reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Mój lekarz też jest małomówny, ale też jest nalepszy u mnie w mieście, a najważniejsze rzeczy mówi, chociaż czasem muszę go ciągnąć za język :p ale na genetycznej jeżdżę do innego miasta, więc jakby coś to go sprawdzam :p ja chodzę prywatnie, bo nie chciałam nakładać 2 prowadzeń ciąży, a nie znam tych lekarzy, którzy u nas na nfz przyjmują.... a teraz to chyba już zbyt późno się zapisać....

reklama
Ja dziś wizytę mam także proszę trzymać kciuki;-)

Też jestem za tym żeby monia była moderatorem :) Może rozejrzeć się trzeba na innych grupach ( najlepiej już mam które urodziły) jakie tematy się sprawdziły;-) zresztą później można wątki połączyć :D

Młody kaszel ma suchy i męczący:sorry2: muszę z nim iść do lekarza:blink:

Miq- moje wizyty wyglądały tak : dzień dobry dzień dobry proszę na fotel.. podczas badania cisza, ja gapie sie w ekran próbując coś wypatrzec a on milczy dalej. W końcu w nerwach pytam czy wszystko w porządku na co on tak tak.. po badaniu uzupełnienie karty ciazy i padają słowa 150zl poproszę. ani jakie wymiary ma dziecko ani ile uroslo, a niestety to moja pierwsza ciaza i nie rozumiem wszystkim skrótów i zapisków które on wpisuje w kartę. Ogólnie wizyta która kosztowała 150zl trwała około 7 minut ( w tym czas mojego ubrania się i rozebrania ) szkoda, bo lekarz ma najlepszy sprzęt w mieście, no ale niestety wole pójść do gorszego ale który cokolwiek mi powie i wytłumaczy. Tym bardziej, że moje serducho na prawdę co raz częściej szaleje a on każe mi zrobix badania na tsh..

oo nie, co za lekarz, koniecznie zmień, no sorki, płatne wizyty powinny zupełnie inaczej wyglądać, przede wszystkim powinniśmy czuć się bezpiecznie, spokojnie a nie w nerwach,mój lekarz jak coś musi dokładniej zmierzyć i chwilę milczy to uprzedza, "proszę się nie denerwować, teraz muszę się skupić, zaraz wszystko opowiem..."

Karolina moja mała jest poniżej pępka, tzn jak położę rękę pomiędzy spojeniem łonowym a pępkiem to tam sobie właśnie siedzi
Angi zgadza się, ja mieszkam w małym miasteczku a tu u Nas nie ma, i jakoś nigdy nie było po drodze, a że mąż musiał jechać załatwić coś z telefonem to stwierdziłam, że zrobimy młodej niespodziankę, chyba cały dzień by mogła tam siedzieć:)

ja mojego maluszka czuje przewaznie w podbrzuszu;) ale jak nie przyloze reki na lezaco to nic nie czuje wiec jeszcze troche casu do kopania:p
i ja mam dzis wizyte wiec kciuki tez prosze:)

Witajcie dziewczyny :)
tak sobie cicho przycupnę koło was.

trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

U mnie jak na razie ciąża leżąca lub polegująca- w związku z dwoma mega krwawieniami .
Na całe szczęście dziecko rozwija sie ok i wielkościowo przerasta wiek ciąży.

Całe szczęście ,że moje towarzystwo jest samoobsługowe ;)

Kunda-przejmuję pałeczkę starszeństwa...jak się uda Żaba będzie prezentem na 40 urodziny :)

Witam nowa mamusie :)
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja leze w lozku wzielam 2 paracetamolu I czekam az bol glowy ktory osiagnal apogeum przejdzie...
Klara moja dzidzia tez bedzie prezentem na 40stke mojego S ;)

Ostatnia edycja:
Hej kobitki! Ja dzisiaj w końcu usiadłam i zaczęłam imiona przeglądać bo totalnie bez pomysłu jesteśmy. Takie przeczucie mam, że to dziewczynka, że nawet nie jestem w stanie myśleć o chłopcu i coś mnie od tych myśli cały czas przerzuca na babeczkę. Bardzo się zdziwie jeżeli moje przeczucie się nie sprawdzi. Wypisałam imiona (dla dziewczynek oczywiście), które mi się podobają lub też w miarę podobają i zobaczymy co na to mój TŻ :-) Awaryjnie jednak pozostawie mu całkowicie pole do popisu jeżeli chodzi o imię dla chłopca :)

klara Witaj!!!!! :)
monia jesteś wymarzonym moderatorem:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Trzymam kciuki za wizyty! Czekamy na wieści iiiii.... zdjęcia!!!!!!!!!!!! :-)

A ja miałam kiepską noc przez Zosię- o 24 zaczęła tak potwornie płakać, że nie mogłam jej dobudzić... W końcu po półgodzinnej walce jakoś zasnęła. Ledwo zasnęłam( o 2:baffled:) Zosia mnie woła do pokoju, żebym z nią posiedziała. Zasnęłam o 3 a po 6 trzeba było wstać. No masakra... Grałam dzisiaj spektakl i w pewnym momencie myślałam, że zasnę na scenie:-D To by dopiero był śmiech na sali:-p
Zosia w przedszkolu, więc idę ogarniać obiad- póki mi się chce.

reklama
Witam nowe mamy.

Ja dzisiejszą nockę miałam wyjątkowo spokojną, do toalety ani razu nie wstawałam co jest sukcesem.

Klara ja też byłam przekonana i miałam taką wewnętrzną pewność, że jest dziewczynka ale na prenatalnych lekarz powiedział że prawdopodobnie chłopak, ale nie jest to 100% pewności jeszcze i tego się trzymam.
Dzisiaj mam wizytę u swojej lekarki to może coś więcej zobaczy.

Martyska radziłabym zmienić lekarza, w ciąży każda kobieta czuje się wyjątkowo i tak chce być traktowana tym bardziej za kasę.

Monia jak najbardziej jestem za tym abyś była moderatorem.

Do góry