reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Kagusia - pewnie się kręci w brzuchu i czujesz jak Ci kopie w konkretną stronę, a jak w inne to nie.

Angi - ciekawe z tym laryngologiem, fajnie że pomogło:)

Ja czułam te ruchy tak 5 palców poniżej pępka i niżej. Za jakieś 5 tygodni to już wszystkie będziemy czuć:)

No u mnie to trwało 15 min i koniec. A od czego to zależy ? Później będziemy czuć każdy ruch dziecka ? ( pytam mam w kolejnej ciąży )

Mnie znowu dopadł okropny ból głowy :/ a zaraz musze się zbierac i uciekam do kardiologa. Jak pomyślę ze mam umowiona wizytę na 16.40 a tak jest 30 mocherow które siedzą tam od tak, to jeszcze bardziej boli mnie głowa :o jestem więcej niż pewna, że nikogo nie będzie interesować moja umowiona godzina skoro one tam siedzą od 7 rano ;( no masakra poprostu..

Kagusia - pewnie się kręci w brzuchu i czujesz jak Ci kopie w konkretną stronę, a jak w inne to nie.

Angi - ciekawe z tym laryngologiem, fajnie że pomogło:)

Ja czułam te ruchy tak 5 palców poniżej pępka i niżej. Za jakieś 5 tygodni to już wszystkie będziemy czuć:)

w sumie masz chyba racje bo przeważnie czuje z lewej strony :) na więcej widocznie też musze jeszcze poczekac..

Witajcie :)! baaaaardzo dawno mnie tu nie było, bo miałam straszny młyn w pracy, a w domu - wiadomo - nigdy na nic czasu nie ma. Teraz mam troszkę luzu, pobieżnie przejrzałam kilka ostatnich stron (bo nie sposób nadrobić od grudnia :cool:) i postanowiłam skrobnąć do Was....moja ciąża przebiega w miarę spokojnie, choć zupełnie inaczej i chyba ciężej niż pierwsza albo może po prostu juz nie pamiętam jak to było :).płci Astronauty jeszcze nie znamy, ale w głębi duszy mam nadzieję, że będzie druga córa :)...czas pokaże....może już w ten czwartek lub najbliższy wtorek :).

Póki co to tyle, pozdrawiam Was serdecznie!witam dziewczyny, z którymi nie miałam jeszcze okazji się "spotkać"! mam nadzieję, że uda mi się teraz częściej udzielać i być bardziej na bieżąco :).

No u mnie to trwało 15 min i koniec. A od czego to zależy ? Później będziemy czuć każdy ruch dziecka ? ( pytam mam w kolejnej ciąży )

Mnie znowu dopadł okropny ból głowy :/ a zaraz musze się zbierac i uciekam do kardiologa. Jak pomyślę ze mam umowiona wizytę na 16.40 a tak jest 30 mocherow które siedzą tam od tak, to jeszcze bardziej boli mnie głowa :o jestem więcej niż pewna, że nikogo nie będzie interesować moja umowiona godzina skoro one tam siedzą od 7 rano ;( no masakra poprostu..

O tak bardziej intensywnie niż jakieś gilgoty ;) a już pod koniec to cały brzuch będzie się bujał to już nie będa takie kopniaki tylko wyginanie i prężenie malucha :)

Witajcie :)! baaaaardzo dawno mnie tu nie było, bo miałam straszny młyn w pracy, a w domu - wiadomo - nigdy na nic czasu nie ma. Teraz mam troszkę luzu, pobieżnie przejrzałam kilka ostatnich stron (bo nie sposób nadrobić od grudnia :cool:) i postanowiłam skrobnąć do Was....moja ciąża przebiega w miarę spokojnie, choć zupełnie inaczej i chyba ciężej niż pierwsza albo może po prostu juz nie pamiętam jak to było :).płci Astronauty jeszcze nie znamy, ale w głębi duszy mam nadzieję, że będzie druga córa :)...czas pokaże....może już w ten czwartek lub najbliższy wtorek :).

Póki co to tyle, pozdrawiam Was serdecznie!witam dziewczyny, z którymi nie miałam jeszcze okazji się "spotkać"! mam nadzieję, że uda mi się teraz częściej udzielać i być bardziej na bieżąco :).

Hej malf :) Super że wszystko w porządku :) Masz wizytę dwa razy ? Jak tak to faaajnie ci :)))) Ja tak samo czuje się gorzej niż w pierwszej ciąży :/ i pamiętam to ehh totalnie nic mi nie dolegało a teraz ledwo łażę, zgaga męczy, ospałą jestem Masakra :/ cieszę się że nie mam mdłości i wymiotów taki plus :)

Dziewczyny tak przypomniałam sobie ;) he he wiecie jak chce wam się siusiu to nigdy tego nie zbywajcie najlepiej żeby pęcherz był zawsze pusty. Mi się to nie zdarzyło ale słyszałam o przypadkach że dziecko sprzedało kopniaczka w pęcherz ;) nom i wiadomo co się wtedy stało :szok::-)

Jestem w drugiej ciąży i dalej czekam na pierwsze ruchy chociaż takie pęknięcia bąbelka czuję czasami ale nie wiem czy to jest to:-) bo w pierwszej to raczej były motylki niż takie puknięcia :D

reklama
Melduje, że żyje...
Noc to był koszmar córka sobie wymyśliła,że od 0:31 do 3:38 ma zamiar oglądać bajki,więc możecie sobie wyobrazić...
Gorączkę udało się zbić, dalej boli głowa, mam kaszel, i strasznie drażliwy nos :/
Z pozytywnych rzeczy to tyle,że mam super lekarza,dzwonił dzisiaj zapytać jak się czuję...

Do góry