reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

to chyba zalezy od szpitala i lekarza bo Adas urodzil sie w 33 i 1 dniu i w książeczce jest napisane 33 tc a w wypisie 34

reklama
może to taka mieszanka, jak z urodzinami - np. urodziny ma się w maju, to w danym roku "zaczyna się 28 rok życia", ale 28 lat się będzie miało dopiero w maju. no i jak ktoś zapyta, to powiesz, że masz 27, a nie 28 ;) tak samo jak w czerwcu powiesz, że masz 28, a nie 29...

ja tam mówię, że jestem np. w 11 tygodniu, nawet jeśli to 11t3d, to przecież nie ma znaczenia większego.

Ewczis super, że udało się tak szybko z tą wizytą.

U mnie po wizycie. Krzywa cukrowa w normie (ufff), fT3 i fT4 też w normie. Dostałam 25mg Euthyroxu na to TSH. Dzidzia ponad 5 cm, serduszko bije :) I najważniejsze - krwiak się uorganizował i jest widocznym tylko ślad po nim. Mogę normalnie żyć, tzn. chodzić na spacery itp. Jupi! Odetchnęłam i zaczyam cieszyć się tą ciążą.

Miłego dnia

Ja dziś po badaniach krwi i moczu :p pokłuły mnie w 4 miejscach żeby dobrać się do krwi :p nie boję się kłucia ale jakoś te żyły mi się chowają strasznie przez pobraniem :p a potem ręce bolą, najgorzej na wewnętrznej stronie nadgarstka boli ;/ ale na szczęście wszystkie wyniki w normie :)

Co do tygodni to ja też się spotykam różnie ale ja mówię że jak jestem w 12t3d to jestem w 13 tygodniu bo leci mi właśnie 13 tydzień ciąży a 12 się skończył w 12t0d :)

Dostałam dziś pakę w końcu z poduchą z motherhood i rzeczywiście jest super, od razu się do niej przytuliłam :))) no a te pierwsze ubranko, szok, ja chyba takiego maleńtasa nie ubiorę :p
No i jutro mamy usg genetyczne.... na 12.00 już odliczam :p

czesc dziewczyny :)
ja nadal walcze z przeziebieniem :( kaszel dalej meczy :( jutro w koncu mam usg i licze na to ze z dzieckiem wszystko dobrze.
co do tygodni to ja jak kornelia mowie ze jestem w 13 t:-)

reklama
Ja po wizycie...dzieciaczek rośnie,ma ponad 5 cm
Lekarz ani mnie nie zaskoczył ani nie rozczarował,potwierdziłam się tylko,że jednak po piereszej ciąży prywatnie przyzwyczajona jestem do "wyższych standardów":o
Dzidziuś ciut większy jak na swój wiek,ale za mały żeby zmierzył na swoim sprzęcie,nie dostałam zdj usg
Ale w pon już wizytka prywatnie :D

Do góry