reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
A mnie coś dziś cały dzień niedobrze :( Myślałam, że ten etap już za mną... Do wymiotowania daleka droga, ale dyskomfort jakiś tam czuję...

We wtorek mam genetyczne i już się nie mogę doczekać, ponad 3 tygodnie nie widziałam mojego dziecka :) Dziwne uczucie.. jestem podekscytowana a z drugiej strony zdenerwowana, bo na razie człowiek zakłada, że wszystko jest ok, a we wtorek wiele się może niestety zmienić :(

Hej dziewczyny!
Nie pisałam wieki, Święta i starszy przeziębiony w przedszkolu nie był już w sumie 3 tygodnie to czasu na nic nie ma. Czytałam Was w miarę na bieżąco.

Mam się dobrze, brzucho rośnie i w tym tygodniu w środę wreszcie pierwsze USG, już nie mogę się doczekać, ech.

Pisałyście o podwyższaniu dawki Euthyroxu w ciąży. Ja już ze 106 przed ciążą weszłam na 187. Jutro kolejna kontrola hormonów i z tego co się orientuję w ciąży warto się badać już 2 tygodnie po zmianie dawki, bo można nie nadążyć ze zwiększaniem dawki. Ja tak miałam w pierwsze ciąży, teraz na szczęście mam wszystkie dawki i wyniki z pierwszej ciąży i mogę z nich korzystać. I w pierwszej ciąży rzeczywiście musiałam zmniejszyć dawkę jakoś później. Dodam, że dawki dobieram sobie sama, a u endo pojawiam się raz w roku, nie wyobrażam sobie czekania na wizytę, kiedy przy spadku hormonów źle się czuję i zagrożone jest dziecko. Poza ciążą łatwiej, bo w sumie prawie cały czas ta sama dawka, chyba że choroba się rozwija. Najtrudniejsze było dla mnie stopniowe schodzenie z dawki po porodzie.

Uściski dla wszystkich:)

reklama
Heh ja jakoś się nie stresuje,już nie mogę się doczekać jak przez dłuższą chwile pooglądam maluszka.oczywiście mężu idzie ze mną,córci nie biorę bo by gabinet rozniosła:D

Ja jestem cala w stresie pierwsze usg. Raz snia mi sie blizniaki raz chore dziecko.. mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, a z blizniakow ucieszyla bym sie pomimo ogromnego szoku hehe

Do góry