reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

My chyba będziemy robić sesje, ale tylko dlatego, że znajoma jest fotografem i sama zaproponowała;-)

kati A ja Ci powiem, że marzę aż Zochna pójdzie do przedszkola... Widzę, że w domu już jej się nudzi. Niestety musimy jeszcze poczekać bo 15 stycznia mamy testy alergiczne i mamy do tego czasu zostać w domu:confused2:

Dziewczyny, mam do Was pytanie- jak określacie tygodnie ciąży??? Np.: mam 11t3d to jest 12 tc, czy nadal 11??? Bo już sama nie wiem. Na pewno lekarz mówi o pełnych, skończonych tygodniach, ale tak potocznie to się chyba zaokrągla... Ja już nie wiem:zawstydzona/y:

reklama
A to nie jest rutyna? ja miałam robione badania krwi tam gdzie usg prenatalne i teraz pewnie też tak będzie.
nie. można zrobić, jeśli się chce i lekarze kierują zazwyczaj (jak widać - nie zawsze), jeśli wyniki wyjdą złe na USG lub kobieta jest w wieku, w którym zagrożenie chorobami genetycznymi jest większe.

Dziewczyny, mam do Was pytanie- jak określacie tygodnie ciąży??? Np.: mam 11t3d to jest 12 tc, czy nadal 11??? Bo już sama nie wiem. Na pewno lekarz mówi o pełnych, skończonych tygodniach, ale tak potocznie to się chyba zaokrągla... Ja już nie wiem:zawstydzona/y:

11t3d to jest 11 tydzień. to tak jak z godzinami, 11:30 to nie jest 12 (;

Dziewczyny! Mam pytanie czy was też lekarz mimo przyziernosci karkowa w normie kierował jeszcze na badania krwi w tym kierunku? Czy to jest norma? A może ze względu na wiek? Mam 30lat :p

tak usg wyszło dobre a i tak dal skierowanie na krew...tylko ze u mnie wyszlo duzo gorzej niż usg..tylko ze ja mam wiek

My chyba będziemy robić sesje, ale tylko dlatego, że znajoma jest fotografem i sama zaproponowała;-)

O to super,ja też mam znajomą fotografkę ale 300 km do niej,uszyje sukienkę i zrobię pas to tylko paliwo będzie mnie kosztowało,żałuje,że w pierwszej ciąży nie miałam takich znajomości:/

Co do tc to jak masz 11t3d to tak podajesz lekarzowi,głownie liczą się pełne tyg czyli jak znajomi zapytaja to jest to pełny 11 tc
Jak masz dłuższy cykl to trochę się to zmienia,odlicza tygodnie

Kati a ja mam małą firmę fo dodatkami dla fotografów,robie pasy,opaski,spódniczki tutu,nie tylko dla fotografów,przykład w albumie z brzuchami;)

11t3d to jest 11 tydzień. to tak jak z godzinami, 11:30 to nie jest 12 (;

A wg mojego lekarza to jest 12 tydzień. (A jak pani była w 1, 2, 3 dniu ciązy to był zerowy tydzień? 0t4d to jest pierwszy tydzień. 11t3d to jest dwunasty tydzień.
Poprzednia lekarka zapisywała by to 11/12 tydzień.

Widać co lekarz to podejście :-)

reklama
Jak podajesz w tygodniach to mowisz 11 tc 2 dn czy cos w zasadzie dla osob postronnych to czy powiesz 11 czy 12 bez znaczenia :-) w miesiacach to juz mowi sie np w 15 tc ze jest sie w czwartym miesiącu :-)

Do góry