reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja ledwo żyje, w sensie zmęczenie wzieło góre. Zrobiłam kolejne zamówienie ciuszków tym razem na 5.10.15 i ide dalej leżakować. 3majcie się :zawstydzona/y:

reklama
Witam się weekendowo :-)
Do 3 razy sztuka ;) Już dwa razy zaczęłam coś pisać i przez głupotę usunęłam to niechcący :/
Chyba skleroza i gapowatość ciążowa się ujawnia u mnie w jakiejś ekstremalnej postaci.
Jak wczoraj zaczęłam czytać zaległe posty tak skończyłam dopiero dzisiaj ;) co chwila coś mnie odrywało od czytania ;)

Angi mam nadzieję, że u mnie to nie rwa kulszowa, a tylko jakieś fizjologiczne rzeczy, ale w razy gdyby się pogarszało to będę mojego gina wypytywać co i jak, czy to ewentualnie może być to.

Kilkanaście albo i kilkadziesiąt ;) stron temu któraś polecała wynajęcie położnej na czas porodu i coraz bardziej się przekonuję, że to mógłby być fajny pomysł, bo szczerze, mimo iż mąż był przy mnie i starał się pomóc to chyba nie za bardzo wiedział jak. Miała któraś swoją położną przy porodzie?
my bylismy na basenie tzn chlopaki plywaly a ja czytalam sobie gazetke:biggrin2: teraz juz po obiadku odpoczywam:biggrin2:
moja mała wczoraj wyciągnęła z szafy kółko do pływania i tak bardzo chciała na basen, aż żal mi jej było, gdy musiałam jej odmówić i tłumaczyć, że nie teraz, a kiedy indziej pójdziemy, ale w przyszłym tygodniu sobie odbijemy :)

Nadrobie Was jutro.... Na razie zaryczana jestem i nie mam sily. A gdzie a wszyscy? Na fb ucieklyscie?
Przytulam :) Pamiętaj, że niewiele jest rzeczy wartych teraz takich Twoich nerwów.

Co do aut to w lipcu kupiliśmy nowe auto, kompakt, sportowe (Nowy Leon) - totalnie nie rodzinne :/ Mieliśmy na szczęście tyle rozumu, żeby kupić 5 drzwiowe :) Już teraz czasem ciężko mi wysiadać z niego (bo jest niski), zwłaszcza jak ktoś mnie dostawi. Zastanawiamy się nad drugim - mamy kilkunastoletniego peugota 406, ale już coraz więcej do niego trzeba dokładać... Myślę, że do twarzy by mi było np. w Kia Sportage :p

Coś mi się cera ostatnio pogorszyła, nie ma dramatu, ale różne wypryski na twarzy i dekolcie są coraz bardziej widoczne.. Nie wiecie czy już tak zostanie czy to na razie taki etap?

Umówiłam się do dentysty na luty, mam 3 ubytki (to już wiedziałam wcześniej), chcę załatwić i mieć to z głowy. Mam już swoją kartę multisport i chcę się na jakiś fitness zapisać. Któraś z Was chodzi np. na pilates dla ciężarówek? Myślałam też o basenie, ale boję się infekcji - kiedyś miałam do nich skłonność, a w ciąży to może jeszcze gorzej być.

ja mam jakieś plamki czerwone na brzuchu i nie wiem czy to ciążowe, czy uczulenie (ponoć można na witaminy się uczulić) czy co tam jeszcze /:

a wyszukałam sobie zajęcia dla kobiet w ciąży prowadzone przy szpitalu św. Zofii i już napisałam, czy jeszcze mają miejsca. 4 zajęcia to koszt 120 zł, u mnie w pracy multisport kosztuje 100 zł, więc nieduża różnica, chociaż tam chyba nie honorują tych kart. ale w innych miejscach to porównywalna cena, a nie oszukuję się, że będę potem zasuwać na nie wiadomo ile ćwiczeń, żeby mi się ta karta opłacała q;

w ogóle chcę kupić zwykłe czarne t-shirty ciążowe i nigdzie nie ma, wszędzie jakieś wzorki, marszczenia czy głupie nadruki /:

U mnie karta 110, ale na kwartał, więc się bardzo opłaca. Chcę coś ze sobą robić bo kondycja fatalna. Przed ciążą biegałam, potem na wiosnę miałam kłopoty z kolanami i właściwie od kwietnia nic nie robiłam. Miałam wrócić do biegania, a tu niespodzianka. Wychodzę po schodach na 2. piętro i mam zadyszkę, czuję się beznadziejnie sama ze sobą.

u nas to nawet nie wiem, czy kwartalnie, czy miesięcznie muszę przyznać. dopiero teraz się zaczęłam zastanawiać. 100 zł na 3 miesiące to nie jest dużo. ja przed ciążą chodziłam na jogę i na pilates, a teraz się "zastałam". te kłopoty z plecami mnie zmobilizowały, żeby coś znaleźć.

I pp zajeciach.. masakra. Zjadlam rano parowki i do teraz nic :/ tylek od siedzenia i glowa z glodu mnie bola Mielismy jechac na urodziny ale Ł jeszcze nie ma eehh ide sie zdrzemnac

Maja duzo osob ode mnie zdecydowali sie na to i zadowokeni bardzo ja polecam :) mimo iz mialam cc he he no i nie zycze ci aby to byla rwa :/

witajcie :) ja pomalowalam gore domu z moim M jeszcze nam dol zostal ale to juz jutro na spokojnie.
co do multisportu tez z niego korzystam i chcialam wlasnie zapisac sie na jakies zajecia dla ciezarnych ale jakos nie umiem nic znalesc w |Katowicach:( narazie tylko chodze na basen staram sie co tydzien

Co do karty multi sama bym chętnie taka chciała no ale mam cóż nie ma skąd ;) Ja chidzilam na siłownię 6 MC ale oczywiście w pewnym momecie została na lodzie co do opieki nad Oli wiec przestała kg wróciły i oo :\ Basen tez uwielbiam zobaczymy jak to będzie może uda się cos wymyslec po narodzinach a jak ne to zostaje chodakowska, mel b itd ;)

reklama
Do góry