reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej, my jako forum lokalne po kilku latach pisania na bb przeniosłysmy się na fb, bo jakoś nam jest tam bardziej wygodnie. A teraz to nawet na fb mało się udzielamy, bo piszemy na whatsappie.
Eva, tam są dwa terminy od OM i od poczęcia. Lekarze liczą od OM.
Moja grypa juz odchodzi. Został tylko kaszel. Uff.

reklama
No wlasnie jestem juz u niej w znajomych ale na.grupe mnie nie zaprosila :-)

Monia jak juz wspomnialam z bb nie zrezygnuje a fb jest fajna alternatywa Widac z kim sie rozmawia i w ogole :-) mniej i nie mniej prywatnie ale jak my mama lipiec 2012 piszemy to jest super :-) i ja mam dobre doswiadczenie :-)

To tym bardziej nie rozumiem po co ta grupa ba fb skoro na niej i tak nie piszecie... Ale robcie co chcecie, ja sie w to Wasze fb nie tracam, juz mowilam.

Gurek mialam byc, ale nawet humoru nie mam. Jedyne na co moge miec humor to spacer, ale zakupy nawet mi nie w glowie teraz.

Jeśli któraś z nas chce być i tutaj i w grupie na fb, to nie widzę w tym nic złego. Dyskusje raczej się na fb nie przeniosą. Ze swojej strony mogę napisać, że od roku udzielam się w innej grupie na fb dot. Hashimoto. Dzięki niej zorganizowalysmy z dziewczynami kilka fajnych, babskich wypadów, a przede wszystkim dzielimy się wiedzą na różne tematy, wrzucamy linki itp. Odnośnie braku prywatności na fb, to można tak ograniczyć widoczność swojego profilu by nie zastanawiać się czy ciocia Basia widziala dodawane zdjęcia itp.

Blacksilk ja sie wypowiadam aktywnie w grupach zwiazanych ze mna zawodowo na fb, ale tam nie musze zapraszac nikogo do znajomych, zeby byc w grupie...

Monia w mojej grupie na fb tez nie jesteśmy z dziewczynami znajomymi, chyba ze poznalysmy się pozniej osobiście. W grupie lipcowych mam na fb tez nie chciałabym by było inaczej. Zaprosiła mnie do znajomych Karolina jako założycielka grupy.

Szczerze? Blacksilk, ja z Karolina bardzo malo na forum wymienialam zdan... Bez obrazy, ale akurat jej nie widze na razie potrzeby posiadania w znajomych a dla moich znajomych jest sporo informacji o mnie na fb. Karolina nie jets to personalne, chociaz moze tak brzmi... Ale prawda taka, ze sie zupelnie nie znamy.

reklama
No właśnie, pewnie bym podchodziła inaczej gdyby na fb było sporo informacji o mnie. Bardziej czuję się "inwigilowana" na portalach zawodowych typu LinkedIn, gdzie np. ktoś ogląda mój profil przed spotkaniem, rozmową telefoniczną itp. Na fb nie zamieszczam informacji czy się zaręczyłam, spodziewam dziecka itp.

Do góry