reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzień dobry wszystkim! Czytam forum na bieżąco, ale jakoś zebrać się nie mogę do sklecenia posta. Dzisiaj moja ekscytacja sięga jednak zenitu, gdyż:
- dzisiaj jest mój pierwszy dzień drugiego trymestru
- i w końcu mam pierwsze USG (mieszkam w UK)! :-)
Miałam niby już jedno przy którym przez pare sekund widziałam moje maleństwo i bijące serduszko, ale było tylko po to, żeby wykluczyć ciąże pozamaciczną. Niestety plusy i minusy bycia za granicą - na kolkę nerkową dostałam paracetamol i do domu (ponieważ miałam krew w moczy kazali przyjść za pare dni na scan). W pierwszej ciąży mialam również problemy z nerkami, ale mieszkałam wtedy w PL i tam za każdym razem od razu szpital i badania. Tutaj mam wrażenie, że nie wiedzą o istenieniu leków rozkurczowych. Musiałam sama się wyleczyć no-spą, chociaż przy takim bólu łatwo nie było.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamuśki :)

Witaj! W jakiej części Uk mieszkasz?

reklama
witam nowe mamusie :-) dziewczyny chciałam być twarda i nie brać prochów ale pomału wymiękam ...........nie mam gorączki nawet podwyższonej temp ale głowa mi pęka szczególnie okolice zatok no i tylko łózko pościeliłam a tu od razu gorąco i ciężko się zrobiło no i katar się rozkręca :no: chyba do lekarza nie ma sensu iść bo pewnie mi powie to co sama wiem a tylko się nasiedzę w poczekalni pełnej chorych ludzi ............

witam

co do swędzenia to najbardziej mnie swedzialo tak do 10 tyg teraz to sporadycznie
meczona dzis jestem , w nocy spac nie moge a potem jakbym chcialo to trzeba wstawać

kunda ja też dziś wstałam do Zosi o 2 i potem spać nie mogłam- zasnęłam o 6, a o 6.30 usłyszałam urocze "Mama! Wstajemy!" ;-)
Spróbuje zaraz położyć Zosię na drzemkę i ja też skorzystam. Staram się jej nie kłaść w ciągu dnia, bo potem grasuje do 23, ale wychodzę z nią wieczorem do koleżanki, więc dobrze, żeby miała energię.

reklama
Witam sie z rana :) chyba nie nadrobie tych wszystkich postow..
Witam nowe mamusie I zycze spokojnej ciazy
Julia michasia ja tez z uk :)
W koncu doczekalam sie I idziemy w pon na 14:45 naszego czasu na usg nie moge sie doczekac :)
Wczoraj poczulam puk puk cudowne uczucie I szok ze tak szybko! Z corcia pierwsze puk puk bylo w 16 tyg.
Nadal choruje mam juz na minusie 8kg I silna anemie pokladam nadzieje w soku z burakow bo juz bym chciala wrocic do pracy a nie ma jak bo po 5 min stania mdleje..uszy nadal bola ale juz mniej :)

Rowniez polecam kosmetyki Palmersa

Do góry