reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ale jestem zła na siebie:-(

Robiłam farsz do skrzydełek i spróbowałam w sumie chyba nie zjadłam ale polizałam to surowe mięso mielone zeby smak sprawdzić czy już dobrze doprawione:zawstydzona/y:

Nie denerwuj się nie potrzebnie, każde dotknięcie czy styknięcie z czymś nie umytym lub surowym nie musi oznaczać nie wiadomo czego :) Powiedz lekarzowi na wizycie i dopytaj o dodatkowy termin na badanie z toxo :)

Dziewczyny a na sekunde zmienie temat... Ilu miesieczne dziecko planujecie chrzcic? Bo ja chyba jakos trak szybko, poki cieplo....

My po slubie.

My Oliwię chrzciliśmy w październiku i pewnie teraz podobnie będzie :) Fajnie bo ciepło było ok 20 stopni, dopiero wieczorem było już mało ciekawie ale chrzciny pd 12 to o 18 się już zbieraliśmy :)

Nasze chrzciny w rodzinie to chrzciny na 50 osób - najbliższej rodziny :/ nom i to tyle ;)

Oliwia była grzeczna po chrzcinach jakoś różki jej zaczęły wychodzić ;)

a wsze dzieci czuły że będą chrzczone? tz były bardziej niespokojne, płaczliwe?

Ja chrzciłam jak miał 4 miesiące - akurat wtedy mały zaczął chwytać jedna rączkę drugą rączką, śmiesznie wygląda na zdjęciach - jakby się modlił:-) Bardzo grzeczny był całą mszę. Teraz z dwoma kolegami od chrzcin do przedszkola chodzi:-)

Witam :)
mój syn miał dwa miesiące na chrzcie. A na całej mszy był grzeczny. Pod koniec tylko zaczął nogami wierzgac:) śmiesznie to wyglądało. Ślub planujemy na czerwiec,cywilny.mój partner miał już kościelny ślub. Oboje jesteśmy już po przejściach i tak to odwlekalismy.
Pisalyscie o rocznikach ja jestem 83 :)
dalej mnie męczą mdłości u wymioty :( ogólnie się źle czuje. Odsmoczkowalam synka. Poszło szybko i bezboleśnie.jeszcze pieluchy trzeba się pozbyć :) pozdrawiamy serdecznie

Ślubu nie mamy i raczej nie będziemy mieć ;-) Jesteśmy 7 lat razem i jakoś Nam to nie przeszkadza że tak bez ślubu chociaż mój już kilka razy się pytał a ja zawsze go zbywałam;-)
Co do chrzcin to zrobiliśmy razem z roczkiem;-)
Zrobiliśmy zdjęcia u fotografa a potem do kościoła bez mszy w sobotę :tak: Byliśmy sami + goście w kościele;-) 15 min i do domu na obiad

Dziewczyny koszmar przezylam w nocy o 4 obudzil mnie bol zoladka ale taki, ze nie wiedzialam jak sie nazywam za to spokojnie moglam po scianach chodzic... Na szczescie juz sie dobrze czuje, tylko teraz boje sie czegos zjesc :p

Rany boskie wiedziałam że po tym czasie będzie mi ciężko nadrobić:rofl2:A powrót do domu dopiero w środę ,choć teraz będę czytać codziennie:tak:Szybko czas mi leci w Kato,zima wraca więc dobrze że wracamy bo jesteśmy nie przygotowane za ciepło było ach....ale sanki córa dostała to je chociaż wykorzystamy.
Brzuch mi rośnie na potęgę,Młode brzuszkowe się rozpycha(niebywałe jak szybko je czuję) chwała więcej dolegliwości nie mam,można podróżować:-D:-D

Wtrącę się co do chrzcin my już ustaliliśmy że chrzcimy w sierpniu,córka była chrzczona w 10 miesiącu życia w majówkę i była nieznośna w kościele:zawstydzona/y: z resztą 10 miesięcy wysłuchiwaliśmy czemu dziecko nie ochrzczone,rodzina męża bardzo wierząca...

no i kończę wtrącanie do napisania,brakowało mi forum:zawstydzona/y:

Monia ja przedwczoraj na wieczór miałam podobnie, a potem biegunka i wymioty, ale na szczęście jak położyłam się spać to odeszło :)

Co do ślubu to my mamy kościelny, 2 sierpnia będzie 1 rocznica, to prezent na rocznicę nam się "wykluje", chrzcić chcemy jak najszybciej, żeby załapać się na ładną pogodę jeszcze w miarę :) najlepiej będzie sierpień-ew. wrzesień, w zależności od urodzenia dzieciątka, bo u nas tylko raz w miesiącu są chrzty - w 2gą niedzielę, więc w sieprniu może być za szybko, żebym się ogarnęła :p

reklama
a my z chrztem poczekamy -Dziecko samo sobie wybierze czy i w co chce wierzyć .
Starszaki ochrzczone w zasadzie dlatego ,że rodzina M wierząca i mocno nastawali na chrzciny .
(Chrzciliśmy w 6 i 12 mcu ...)
ja teraz bardziej asertywna chyba jestem ;)

Monia -od dwóch dni mnie budzą okropne bóle żołądka ,ale rano jest ok ....
może "flaki" się źle układają ....

Miłego sobotowania :)

Do góry