolące gardło polecam Wam syrop z cebuli - mój kochany R mi zrobił dwa duże kubki i jest najlepszy z tych wszystkich specyfików z apteki ..
Miq - ja na gorączkę brałam paracetamol dwie tabletki a rutinoscorbin można brać 3 razy na dzień.
Martyska1223- mój malutki dzidziulek jest położony bardzo nisko , brzuch też mam nisko .. i czuję go ledwo raz może dwa razy na dzień tuż przy wzgórkiem a podbrzuszem.. Obraca się a kopniaki rzadko czuję..
Kornelia1802- też mam bardzo słabe ciśnienie , praktycznie zawsze 90/50 i głowa mnie często boli no i senna też jestem . Np dzisiaj zrobiłam sobie drzemkę bo przez tą chorobę jestem jeszcze osłabiona
Michasia30- nie martw się też nie mam apetytu już dłuższy czas a maleństwo rośnie jak na drożdżach :) Lekarka mi mówiła że najważniejsze jest białko bo dzięki niemu dzidzia zdrowo rośnie :)
Ola1212- ja tak mam . To maleństwo się obraca . To trochę nie przyjemne bo czuję go bardzo niziutko ... Możesz brać magnez i nospę .
Angi-wawa1988 - he he kochana też tak myślałam ale to mit ... miałam okropną zgagę w dwóch swoich ciążach i dzieci urodziły się łyse :-p

Ja tam nic nie czuje... I sie zastanawiam czy sie zorientuje, ze to dziecko a nie jakies burczenie brzucha ;)

A z fryzury jestem zadowolona :) Stanowczo krotsze mam wlosy, ale dobrze, ja juz chcialam, bo mialam mega dlugi i szczerze mowiac juz dosc zniszczone koncowki. Teraz jakies takie lekkie sa, ale ponoc nadal dlugie :) Ciekawe czy jutro sie Lukasz zorientuje, ze wlosy scielam ;) Nic mu nie mowilam, bo on zawsze strajkuje jak ja chce wlosy scinac i zawsze dawalam mu za wygrana ale tym razem postawilam na swoim i cichaczem wlosy obcielam ;)

Dziewczyny zalamalam sie dzisiaj, bylam kupic nam nowe reczniki i posciel (powloki) za reczniki zaplacilam ponad 350zl ale ponoc sa super gratunkowo a posciel z trudem jedna wybralam bo wszystkie jakies takie czarno-bure albo burdelowe... No szok normalnie i jeszcze zaplacilam 130zl! Toc to jakas straszna drozyzna... A pol mikasta przeszlam, zeby ta jedna wybrac taka, ktora w miare mi sie podoba bo szczerze mowiac szalu nie robi.

Monia mówią że się czuje ruchy maleństwa ale ja tak do końca nie jestem przekonana ... Bo raz te kopniaki są innym razem nic nie czuję...
Wydaje mi się że 10 letnia przerwa od ciąży jakoś tak uwrażliwia kobietę , szczególnie taką po przejściach i jest się wyczulonym na wszystko .
A dziś w nocy miałam straszne skurcze nóg.. łydek.. myślałam że oszaleje.. To akurat z ciąż pamiętam ale w ostatnich tygodniach .. Ból nie do zniesienia ... Kolejna wizyta dopiero 16 lutego i to już u innego specjalisty ... z usg w gabinecie.. Tak bym chciała już wiedzieć jakiej płci jest maluszek bo nie wiem jakie mam śpioszki kupić :) Kojec już mam :) Dzisiaj polowałam na wanienkę ale jeszcze nie wiem w jakim kolorze...

Ja pościel zawsze kupuję w ikea i nigdy nie mogę się zdecydować którą, tyle ładnych jest:)) tylko że oni mają inną szerokość, więc jak masz od nich kołdry i poduszki to tylko od nich poszewki Ci pasują. Cudowna pościel jest też w h&m home.

H&M home nie ma w bdg.... Bede musiala w wawie zobaczyc. A posciele mam standardowe, wiec ikea odpada :(

Ewcia ale zobaczylam na stronie ikei 200x200 koldry i sobie kupie :) bo chcialam teraz kupic 220x200 ale pozniej stwierdzilam, ze zawsze bede miala problem ktora strona jest szerokoscia a ktora dlugoscia :p Wiecie o co chodzi... A taka to bez problemowa. Posciele rzeczywiscie ladne maja :) Dzieki za rade! Przydala sie :)

Monia dobrze, że z fryzjera jestes zadowolona.

Ewcia ja też uwielbiam pościel z IKEA. Poza tym, że ładna to jeszcze bardzo wytrzymała. Mi na kołdry nie ikeowskie pasuje, ale my dwie pojedyncze mamy.

reklama
Do góry