reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Mój lekarz też jest małomówny, ale też jest nalepszy u mnie w mieście, a najważniejsze rzeczy mówi, chociaż czasem muszę go ciągnąć za język :p ale na genetycznej jeżdżę do innego miasta, więc jakby coś to go sprawdzam :p ja chodzę prywatnie, bo nie chciałam nakładać 2 prowadzeń ciąży, a nie znam tych lekarzy, którzy u nas na nfz przyjmują.... a teraz to chyba już zbyt późno się zapisać....

reklama
Ja dziś wizytę mam także proszę trzymać kciuki;-)

Też jestem za tym żeby monia była moderatorem :) Może rozejrzeć się trzeba na innych grupach ( najlepiej już mam które urodziły) jakie tematy się sprawdziły;-) zresztą później można wątki połączyć :D

Młody kaszel ma suchy i męczący:sorry2: muszę z nim iść do lekarza:blink:

Miq- moje wizyty wyglądały tak : dzień dobry dzień dobry proszę na fotel.. podczas badania cisza, ja gapie sie w ekran próbując coś wypatrzec a on milczy dalej. W końcu w nerwach pytam czy wszystko w porządku na co on tak tak.. po badaniu uzupełnienie karty ciazy i padają słowa 150zl poproszę. ani jakie wymiary ma dziecko ani ile uroslo, a niestety to moja pierwsza ciaza i nie rozumiem wszystkim skrótów i zapisków które on wpisuje w kartę. Ogólnie wizyta która kosztowała 150zl trwała około 7 minut ( w tym czas mojego ubrania się i rozebrania ) szkoda, bo lekarz ma najlepszy sprzęt w mieście, no ale niestety wole pójść do gorszego ale który cokolwiek mi powie i wytłumaczy. Tym bardziej, że moje serducho na prawdę co raz częściej szaleje a on każe mi zrobix badania na tsh..

oo nie, co za lekarz, koniecznie zmień, no sorki, płatne wizyty powinny zupełnie inaczej wyglądać, przede wszystkim powinniśmy czuć się bezpiecznie, spokojnie a nie w nerwach,mój lekarz jak coś musi dokładniej zmierzyć i chwilę milczy to uprzedza, "proszę się nie denerwować, teraz muszę się skupić, zaraz wszystko opowiem..."

Karolina moja mała jest poniżej pępka, tzn jak położę rękę pomiędzy spojeniem łonowym a pępkiem to tam sobie właśnie siedzi
Angi zgadza się, ja mieszkam w małym miasteczku a tu u Nas nie ma, i jakoś nigdy nie było po drodze, a że mąż musiał jechać załatwić coś z telefonem to stwierdziłam, że zrobimy młodej niespodziankę, chyba cały dzień by mogła tam siedzieć:)

ja mojego maluszka czuje przewaznie w podbrzuszu;) ale jak nie przyloze reki na lezaco to nic nie czuje wiec jeszcze troche casu do kopania:p
i ja mam dzis wizyte wiec kciuki tez prosze:)

Witajcie dziewczyny :)
tak sobie cicho przycupnę koło was.

trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

U mnie jak na razie ciąża leżąca lub polegująca- w związku z dwoma mega krwawieniami .
Na całe szczęście dziecko rozwija sie ok i wielkościowo przerasta wiek ciąży.

Całe szczęście ,że moje towarzystwo jest samoobsługowe ;)

Kunda-przejmuję pałeczkę starszeństwa...jak się uda Żaba będzie prezentem na 40 urodziny :)

Witam nowa mamusie :)
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja leze w lozku wzielam 2 paracetamolu I czekam az bol glowy ktory osiagnal apogeum przejdzie...
Klara moja dzidzia tez bedzie prezentem na 40stke mojego S ;)

Ostatnia edycja:
Hej kobitki! Ja dzisiaj w końcu usiadłam i zaczęłam imiona przeglądać bo totalnie bez pomysłu jesteśmy. Takie przeczucie mam, że to dziewczynka, że nawet nie jestem w stanie myśleć o chłopcu i coś mnie od tych myśli cały czas przerzuca na babeczkę. Bardzo się zdziwie jeżeli moje przeczucie się nie sprawdzi. Wypisałam imiona (dla dziewczynek oczywiście), które mi się podobają lub też w miarę podobają i zobaczymy co na to mój TŻ :-) Awaryjnie jednak pozostawie mu całkowicie pole do popisu jeżeli chodzi o imię dla chłopca :)

klara Witaj!!!!! :)
monia jesteś wymarzonym moderatorem:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Trzymam kciuki za wizyty! Czekamy na wieści iiiii.... zdjęcia!!!!!!!!!!!! :-)

A ja miałam kiepską noc przez Zosię- o 24 zaczęła tak potwornie płakać, że nie mogłam jej dobudzić... W końcu po półgodzinnej walce jakoś zasnęła. Ledwo zasnęłam( o 2:baffled:) Zosia mnie woła do pokoju, żebym z nią posiedziała. Zasnęłam o 3 a po 6 trzeba było wstać. No masakra... Grałam dzisiaj spektakl i w pewnym momencie myślałam, że zasnę na scenie:-D To by dopiero był śmiech na sali:-p
Zosia w przedszkolu, więc idę ogarniać obiad- póki mi się chce.

reklama
Witam nowe mamy.

Ja dzisiejszą nockę miałam wyjątkowo spokojną, do toalety ani razu nie wstawałam co jest sukcesem.

Klara ja też byłam przekonana i miałam taką wewnętrzną pewność, że jest dziewczynka ale na prenatalnych lekarz powiedział że prawdopodobnie chłopak, ale nie jest to 100% pewności jeszcze i tego się trzymam.
Dzisiaj mam wizytę u swojej lekarki to może coś więcej zobaczy.

Martyska radziłabym zmienić lekarza, w ciąży każda kobieta czuje się wyjątkowo i tak chce być traktowana tym bardziej za kasę.

Monia jak najbardziej jestem za tym abyś była moderatorem.

Do góry